Možno to poznáte aj vy, máte toho práve naozaj veľa a potrebujete niečo rýchlo zjesť. Šupnete do mikrovlnky zvyšky zo včerajšieho obeda a môžete sa venovať iným povinnostiam. V niektorých prípadoch to ale naozaj nie je správne riešenie a mikrovlnke by ste sa radšej mali vyhnúť.
Toto jedlo môže explodovať
Ako píše Mail Online, odborníčka Amanda Holtzer varuje, že zohrievaním nesprávnych jedál v mikrovlnke si môžete privodiť poriadne nepríjemnosti. Alebo znehodnotíte jedlo, ktoré máte na tanieri. Pri niektorých jedlách to vôbec neprekáža, inokedy však môžete celkom zmeniť jeho chuť či textúru.
Pre Fox News vysvetlila, že za žiadnych okolností by sme v mikrovlnke nemali ohrievať napríklad vajíčka varené natvrdo. Môže sa totiž stať, že keď do nich zahryznete alebo ich budete chcieť prerezať nožom, explodujú a spôsobia vám popáleniny.

Neodporúča tiež ohrievať v mikrovlnnej rúre potraviny bohaté na vitamín C, ako je brokolica, ružičkový kel či zemiaky. Vitamín C sa totiž znehodnotí, ak je vystavený teplu. Holtzer tvrdí, že ak chceme vitamín v jedle uchovať, mali by sme ho konzumovať v surovom stave vždy, ak je to možné.
Vyhnite sa ohrievaniu v plastových nádobách
Vyhnúť by sme sa mali aj opätovnému ohrievaniu kuracieho mäsa v mikrovlnke. Podľa odborníčky to totiž mení chuť a textúru mäsa. „Keď sa kura po uvarení skladuje v chladničke, tuky v mäse môžu oxidovať, čo môže zmeniť jeho chemickú štruktúru, a tým aj jeho chuť. Pri ohrievaní sa tiež odparuje voda. Mäso tak bude nielen zvláštne chutiť, ale ani štruktúra nebude taká, aká by mala byť,“ vysvetľuje Holtzer.

Platí to aj v prípade rýb. Ak nechcete skončiť so suchou gumovou textúrou so zvláštnou chuťou, mikrovlnke sa vyhnite.
Odborníčka Shanna Swan zas vysvetľuje, prečo by nikdy nejedla jedlo ohrievané v plastových dózach. Varuje, že sa do potravy môžu takýmto spôsobom dostať chemikálie, ktoré v nej jednoznačne nechcete. Súčasťou plastov sú napríklad ftaláty, ale aj bisfenol A. Do plastov sa pridávajú, aby boli odolnejšie.
Štúdie naznačujú, že za bežných okolností nie je používanie plastov v kuchyni nebezpečné, no do mikrovlnky ich radšej nedávajte.
Objavili sme klenot, nikdy ste o ňom nepočuli: Prešli sme sa po najstaršom drevenom moste v Európe a navštívili unikát
Jednu chcel označiť horiacou cigaretou, inú zase zbil do bezvedomia. Čím bol Picasso väčší sadista, tým lepšie maľoval
Zrezanú kožu prišíval na tváre, topila sa v hnise, stál pri prvej plastike penisu: Chirurg experimentoval s obeťami vojny
ANKETA: Nemá to tu čo robiť. Pýtali sme sa Slovákov, či nakupujú v ruskom reťazci MERE a čo si o ňom myslia
Odborníčka na dýchanie Petra Gaul: 60 až 80 % z nás nedýcha správne. Čo bude platiť večne, sú 3 zásady
Najslávnejšia krádež v histórii umenia. Mona Lisa zmizla na dva roky z Louvru, podozrivý bol aj Picasso
Na Slovensku otvorili unikátny obchod: Za pár eur tu nakúpite veci, ktoré inde zrejme nenájdete, čaká na vás aj prekvapenie
Za obed som platila 2 eurá: Bola som 21 dní v top exotickej destinácii a zapisovala si výdavky. Cena dovolenky ma šokovala
Pri natáčaní Priateľov strčil jazyk do úst Rachel a Monike. Jean-Claude Van Damme si vyslúžil prezývku „Van Zúfalec“
Kričal, že nechce zomrieť a vbehol do lesa: Zmiznutie Larsa Mittanka v Bulharsku sledujú milióny ľudí, hľadajú ho už 11 rokov












Nahlásiť chybu v článku