Foto: foto: Ewel Tattoo

4. séria otázok a odpovedí od tatérky.

Sú otázky, ktoré sa niekomu môžu zdať absolútne zrejmé, ale lepšie raz prečítať, ako následne si búchať hlavu o stenu.

Tetovanie a zranenia

Čo sa stane s tetovaním, ak spadneš alebo sa popáliš? Žiaľ, áno, môže sa poškodiť a vypadnúť aj zahojená časť tetovania. Preto je ideálne dávať si na tetované časti pokožky väčší pozor. Po zahojení rany je s vysokou pravdepodobnosťou možné vypadnutý pigment doplniť, ak sa nejedná o masívne zjazvenie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evelin Jurković (@eweltattoo)

Má tetovanie vplyv na plodnosť?

Áno, boli tu už aj takéto otázky. Nemusíte sa báť ani toho, že vám to ovplyvní možnosť rozšíriť si rodinu a ani toho, že sa vám potomok narodí potetovaný. Samozrejme, počas tehotenstva netetujeme.

Sú nutné korekcie po zahojení tetovania?

Je to individuálne. Sú ľudia, ktorým sa zahojí všetko raz-dva a bez komplikácií, potom sme tu my smrteľníci, ktorým z času na čas kúsok pigmentu vypadne. V tomto prípade stačí kontaktovať svojho tatéra a poslať mu foto. Vypadnutý pigment uvidíš cca 2-3 týždne po tetovaní pokožky. Techniky tetovania sú však rôzne, preto sa spýtaj svojho tatéra, ako dlho potrvá tvoje hojenie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evelin Jurković (@eweltattoo)

Môžem sa tetovať v lete?

Ak neplánuješ byť na slnku a neplánuješ žiadne dovolenky, tak samozrejme. Musíš však rátať s dobou hojenia 2-3 týždne (vždy sa spýtaj svojho tatéra). Ako píšem, vyššie techniky tetovania sú rôzne a ľahšie sa hojí malá plocha tetovaná iba v línii, ako veľká a farebná práca.

Blednú tetovania po čase?

Áno. Blednutiu sa absolútne zabrániť nedá, preto odporúčame používať aspoň nejaké SPF (ideálne 30+). Dávajte si zvlášť pozor na farebné tetovania — tie sú na blednutie háklivejšie ako obyčajná čierna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evelin Jurković (@eweltattoo)

Môžem sa opaľovať s tetovaním?

S čerstvým v procese hojenia určite nie — jednak by to pekelne pálilo a, samozrejme, môžeš si ublížiť a tetovanie znehodnotiť. S tetovaním, ktoré je už zahojené, áno, ale používaj SPF, aby si zabránil(a) blednutiu.

Dúfam, že ťa moje rady aspoň trošku usmernili a posmelili v rozhodovaní. Ak sa ti môj článok páčil a chceš vedieť o danej téme viac, nezabudni sledovať môj Instagram, kde môžeš vidieť viac “zo zákulisia” v mojich Stories. Taktiež sa k téme ešte vrátime v pokračovaní môjho blogu.
Tento článok vznikol v spolupráci s Michal Blaško
Uložiť článok

Viac článkov