Foto: unsplash.com

Život s často sa meniacimi náladami veru nie je jednoduchý.

Neviete prečo, neviete, odkiaľ sa to mohlo vziať, no je to jednoducho tak, vaše nálady sa často menia. Veľmi často. V jednu chvíľu sa cítite napríklad veľmi šťastne a radostne, no o pár minút na to už skľúčene a najradšej by ste sa rozplakali. Neviete si to vysvetliť, ale je to tak. Často meniace sa nálady však majú aj nejaké tie svoje následky. Napríklad, týchto sedem vecí sa vám deje na dennom poriadku.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Posielate ľuďom správy, ktoré neskôr ľutujete

V jednu chvíľu sa cítite maximálne odvážne, nebojácne a sebavedomo. Sformulujete správu, odošlete ju, no o hodinu neskôr, keď už táto nálada a tento entuziazmus z vás vyprchá, začnete mať výčitky, či to, čo ste urobili, bolo správne. Rovnako to funguje v opačnom prípade. Ste veľmi smutní, no o pár minút sa upokojíte, a potom si bijete hlavu o stenu, že posielať takéto správy vôbec nebolo nutné.

#2 Aj tie najnepodstatnejšie veci vám dokážu zničiť deň

Môžete práve prežívať ten najlepší deň vášho života, no potom sa stane nejaká drobná udalosť, ktorá by vám v normálnej situácii nemohla nič urobiť, no úplne vám skazí celú náladu a vy si neviete vysvetliť, prečo. Všetko šťastie je zrazu preč a vystrieda ho melanchólia. Alebo akákoľvek iná nálada.

unsplash.com

#3 Dohadujete si plány a potom ich chcete zrušiť

Vždy, keď máte úžasnú náladu, takú, že by ste najradšej od šťastia skákali, dohodnete si množstvo plánov a prisľúbite účasť na mnohých akciách. No potom, čo sa vaša nálada zmení, to ľutujete a snažíte sa nájsť si nejakú výhovorku, prečo tam nemôžete prísť.

#4 Nikdy neviete, ako zareagujete

To je tá najväčšia irónia na tom celom, mať nálady, ktoré sa rýchlo striedajú. Nikdy neviete, ktorá príde. Nikdy neviete, ako na danú situáciu zareagujete. Neviete, či budete pokojní, alebo vás to vytočí do nepríčetnosti. Neviete, či vám to urobí radosť, alebo vás to rozplače.

#5 Ste odhodlaní urobiť v živote drastické zmeny – a potom si to, samozrejme, rozmyslíte

Ste odhodlaní a pripravení urobiť nejakú vec. Ste, ste, až napokon nie ste. Takáto nálada vám vydrží chvíľu, no potom sa zmení a s ňou sa zmenia aj vaše túžby. V jednu chvíľu niečo chcete, v druhú už nie. Jednoducho si to rozmyslíte.

unsplash.com

#6 Hovoríte veci, ktoré neskôr ľutujete

Nielenže píšete správy, ktoré ľutujete, rovnako tak z vás vypadávajú slová, ktoré možno v daný moment chcete povedať, no o pár hodín neskôr vám pripadajú ako úplná katastrofa a ľutujete ich do poslednej bodky.

#7 Snažíte sa

No aj napriek tomu všetkému, uvedomujete si to. Uvedomujete si, ako je to s vami a vašimi náladami, ale snažíte sa. Snažíte sa ovládať, snažíte sa, aby to všetko bolo lepšie, snažíte sa priveľmi nedramatizovať alebo si veci nevyčítať. Niekedy to však nie je až také jednoduché.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov