Otázka reštaurácií v spojitosti s plytvaním jedla je čoraz viac a viac aktuálna. Pomaličky, ale isto niektoré reštaurácie, a aj väčšie firmy, menia svoju politiku a jedlo, ktoré nepredajú, nevyhodia, ale rozhodnú sa ho darovať ľudom.
Majiteľka reštaurácie v meste Kochi v Indii videla, ako bezdomovci a iní ľudia vyberajú jedlo z odpadkových košov. Dostala jednoduchý nápad a na ulicu vystavila chladničku, kde dala všetko zvyšné jedlo z reštaurácie. Teraz si ľudia môžu vybrať jedlo namiesto toho, aby sa hrabali v odpadkoch a žiadne jedlo sa nevyhodí. Taktiež tu ľudia môžu aj jedlo darovať. Takto sa cez deň zje 75 až 80 porcii denne a vyhodí sa minimum jedla. Dúfame, že táto reštaurácia bude inšpiráciou aj pre ostatné a za pár rokov bude takýto zvyk úplne bežný aj na Slovensku.


[youtube jv7-h-a3LYQ 720 410]
Navštívili sme slovenský unikát, ktorý je skrytý pod zemou: Za vstup dáte 14,50 eura, celá Európa nám ho môže závidieť
Na trhoch v Nitre majú aj špeciálnu atrakciu: Ľudia chvália lacné lokše za 2,40 eura, kúpili sme aj mačku vo vreci
Košické vianočné trhy nám vyrazili dych. Oškvarky z kapra za 15 eur ľudia ospevujú, cibuľa za 1,5 eura prekvapila
Cheeseburger za 0 €: Boli sme na otvorení horúcej novinky. Sľúbili 1 000 jedál zadarmo, poriadne nás sklamali
Expert na hypotéky: Ľudia preplácajú úvery aj o stovky eur mesačne, ktoré vedia ušetriť. Pozor na kreditky či hazard
Mesiac som žila zo 4,57 eura na deň: Potraviny ma stáli len 128 eur, podarilo sa mi to vďaka tomuto triku a bez obmedzovania
Klobása či placky stoja aj 12 eur, novinkou je výhodné menu. Boli sme na trhoch v Bratislave, takéto sú tohtoročné ceny
42 rokov hnila doma vo svojej posteli: Hedviga zomrela a zápach rozkladajúceho tela susedov nerušil. Nikto si to nevšimol
Navštívili sme nádhernú slovenskú dedinu, jedinú svojho druhu. Redaktorka vyskúšala novú linku Košice – Bratislava









Nahlásiť chybu v článku