foto: Ewel Tattoo

Odpovedám na ďalšie otázky, ktoré mi kladú moji zákazníci.

 Pripravila som si pre vás ďalšie kolo otázok a odpovedí, ktoré dostávam najčastejšie. Poďme na to.

Odišiel už niekedy niekto počas tetovania kvôli bolesti?

Neodišiel s tým, že som mu urobila čiarku, zreval a povedal si, že odchádza. Tetovanie môže byť miestami nepríjemné, zvládli to však úplne všetci. Väčšine odľahlo, keď som im urobila úvodnú skúšobnú líniu a smiali sa, že či naozaj toto je všetko. Tetovania, ktoré trvajú dlhší čas, delíme na viacero stretnutí tak, aby sme vás nevyšťavili a neodchádzali ste s revom — len kúsok unavene.

 Môžem sa dať potetovať, ak nemám 18?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evelin Jurković (@eweltattoo)


Môžeš, veľa šťastia však s tým, kto ťa potetuje. Profi štúdiá vyžadujú v tom lepšom písomný súhlas rodiča (ktorý sa podpisuje osobne, takže ho šikovný spolužiak “nefejkne”) a väčšina tatérov, ktorých poznám, je identického názoru ako ja — je najlepšie si počkať a doladiť svoj image inak ako niečím, čo je nezvratné. Avšak, ak si nedáš pokoja, tu je viac info.

Môžem si doniesť dieťa, psa?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evelin Jurković (@eweltattoo)


Dvihlo ti obočie pri tejto otázke? Ver mi, aj mne. Áno, napadlo to už X ľudí. Doniesť si psa alebo dieťa… Ľudia si už ku mne doniesli psa, deti, deti a babku + kamošku, deti a psa, zajaca v prepravke, andulku aj morské prasa v krabici. Ak sa pýtate, či môžete, tak nie, určite nie. Prostredie tetovacieho štúdia nie je vhodné pre deti ani zvieratá — používame pomerne veľa agresívnej dezinfekcie. Rovnako ako deti (ktoré mnohí z tatérov, samozrejme, majú tiež), nie sú vhodné pre nás ani pre teba v danej situácii, keďže sa máme sústrediť na teba, na proces tvorby návrhu a vo finále pracovať precízne a sterilne.

Aké obdobie je najlepšie na tetovanie?

Úvod jari, jeseň a zima. Problematické môže byť tetovanie v lete pre ľudí, ktorí sa nechcú obmedziť a najradšej by si v stredu ráno nechali vytetovať 20-centimetrového jaštera na lýtko a večer by už s chlapcami pili osmičkovú Metaxu v all inclusive bare v Egypte. Tetovanie sa hojí 14 dní, ak sa k starostlivosti postavíš lajdácky, môže to dopadnúť v najlepšom tak, že sa škaredo zahojí. V tom horšom prípade chytíš veľmi nepríjemnú infekciu.

Čo v prípade, že mi po tetovaní stečie šampón či sprchový gél?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evelin Jurković (@eweltattoo)


Hlavne nepanikár. Nie vždy sa dá vyhnúť tomu, aby tetované miesto neprišlo do styku s iným prípravkom ako antibakteriálnym mydlom. Každému odporúčam nahradiť bežný sprchový gél detským v úvode na iné miesta na tele — napácha menšiu škodu, ak náhodou stečie (neštípe, je šetrný, často neparfumovaný). Keď sa dosprchuješ, tak si na konci umy tetovanie antibakteriálnym mydlom, aby si zmyl zvyšky prípravkov. Samozrejme, šetrne vysuš a v prípade potreby natri.

Dúfam, že ťa moje rady aspoň trošku usmernili a posmelili v rozhodovaní. Ak sa ti môj článok páčil a chceš vedieť o danej téme viac, nezabudni sledovať môj Instagram, kde môžeš vidieť viac “zo zákulisia” v mojich Stories. Taktiež sa k téme ešte vrátime v pokračovaní môjho blogu.
Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov