Ilustračné foto: Freepik / Profimedia

Pozor, čo si nosíte na obed do práce.

Myslíte si, že najväčší konflikt v práci spôsobuje nedodržaný deadline alebo neporiadok v Excel tabuľke, o ktorú sa delíte? Omyl. Stačí, že si zvolíte zlý obed a z kolegov sa zrazu stanú nepriatelia. Po prečítaní nasledujúcich riadkov si možno začnete baliť obed do práce s rovnakou opatrnosťou, ako keď píšete e-mail šéfovi.

Obedná pauza v práci je pre mnohých chvíľou pokoja v množstve deadlinov, porád a notifikácií. No ako upozornila odborníčka na etiketu Elizabeth Soosová, aj to, čo máte v obedári, môže ovplyvniť vaše vzťahy s kolegami, píše Daily Mail. Niektoré jedlá totiž nie sú len výzvou pre chuťové bunky, ale aj pre pracovnú etiketu. A nie, nejde len o ich zápach.

Tieto jedlá sú nočnou morou každej kancelárie

Podľa Soosovej existuje skupina jedál, ktoré by ste si do práce jednoducho brať nemali. Dôvod je jednoduchý — zapáchajú, alebo sú pri jedení rušivé.

Na tejto čiernej listine sa ocitli ryby, ako napríklad tuniak, losos, sardinky. Ale aj vajcia a vaječné pokrmy, niektoré druhy zeleniny, ako brokolica, karfiol, kapusta a kel, tiež pokrmy s cesnakom či pukance, no dokonca aj polievka.

Ilustračné foto: Freepik

Ak si myslíte,  že jediný problém týchto jedál je zápach, mýlite sa. Odborníčka na etiketu totiž upozornila aj na hluk, ktorý vydávate pri ich konzumácii. Srkanie polievky, chrúmanie zeleniny, šušťanie obalov či neustále otváranie téglikov dokážu vašich kolegov vytrhnúť z koncentrácie a niektorých aj poriadne rozladiť. A ak k tomu ešte pridáte mľaskanie a žutie s otvorenými ústami, váš spoločenský kredit pôjde rýchlo dolu vodou.

Podľa Soosovej by ste preto mali potraviny z tejto čiernej listiny jesť mimo kancelárie na diskrétnom mieste, kde nikoho nevyrušíte ani nepohoršíte.

Uložiť článok

Najnovšie články