Postup:
Na miernom ohni si v hrnci rozpustíme gaštanové tyčinky so smotanou na šľahanie. Keď je hmota rozpustená, odstavíme ju a za občasného premiešania necháme mimo sporáka vychladnúť. Medzitým si vo väčšej miske vymiešame vaječné žĺtky s cukrom. Zmes miešame mixérom na najmenších otáčkach približne 10 minút. Pri ručnom miešaní to trvá cca 20 minút.

Do zmesi ďalej za stáleho miešania postupne pridávame salko a vychladnutú gaštanovo-čokoládovú hmotu. Keď sú všetky ingrediencie skombinované, pridávame do hmoty postupne rum. V prípade, že chcete, aby bol váš vaječný likér určený aj deťom, tento posledný krok vynecháte. Likér pomocou lievika nalejete do sklenených fliaš a nechajte pár hodín odstáť.

Potom je už pripravený na servírovanie. Môžete ho podávať horúci s troškou škorice, posypaný nastrúhanou čokoládou alebo klasicky studený. Ja osobne si ho pridávam občas aj do kávy namiesto mlieka a cukru. Tento nápoj jedinečne dotvára atmosféru Vianoc a spríjemní nám chladné zasnežené večere.


Problém za tunelom Višňové: Vodiči neodbočia, nová cesta je zbytočná. Analytik Bazovský vysvetlil, prečo
Bola vysušená 5 rokov doma v garáži a jej rodina si to nevšimla: Záhada úmrtia mladej ženy vám nedá spávať
Už malý detail vie ušetriť desiatky eur, takto si nastavte radiátory. Odborníci upozorňujú, čo je doma najväčší problém
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka
Vývar za 3,90 € a ríbezľové pivo za 4 €: Našli sme najstaršiu slovenskú reštauráciu, po večeri sme ochutnali niečo nečakané








Nahlásiť chybu v článku