Foto: youtube.com ( Père Noèl)

Počuli ste už niekedy niekoho povedať "Nedráždi hada bosou nohou?"

To isté platí aj na medvede. A neodporúča sa ani pokúšať sa urobiť si s medveďom selfíčko. Ak by sa vám to podarilo, zrejme by ste mali „najcoolovejší“ Instagram na sídlisku. Alebo by ste mohli dopadnúť ako tento muž.

Po tom, čo sa muž k medveďovi priblížil a pokúsil sa s ním odfotiť, divé zviera ho roztrhalo na kúsky. Začalo to celkom nevinne, muž menom Prabhu Bhatara bol práve na ceste domov zo svadby a cestou ho zastihlo volanie matky prírody. Keď si však chcel odskočiť, údajne natrafil na ranené zviera. Aj keď ho priatelia, ktorí s ním cestovali, odhovárali, Ind neposlúchol.

Medveď očividne nebol poranený natoľko, aby sa nebránil a keď sa k nemu muž vyštveral, zaútočil. Majiteľa sa pokúsil ochrániť aj jeho pes, proti medveďovi však nemal šancu. Muž bol na mieste mŕtvy. Ranger Dhanurjaya Mohapatra dodáva, že aj keď mužovi už pomôcť nemohli, veterinári sa aspoň snažia ošetriť zraneného medveďa.

Zdá sa, že snaha mať čo najjedinečnejšie selfie, stojí ľudí čoraz častejšie holý život. Medzi rokmi 2014 až 2016 v tomto smere jednoznačne viedla práve India. Až 60 percent úmrtí, ktoré sa spájajú so snahou urobiť si čo najlepšiu fotografiu, sa odohralo práve tu. To znamená, že zo 127 ľudí zomrelo v Indii počas fotenie selfie až 76.

Príkladom, ktorý ale našťastie neskončil smrťou je aj tento Ind, ktorý chcel mať skvelé selfie s vlakom. Takto to dopadlo:

Napríklad, len 17-ročné dievča zmietla obrovská vlna a v roku 2014 zomrel muž v Mexiku po tom, čo sa chcel odfotiť so zbraňou. Tá však nebola správne zaistená a 21-ročný Oscar Otero Aguilar sa strelil priamo do hlavy. V ďalšom prípade sa len minulý rok Američanka chcel odfotiť na moste v Kalifornii a nešťastne pritom spadla. Napriek tomu, že ignorovala varovania prežila, skončila však dolámaná a s hlbokými ranami.

unsplash.com

Prabhu však nie je jediný, kto sa chcel odfotiť s medveďom, trend sa v roku 2014 začal šíriť aj v Amerike, úrady preto vydali varovanie, aby sa ľudia k divým zvieratám za účelom fotiek nepribližovali. V dovolenkových destináciách sú zas ľudia ochotní urobiť čokoľvek, aby sa mohli odfotiť s opicou, tigrom, či slonom. Ironicky, aj keď ľudia tvrdia, že zvieratká milujú, neraz im kvôli dokonalej fotke neváhajú ublížiť. Aj keď je zviera v zajatí, je pravdepodobné, že si muselo prejsť nemalým utrpením len preto, aby sa s ním návštevníci mohli odfotiť.

Okrem toho, čoraz častejšie ľudia zabúdajú na akúkoľvek úctu a fotia sa aj na tých najmenej vhodných miestach. Neváhajú napríklad vtrhnúť na miesto činu. Len nedávno sa po londýnskych útokoch museli ospravedlniť dvaja policajti po tom, čo na Twitter zavesili selfie z miesta útoku.

Najbližšie, keď si budete chcieť urobiť selfie, zvážte, za akých okolností ho robíte a či to naozaj potrebujete.

Pozri aj: Fotenie selfie je choroba ako každá iná. Podľa týchto šiestich bodov psychológovia zistia, či závislosťou trpíte aj vy

independent
Uložiť článok

Najnovšie články