Porotkyne sa zhodujú, že cesta k dokonalosti vedie cez skúsenosti a jedinečný štýl, ktorý odlíši dezert od všetkých ostatných. „Prax, prax a ešte raz prax. Ten, kto pečie len na sviatky, môže byť dobrý. Vynikajúci má desiatky plechov za sebou, pozná suroviny naspamäť, vie, čo urobí každé vajce navyše… Jednoducho má „odpečené”,“ hovorí Petra Tóthová.
Jozefína Zaukolcová k tomu dodáva: „Rozdiel je v rukopise. Veľmi dobrým pekárom môže byť hociktorá mama, ktorá upečie fantastické buchty. Vynikajúci amatér sa však odlíši tým, že do každého dezertu otlačí vlastný „podpis“ – čosi špecifické, podľa čoho spoznáte, že to je jeho dielo.“
Nové výzvy a prekvapenia
Každá epizóda prinesie tri výzvy – osobnú, technickú a kreatívnu. Súťažiaci budú prezentovať rodinné recepty, čeliť náročným zadaniam od porotkýň a v kreatívnej výzve sa ukáže ich fantázia.
Režisér Jeffo Minařík odhaľuje aj novinku: „Každý rok sa snažíme priniesť nejakú osviežujúcu novinku. Tentoraz do technickej výzvy zaradíme nečakaný ťah: porotkyne predvedú súťažiacim naživo mimoriadne náročný postup, ktorý väčšina domácich pekárov nikdy neskúsila.“
Podľa jeho slov to môže byť skúška nervov aj pre divákov: „Kreatívny tím mal obavy, či to vôbec zvládnu, no práve táto „mission impossible“ ich môže príjemne – alebo nepríjemne – prekvapiť. Som presvedčený, že to zaskočí aj ostrieľaných fanúšikov šou Pečie celé Slovensko.“

Stan, ktorý má dušu
Dejiskom piatej série sa znovu stane veľký stan v romantickom areáli Theresia Chateau v Bernolákove, ktorý k šou neodmysliteľne patrí. Atmosféru natáčania si pochvaľujú aj samotní moderátori. „Od začiatku tvrdím, že kľúčom je dobrá energia. V čase negatívnych správ ponúkame divákom únik k partii ľudí, ktorí milujú pečenie a navzájom si fandia. Žiadne intrigy, vulgarizmy ani senzácie, len obyčajné dobro, ktoré cez kamery cítiť. To potvrdzuje aj sledovanosť,“ hovorí Juraj Bača.
Milan „Junior“ Zimnýkoval sa pridáva: „V stane sa stretne dvanásť nadšencov a veľký štáb, no nikto nemá dôvod „šťúrať“ – ide o feel-good atmosféru, v ktorej sa nevulgárne, nehystericky a bez intríg ukazuje obyčajné dobro. Aj preto si mnoho mužov v nedeľu večer potichu sadne k televízii a robí z toho rodinný rituál.“
Sladké čísla piatej série
Počas natáčania padli rekordy aj v spotrebe surovín. Súťažiaci minuli viac než dve tony prísad, od 3 130 vajec cez 225 kilogramov múky až po 100 kilogramov čokolády. Na svojich dezertoch pracovali spolu 91 hodín a vyskúšali vyše 420 rôznych druhov ingrediencií.
Káva za 3,60 eura nám udrela do nosa a nevoňala: Boli sme v novom podniku, ktorý otvorili majitelia reštaurácie z Na nože
Prirovnávajú ju ku Kate Middleton, takto ju mal Putin žiadať o ruku: Kto je Alina Kabajevová, údajná nová cárovná v Kremli?
Ste tu za hodinu, najete sa od 5 eur: O tomto európskom klenote ste možno nikdy nepočuli, musíte ho vidieť
Detské nosové vakcíny proti chrípke boli fuč za pár hodín. Vieme, kedy príde posledná dávka, niektorí rodičia sú zúfalí
Budú v sobotu na Sviatok Všetkých svätých otvorené obchody? Pozrite sa, ako to bude po novom, reťazce hlásia zmeny
Radik bol postrach Ruska: Škrtil 90-ročné ženy, tvrdil, že ich to nebolí a len sa chcel najesť. Náhodou ho zachytilo video
Boli sme sa v Bratislave zaočkovať proti covidu bez registrácie: Rad nemal konca, ľudia vtipkovali o kukurici. Na toto sa pripravte
Urológ Ján Švihra: Vo vybraných prípadoch má obriezka stále veľký zmysel. Takto by mala vyzerať správna hygiena „tam dolu“
Brat za Brata zbiera údaje možno aj o vás. Redaktorka bola 21 dní v top exotickej destinácii, výdavky ju prekvapili
Objavili sme klenot, nikdy ste o ňom nepočuli: Prešli sme sa po najstaršom drevenom moste v Európe a navštívili unikát












Nahlásiť chybu v článku