foto: Flickr (picsonthefritz, Emily), CC BY-NC 2.0 DEED

Už ste o nich počuli?

V tejto časti môjho blogu si preletíme najznámejšie trendy v tetovaní a piercingu, s ktorými som sa stretla. Nepoteším ťa však – jeden je absurdnejší ako druhý.

UV tetovanie

UV tetovanie obletelo nejeden lifestylový portál. Európska únia však nepovoľuje prácu s pigmentmi, ktoré sa na vytvorenie takejto kerky používajú, pretože sa nepovažujú za zdraviu neškodné. Americký trh je oveľa viac benevolentný, čo sa týka lokálnych anestetík, voľnopredajných liekov, a taktiež aj tetovacích farieb.

Harmonizačné mandaly

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evelin Jurković (@eweltattoo)

Harmonizačné mandaly na mieru ako tetovanie sú absolútnym nezmyslom podobne ako veštby nebohej Jolandy. Ak si poverčivý, tak ťa, samozrejme, zharmonizujú, ale inak nemajú vôbec žiadnu inú, ako estetickú funkciu.

Piercing proti migréne

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evelin Jurković (@eweltattoo)

Piercing proti migréne neexistuje. Traduje sa, že isté miesto prepichnuté na uchu dokáže bolesti zmierniť, alebo úplne odstrániť, ale 10 z 10 neurológov by sa na tom smialo. Neexistuje nijaký vedecký dôkaz o tom, že ti takýto piercing pomôže, bude to opäť možno veľmi účinný, ale medicínsky neúčinný placeboefekt.

Biele tetovanie

White inku som venovala už osobitný blog. V skratke: tetovanie žltne, nevyzerá pekne ani viditeľne, keďže koža sama osebe už svoju farebnosť má (predstav si, že dáš biely papier pod farebné sklo). Všetky biele tetovania, ktoré sú pekné, sú fotené čerstvé, ešte predtým, ako sa pigment uzavrie v pokožke.

Dočasné tetovanie

Dočasné tetovanie neexistuje, nikdy neexistovalo a ak raz bude, napíšem vám o tom. Trendom medzi kozmetičkami sa stalo používanie pigmentu na permanentný mejkap, ktorý je oveľa redší ako ten náš, klasický tatérsky a má nižšie krytie. Neznamená to však, že o rok-dva zmizne. Ostane, ale vybledne – fľakato – a skončíš na pretetovaní, alebo na laseri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evelin Jurković (@eweltattoo)

Piercing v pupku ako antikoncepcia

Piercing v pupku ako antikoncepciu som už spomínala, je to niečo, na čo sa ma už opýtalo zopár ľudí a neverila som tomu, čo počujem. Rovnako účinný by bol prekrojený pomaranč na nočnom stolíku, červené tričko, alebo zajačia labka na krku.

Dúfam, že ťa moje rady aspoň trošku usmernili a posmelili v rozhodovaní. Ak sa ti môj článok páčil a o danej téme chceš vedieť viac, nezabudni sledovať môj Instagram, kde môžeš vidieť viac “zo zákulisia” v mojich Stories. K téme sa taktiež ešte vrátime v pokračovaní môjho blogu.
Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov