Týmto chybám v reči tela by sme sa mali vyhnúť, pretože kvôli nim nevedomky odháňame ostatných od seba preč a pôsobíme menej atraktívne.

Keď sa chystáme niekde do spoločnosti, zvykneme sa sústrediť najmä na naše oblečenie či make-up. V skutočnosti je toho však oveľa viac, na čo by sme sa mali zamerať. Sú tu určité chyby v reči tela, vďaka ktorým nevedomky odháňame ľudí od seba preč a pôsobíme tak menej príťažlivo. A keďže reč tela zohráva v našom živote naozaj veľmi veľkú úlohu, ak sa chceme cítiť istejšie a atraktívnejšie, tak práve na týchto veciach by sme mali zapracovať a vyhnúť sa im.

Článok pokračuje pod videom ↓

Neustále ošívanie sa

Všetci sme raz za čas nervózny. V takýchto situáciach väčšinou začneme triasť rukami alebo nohami či ťukať prstami o stôl. Niekto to však robí pravidelne, a vtedy to už začína byť pre ostatných celkom nepríjemné. Ak chceme pôsobiť aspoň trochu atraktívne či prívetivo, mali by sme naše ošívanie sa a vrtenie zredukovať na minimum. Podľa štúdii, ľudia, ktorí sa ošívajú, v nás vzbudzujú dojem, že sú nervózni, čo niekedy ani nemusí byť pravda. Namiesto ťukania a trasenia sa radšej snažme upokojiť naše nervy hlbokými nádychmi a zostať pokojní.

pexels.com

Hrbenie sa

Keď ste boli malí, určite ste častokrát počuli vety ako “Nehrb sa!” alebo “Sadni si rovno!”. Hrbenie sa totižto nie je iba o držaní tela – taktiež to môže mať vplyv na to, ako nás vníma druhá osoba. Sklonená hlava a pokrčené ramená určite v ostatných nevzbudzujú dobrý dojem. Ak chceme vyzerať sebavedomo a atraktívne, radšej by sme mali hlavu zdvihnúť a vypnúť hruď.

pexels.com

Uzatváranie pred svetom

Ak sa dostaneme do situácie, v ktorej sa cítime nervózne alebo nepohodlne, máme tendenciu doslova uzavrieť naše telo pred ostatnými. V takýchto prípadoch by sme najradšej zabrali tak málo miesta, ako je to len možné. Bohužiaľ, na prvý pohľad nevinne prekrížené ruky na bruchu či na hrudi, stiahnuté brucho, alebo dokonca aj obyčajné držanie peňaženky alebo iných predmetov na našej hrudi môže u ostatných vyvolať pocit, že sme menej silný, a že si k nám môžu dovoľovať. Práve preto by sme sa mali snažiť udržať naše telo uvoľnené a otvorené.

pexels.com

Obtáčanie pramienkov vlasov okolo prsta

Mysleli ste si, že ak si na rande začnete obtáčať pramienky vlasov okolo vašich prstov, že to bude pôsobiť atraktívne? Nuž, štúdie hovoria, že to nie je celkom tak. Podľa výskumov je totiž hranie sa s vlasmi len ďalším prejavom nervozity a na ostatných môže pôsobiť dráždivo a niekedy až odpudivo. Snažte sa pre to nedotýkať sa svojich vlasov najmä vtedy, ak ste s ľuďmi na ktorých chcete zapôsobiť.

pexels.com

Vyhýbanie sa očnému kontaktu

Očný kontakt je veľmi dôležitý aspekt na vytvorenie spojenia medzi vami a kýmkoľvek v miestnosti. Ak si pozeráme priamo do očí, značí to o nás, že máme záujem a zároveň to napomáha vo vzájomnej príťažlivosti. Naopak, ak sa očnému kontaktu vyhýbame, tak ľudí od seba doslova odháňame preč.

pexels.com

Nezrkadlíme správanie ostatných

Zaujímavosťou je, že ak zrkadlíme niečie správanie, tak sa podvedome vytvára puto medzi vami a druhou osobou. Takéto zrkadlenie je ukryté v malých pohyboch, ako napríklad to, že ak sa druhá osoby napije, napijeme sa aj my, alebo prekrížime nohy vtedy, keď to urobí niekto iný. Ak však robíme presne pravý opak, tak naše spojenie s ostatnými sa pomaly vytráca a my prestávate byť pre ostatných atraktívny.

pexels.com

Zatvorené dlane či schované ruky

Otvorené dlane smerujúce nahor znamenajú niečo dobré a pozitívne. Uzavreté dlane smerujúce dole znamenajú naopak, niečo zlé a negatívne. Ak máme zatvorené dlane, v ostatných to vyvoláva pocit, že nemáme záujem, prípadne, že nám nemôžu veriť. Niečo podobné sa deje, aj ak sa snažíme naše ruky schovať, napríklad do vreciek na mikine či do nohavíc.

Pozri aj: 10 VECÍ, KTORÉ BY SI MAL IHNEĎ PRESTAŤ ROBIŤ, KEĎ PREKROČÍŠ HRANICU 24 ROKOV

psych.sk (Alexandra Geletová), bustle.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov