Populárny televízny formát Na nože na čele s Martinom Novákom nedávno odštartoval svoju štvrtú sériu. Úspešný šéfkuchár teda opäť navštevuje slovenské gastroprevádzky, ktoré sa často nachádzajú v kritickej situácii a práve jeho pomoc ich má posunúť správnym smerom. Skutočný boj však začína až po Novákovom odchode.
Na reštaurácie v súčasnosti nevplýva už iba samotná kvalita jedla, ale tiež konkurencia, ceny potravín, energií či pracovnej sily. Do toho je potrebné brať do úvahy rôzne externé faktory, na ktoré sa vo väčšine prípadov nedá vopred pripraviť. Dôkazom sú potom príbehy, s ktorými sa obľúbený šéfkuchár stretáva.
Kým v mnohých reštauráciách dokáže jeho krátka prítomnosť biznis naštartovať, sú aj prípady, kedy sa prevádzkam prežiť nepodarilo. My sme sa rozhodli spätne pozrieť na všetky vydané diely v rámci doterajších sérií a vypátrať, ktoré podniky dnes už nefungujú.
Štvrtá séria začala zostra
Fanúšikovia televíznej šou sa vo februári konečne dočkali a Na nože odštartovalo novú sezónu pútavým príbehom z Nitry. Martin tu navštívil reštauráciu Rybárska bašta, ktorej však zmenil koncept a tiež názov. Brassérka, ako sa po novom gastroprevádzka volá, si od neho vyslúžila štyri nože a v rámci reportáže sme ju navštívili aj my. Naše pocity si môžete prečítať v tomto článku.
Diváci už mali v televízii možnosť vidieť aj druhú časť odohrávajúcu sa v Bufete Jahodná. My sme sa opäť vydali po stopách Martina Nováka a reportáž s našimi dojmami si môžete prečítať na tomto odkaze. Šéfkuchár sa tu ocitol v pomerne bojových podmienkach nielen čo sa týka zázemia prevádzky, ale tiež vzťahov medzi pracovníkmi.
Ako sme už naznačili, nie všetky príbehy z televíznej šou mali šťastný koniec. Martinova pomoc a rady síce často majiteľom poskytnú kvalitný základ do blízkej budúcnosti, no finálny súboj o prežitie už musia zviesť prevádzky samy. Asi nie je prekvapením, že z účastníkov štvrtej série zatiaľ brány nezatvoril nikto. V predošlých troch sériách navštívil Martin Novák s televíznym štábom 28 reštaurácií, pričom v troch z nich sa už dnes nenajete.
Zlatý Mlyn (1. séria, 3. epizóda)
V článku sa po odomknutí dozvieš
- ktoré reštaurácie zo šou Na nože už nefungujú;
- ako komentovali svoj koniec;
- akým spôsobom sa prezentovali v televíznej šou.
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Navštívili sme slovenský unikát, ktorý je skrytý pod zemou: Za vstup dáte 14,50 eura, celá Európa nám ho môže závidieť
Na trhoch v Nitre majú aj špeciálnu atrakciu: Ľudia chvália lacné lokše za 2,40 eura, kúpili sme aj mačku vo vreci
Košické vianočné trhy nám vyrazili dych. Oškvarky z kapra za 15 eur ľudia ospevujú, cibuľa za 1,5 eura prekvapila
Cheeseburger za 0 €: Boli sme na otvorení horúcej novinky. Sľúbili 1 000 jedál zadarmo, poriadne nás sklamali
Expert na hypotéky: Ľudia preplácajú úvery aj o stovky eur mesačne, ktoré vedia ušetriť. Pozor na kreditky či hazard
Mesiac som žila zo 4,57 eura na deň: Potraviny ma stáli len 128 eur, podarilo sa mi to vďaka tomuto triku a bez obmedzovania
Klobása či placky stoja aj 12 eur, novinkou je výhodné menu. Boli sme na trhoch v Bratislave, takéto sú tohtoročné ceny
42 rokov hnila doma vo svojej posteli: Hedviga zomrela a zápach rozkladajúceho tela susedov nerušil. Nikto si to nevšimol
Navštívili sme nádhernú slovenskú dedinu, jedinú svojho druhu. Redaktorka vyskúšala novú linku Košice – Bratislava









Nahlásiť chybu v článku