foto: Ewel Tattoo

Chcete sa dať tetovať, no ešte nemáte 18 rokov?

Ak ťa zaujíma, ako je to s tetovaním, keď si ešte nedovŕšil plnoletosť, tento článok je ako stvorený pre teba.

Súhlas rodiča 

Zlé správy hneď na úvod — mnohé tetovacie štúdiá neprijímajú ľudí pod 18 rokov. Tie zvyšné budú veľmi pravdepodobne žiadať súhlas zákonného zástupcu, čiže súhlas tvojho rodiča. Rukou vypísaná “ospravedlnenka” určite neprejde — tetovacie salóny majú vlastné tlačivá, ktoré bude potrebné vyplniť osobne a spolu a maminou či otcom. Odporúčam vopred kontaktovať tatéra, u ktorého máš záujem sa nechať pokresliť, aby ti upresnil, aký je ďalší postup.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on

Názor sa mení

Teraz budem znieť veľmi dospelo a vo veku 16 rokov by som samú seba asi nenávidela — ALE!

Zopakujem úplne to isté, čo väčšina rodičov — tvoj názor sa mení a je veľmi pravdepodobné, že s tetovaním z pätnástich nebudeš úplne spätý neskôr v dospelosti. Odporúčam preto počkať do 18 a ideálne do 21. Hovorím však z vlastnej skúsenosti a ak som ťa stále neodradila, čítaj ďalej.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on

Neutrálny motív

Ak sa tetovať predsa len rozhodneš, zvoľ si neutrálny motív, ktorý je malý (neodporúčam symboly spojené s aktuálnym svetonázorom alebo motivačné citáty). Ideálne je napríklad srdiečko, kvetinka, iniciálky. Teda motívy, ktoré nekričia na prvý pohľad a v prípade potreby by sa dali časom prekryť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on

Menej viditeľné miesto

K tomuto bodu asi ani nemám extra čo napísať keďže vieme, ako je myslený. Krk ani celé predlaktie nebude dobrý nápad — začni motívom, ktorý bude menej kričať.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on

Piercing

Nepoteším rodičov, ale piercing alebo microdermal je výrazne lepšou alternatívou, pretože ak človeka omrzí, jednoducho si ho z tela vyberie a dierka sa stiahne. Sama som si vybrala asi cca 8 piercingov.

Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov