Čo určite nepatrí do tradičného falafelu?
Foto: Popo le Chien, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia CommonsNakoľko falafel tradične považujeme za vegánske jedlo, kuracie mäso doň určite nepatrí.
Čomu by sme sa mali vyhnúť, pokiaľ pripravujeme cesto na langoše?
Foto: sikeri, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia CommonsPokiaľ pri príprave cesta na langoše použijeme studené mlieko, je vysoká pravdepodobnosť, že sa droždie neaktivuje a langoš správne nevykysne. Pri príprave by sme sa teda určite mali vyhnúť tomu, aby sme predtým mlieko vytiahli rovno z chladničky.
Ktorú zeleninu v tradičnom francúzskom jedle ratatouille nenájdeme?
Foto: Marcus Guimarães, CC BY 2.0, via Wikimedia CommonsHoci tradičné francúzske jedlo ponúka široký priestor na použitie rôznych druhov zeleniny, zemiaky sa v základnom recepte nevyskytujú. Základnou zeleninou sú baklažán, paradajka, cuketa a paprika.
Čo sa nepridáva do klasickej verzie talianskej cestovinovej omáčky carbonara?
Foto: Javier Somoza, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia CommonsHoci sa dnes omáčka zvykne pripravovať v rôznych podobách a pridáva sa do nej smotana či mäkký syr, klasická verzia omáčky by sa mala pripravovať len so slaninou, vajíčkom, mletým čiernym korením a parmezánom, prípadne ešte s troškou cesnaku.
Ktorú z týchto vecí by sme nemali pridávať do klasickej verzie Cézar šalátu?
Foto: Geoff Peters from Vancouver, BC, Canada, CC BY 2.0, via Wikimedia CommonsModerný Cézar šalát už obsahuje rôzne ingrediencie, vrátane kuracieho mäsa či slaniny, ktoré sa v tradičnej verzii určite nenachádzajú. Pri mäse ešte vieme privrieť oko, no avokádo do tohto šalátu určite nepatrí.
Ktorá z týchto vecí nepatrí do pizze Margherita?
Foto: UnsplashKlasická Margherita šunku určite neobsahuje.
Ktorú ingredienciu určite nepridávame do bryndzových halušiek?
Foto: Gregory finster, CC0, via Wikimedia CommonsKrém v haluškách pripravujeme z kombinácie kyslej smotany a bryndze. Smotana na varenie sa v tomto jedle nezvykne používať.
Čo by sme nemali pridávať do japonskej miso polievky?
Foto: 投稿者, Public domain, via Wikimedia CommonsTradičná miso polievka sa vyrába z pasty miso a vývaru daši. Pridať do nej môžeme zelenú zeleninu, tofu, riasy, či dokonca morské plody, paradajkový pretlak do nej však určite nepatrí.
Čo nepatrí do tradičnej tzatziki omáčky?
Foto: Rainer Zenz, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia CommonsPodobne ako pri ostatných jedlách, ingrediencie v tzatziki omáčke sú rôzne, pričom v nej môže (a nemusí) byť citrónová šťava či cesnak, olivový olej a rôzne druhy byliniek. Majonéza by však narušila tradičnú chuť omáčky, ktorá sa má pripravovať z bieleho jogurtu.
Bola vysušená 5 rokov doma v garáži a jej rodina si to nevšimla: Záhada úmrtia mladej ženy vám nedá spávať
Už malý detail vie ušetriť desiatky eur, takto si nastavte radiátory. Odborníci upozorňujú, čo je doma najväčší problém
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka
Vývar za 3,90 € a ríbezľové pivo za 4 €: Našli sme najstaršiu slovenskú reštauráciu, po večeri sme ochutnali niečo nečakané
Outlet z kauzy slayáda začal veľkolepo, rýchlo sa z neho stala „nákupná zóna duchov“. Zákazníkov si užíval krátko









Nahlásiť chybu v článku