Ktorý výrok o sladkých francúzskych makrónkach je pravdivý?
CanvaFrancúzske makrónky, niekedy tiež nazývané makarónky, sú lahodné sladkosti, ktoré majú pôvod vo Francúzsku. Sú to malé, oválne koláčiky vyrobené z mletých mandlí, práškového cukru, bielok a cukru. Pri pečení trochu zväčšia svoj objem.
Ako sa volá typická studená paradajková polievka zo Španielska?
CanvaGazpacho je osviežujúca a tradičná španielska studená polievka, ktorá je obľúbená v teplých letných mesiacoch. Je plná chutí, farieb a výživných zložiek, čo ju robí výborným výberom na letné obedové alebo večerné hodovanie.
Čo je tradičná švédska lahôdka surströmming?
CanvaSurströmming je švédska tradičná špecialita, ktorá sa stala medzinárodne známou kvôli svojmu zápachu. Je to kyslá rybacia konzerva, ktorá je vyrobená fermentáciou sleďa v plechovke. Táto fermentácia vytvára silnú a charakteristickú vôňu, ktorá je pre mnohých ľudí pomerne neprijateľná.
Ktorá vyprážaná sladkosť je typická pre škótsku kuchyňu?
CanvaŠkóti sú známi tým, že sú schopní vypražiť naozaj čokoľvek. Jednou z pochúťok, ktorú vyhľadávajú hlavne zahraniční turisti, je aj vyprážaná tyčinka Snickers. Je veľmi sladká, ťahavá a ťažká na žalúdok.
Ako sa povie zmrzlina v obľúbenej destinácii Slovákov, v Chorvátsku?
CanvaRôzne krajiny a jazyky majú rôzne slová pre zmrzlinu, ale slovo "sladoled" je pomerne bežné a rozšírené slovo pre zmrzlinu v niektorých balkánskych jazykoch. Najviac si ho spájame práve s obľúbenou destináciou, Chorvátskom, kde si sme sladoled mnohí už aspoň raz v živote pýtali.
Ako sa volá typická česká polievka?
CanvaKulajda je tradičná česká polievka, ktorá je známa svojou kyslou chuťou a krémovou konzistenciou. Obľúbená je v Čechách aj na Slovensku, hlavne počas chladných mesiacov. Hlavnými zložkami kulajdy sú huby, zemiaky a vajcia, ktoré spolu vytvárajú bohatú a sýtu chuť.
Ako sa volá slávny maďarský koláčik na obrázku?
CanvaReceptúra tohto slávneho zákusku je na svete už od 19. storočia, keď ju majster cukrár, po ktorom je pomenovaná, pripravil po prvýkrát v Budapešti v roku 1884.
Ktoré typické jedlo by sa nezaobišlo bez bylinky kôpru?
CanvaTzatziki sa často podáva ako príloha k mnohým jedlám, najmä k mäsu, rybám, zelenine alebo pečivu, a je tiež častým doplnkom do gréckeho gyrosu alebo souvlaki. Jeho základom je práve kôpor, bylinka, ktorú buď milujete alebo nenávidíte.
Aperol Spritz je obľúbeným alkoholickým drinkom. Z ktorej krajiny pochádza?
CanvaAperol Spritz je populárny a osviežujúci alkoholický nápoj, ktorý pochádza z Talianska. Je to skvelá voľba pre letné dni, kedy hľadáte ľahký a osviežujúci koktail. Tento nápoj je známy svojou jemnou horkosťou a chutí po citrusoch a bylinkách.
Ako sa volá typická maďarská polievka?
CanvaHalászlé je tradičná maďarská rybacia polievka, ktorá je považovaná za jedno z kulinárskych symbolov Maďarska. Táto polievka je známa pre svoju bohatú chuť, silnú horkosť a silnú príchuť papriky. Je obľúbená po celom Maďarsku a v mnohých iných krajinách strednej Európy.
Budú v sobotu na Sviatok Všetkých svätých otvorené obchody? Pozrite sa, ako to bude po novom, reťazce hlásia zmeny
Radik bol postrach Ruska: Škrtil 90-ročné ženy, tvrdil, že ich to nebolí a len sa chcel najesť. Náhodou ho zachytilo video
Boli sme sa v Bratislave zaočkovať proti covidu bez registrácie: Rad nemal konca, ľudia vtipkovali o kukurici. Na toto sa pripravte
Urológ Ján Švihra: Vo vybraných prípadoch má obriezka stále veľký zmysel. Takto by mala vyzerať správna hygiena „tam dolu“
Brat za Brata zbiera údaje možno aj o vás. Redaktorka bola 21 dní v top exotickej destinácii, výdavky ju prekvapili
Objavili sme klenot, nikdy ste o ňom nepočuli: Prešli sme sa po najstaršom drevenom moste v Európe a navštívili unikát
Jednu chcel označiť horiacou cigaretou, inú zase zbil do bezvedomia. Čím bol Picasso väčší sadista, tým lepšie maľoval
Zrezanú kožu prišíval na tváre, topila sa v hnise, stál pri prvej plastike penisu: Chirurg experimentoval s obeťami vojny
ANKETA: Nemá to tu čo robiť. Pýtali sme sa Slovákov, či nakupujú v ruskom reťazci MERE a čo si o ňom myslia
Odborníčka na dýchanie Petra Gaul: 60 až 80 % z nás nedýcha správne. Čo bude platiť večne, sú 3 zásady












Nahlásiť chybu v článku