Porotkyne sa zhodujú, že cesta k dokonalosti vedie cez skúsenosti a jedinečný štýl, ktorý odlíši dezert od všetkých ostatných. „Prax, prax a ešte raz prax. Ten, kto pečie len na sviatky, môže byť dobrý. Vynikajúci má desiatky plechov za sebou, pozná suroviny naspamäť, vie, čo urobí každé vajce navyše… Jednoducho má „odpečené”,“ hovorí Petra Tóthová.
Jozefína Zaukolcová k tomu dodáva: „Rozdiel je v rukopise. Veľmi dobrým pekárom môže byť hociktorá mama, ktorá upečie fantastické buchty. Vynikajúci amatér sa však odlíši tým, že do každého dezertu otlačí vlastný „podpis“ – čosi špecifické, podľa čoho spoznáte, že to je jeho dielo.“
Nové výzvy a prekvapenia
Každá epizóda prinesie tri výzvy – osobnú, technickú a kreatívnu. Súťažiaci budú prezentovať rodinné recepty, čeliť náročným zadaniam od porotkýň a v kreatívnej výzve sa ukáže ich fantázia.
Režisér Jeffo Minařík odhaľuje aj novinku: „Každý rok sa snažíme priniesť nejakú osviežujúcu novinku. Tentoraz do technickej výzvy zaradíme nečakaný ťah: porotkyne predvedú súťažiacim naživo mimoriadne náročný postup, ktorý väčšina domácich pekárov nikdy neskúsila.“
Podľa jeho slov to môže byť skúška nervov aj pre divákov: „Kreatívny tím mal obavy, či to vôbec zvládnu, no práve táto „mission impossible“ ich môže príjemne – alebo nepríjemne – prekvapiť. Som presvedčený, že to zaskočí aj ostrieľaných fanúšikov šou Pečie celé Slovensko.“

Stan, ktorý má dušu
Dejiskom piatej série sa znovu stane veľký stan v romantickom areáli Theresia Chateau v Bernolákove, ktorý k šou neodmysliteľne patrí. Atmosféru natáčania si pochvaľujú aj samotní moderátori. „Od začiatku tvrdím, že kľúčom je dobrá energia. V čase negatívnych správ ponúkame divákom únik k partii ľudí, ktorí milujú pečenie a navzájom si fandia. Žiadne intrigy, vulgarizmy ani senzácie, len obyčajné dobro, ktoré cez kamery cítiť. To potvrdzuje aj sledovanosť,“ hovorí Juraj Bača.
Milan „Junior“ Zimnýkoval sa pridáva: „V stane sa stretne dvanásť nadšencov a veľký štáb, no nikto nemá dôvod „šťúrať“ – ide o feel-good atmosféru, v ktorej sa nevulgárne, nehystericky a bez intríg ukazuje obyčajné dobro. Aj preto si mnoho mužov v nedeľu večer potichu sadne k televízii a robí z toho rodinný rituál.“
Sladké čísla piatej série
Počas natáčania padli rekordy aj v spotrebe surovín. Súťažiaci minuli viac než dve tony prísad, od 3 130 vajec cez 225 kilogramov múky až po 100 kilogramov čokolády. Na svojich dezertoch pracovali spolu 91 hodín a vyskúšali vyše 420 rôznych druhov ingrediencií.
Miška a Denis zo Sexuálnej výchovy: Klitoris je oveľa väčší, ako si ľudia myslia. Toto urobte po každom pohlavnom styku
Ešte ho ani neotvorili, už nahnevali vodičov: Za tunelom Višňové nastáva zmena, mnohí vodiči majú hlavu v smútku
Bola vysušená 5 rokov doma v garáži a jej rodina si to nevšimla: Záhada úmrtia mladej ženy vám nedá spávať
Už malý detail vie ušetriť desiatky eur, takto si nastavte radiátory. Odborníci upozorňujú, čo je doma najväčší problém
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka








Nahlásiť chybu v článku