Podľa mnohých tak Simon nespravil nič zlé, ba práve naopak. „Tak to má byť, celú cibuľu v šupe a nie šupky vytriasť samostatne do polievky, veď to potom ako vyzerá,“ napísala iná žena, podľa ktorej to mal kuchár spraviť trochu inak, aj keď jeho zámer bol dobrý. „Aj ja to robím. Keď som bývala na vidieku, mali sme pec s platňou, na nej sa nasucho opiekla cibuľa a aj to urobilo peknú farbu,“ znel ďalší komentár obohatený o cennú radu.
Je zaujímavé, ako taká obyčajná vec dokáže rozvíriť vlnu debát. Na jednej strane stáli tí, ktorí obhajovali to, čo Simon spravil, na druhej ostatní, podľa ktorých to mal spraviť inak. Kritika sa však naňho zniesla aj pre jeho správanie. „Fuj, ja varím iba čistú a jasnú polievku, na farbe nezáleží, iba na chuti. To, čo patrí do koša, do polievky nedávam, to sú pomyje,“ nedávala si servítku pred ústa diváčka. „To varí ako pre prasce, áno, cibuľku dávam do polievky, ale nie šupky,“ poznamenala iná žena.
Mnohí si všimli, že si o sebe príliš veľa myslí. „Tak takto. Je chlapec šikovný… Ale to je všetko. Chýba mu pokora, chýba mu rešpekt. Mám možnosť pracovať so šéfkuchárom, ktorý je v slovenskej TOP 10! A je pokorný, milý, podporujúci talenty a celý svoj tím,“ priznal divák. „Mne bol ten mládenec nesympatický, namyslený a za stolom sedel s rukou na hlave? Kuchár? Minuly týždeň bol v Na nože… Z tej istej reality šou mal aj pomocníčku – s tým sa nepochválil,“ postrehla žena.
„Mladý má príliš veľké ego a myslí si, že len on vie a ostatní nič. Veľká kritika voči ostatným, ale on kritiku neznesie. Jeho nezaujíma, že niekto, čo navaril, neľúbi… A ešte… Pri stole sa olizujú nože? Aj Klaudia a dnes aj Vanesa… Je to proti zásadám stolovania!“ pridala sa iná žena.
Robili to naše babky
Väčšina však súhlasila s tým, že šupky vo vývare sú skvelým tipom, ktorý poznali už naše staré mamy. „Šupky dávaju do vývaru aj šéfkuchári v zahraničí. Choďte do Francúzska, Anglicka alebo k Írom. Tí sa neunúvajú ani šúpať zemiaky. Okrem toho, moja starká tak varila, my tak doma varíme. A ešte sa tak maľujú aj vajíčka na Veľkú noc. Šupka z cibule nádherne zafarbuje veľkonočné vajcia,“ znel komentár, ale zároveň aj reakcia na kritikov, ktorí s tým nesúhlasia. „Podľa receptúry starej matere tam ide jedna celá cibuľa aj so šupkou,“ dodal stručne a jasne jeden muž.
Nahlásiť chybu v článku