Foto: pexels.com

Nikto, kto skutočne miluje, vám nebude robiť tieto veci.

Je jasné, že všetci robíme chyby. Všetci sa môžeme pomýliť, z času na čas to prehnať či stúpiť vedľa. A pokiaľ ide o vzťahy, celkom určite nikto učený z neba nespadol. No nemusíme to ani dlho analyzovať, aby sme sa dovtípili, že ak sa partner opakovane dopúšťa týchto chýb, potom by ste mali prehodnotiť, či sú jeho city k vám skutočné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ic zoznam pripravil portál Bustle.

#1 Podvádzanie

Bohužiaľ, nikto z nás nie je voči nevere imúnny. Pre niektorých ľudí je podvádzanie konečná a stačí, aby to partner urobil raz a nasleduje rozchod. Iní zas dávajú druhé šance, pretože veria v nápravu a ktovie, možno aj v tú pravú lásku. Ak vás však váš partner naozaj miluje, vedzte, že druhýkrát vás už nepodvedie. Tu sa však črtá otázka – ak vás naozaj tak veľmi ľúbi, prečo by to vôbec robil?

#2 Zabudnutie dôležitého dátumu

Je to nepríjemná a možno trochu trápna situácia, no stáva sa to. Jednoducho vám dátum narodenín či výročia vypadne z hlavy. Ak ste však s niekým, komu na vás skutočne záleží, môžete si byť istí, že jedno zabudnutie je pre neho dostatočne veľká lekcia a druhýkrát vás už bude čakať s náručou plnou kvetov.

pexels.com

#3 Meškanie bez ospravedlnenia

Možno sa to zdá na prvý pohľad ako celkom malá, nenápadná vec, ktorá by mala byť ihneď prepáčená. Veď všetci máme právo nestíhať. No podľa odborníkov je aj to tak trochu dôkaz toho, ako si vás váš partner váži. A koniec koncov, rýchla správa s ospravedlnením by nikomu neublížila.

#4 Urážanie

Odborníci tvrdia, že nech to znie akokoľvek zvláštne, niektoré páry sa jednoducho neoslovujú „zlatíčko“ a „miláčik“, ale padajú skôr ofenzívnejšie výrazy. No určite musíte uznať, že všetko má svoje hranice. A pokiaľ vás váš partner nazve tak, ako sa vám už nepáči, alebo vás dokonca urazí, potom by ste rozhodne mali zbystriť pozornosť.

#5 Udieranie na citlivé miesta

Všetci máme nejaké témy, alebo inak povedané, citlivé miesta, ktoré nás dokážu poriadne vytočiť, naštvať či rozcítiť. Sú to jednoducho veci, ktorým sa v konverzáciách vyhýbame, pretože vieme, že by to neskončilo najlepšie. Samozrejme, môže sa stať, že niekto nedopatrením udrie na toto vaše citlivé miesto. No ak vás rešpektuje a ak mu na vás záleží, v budúcnosti sa tomu bude určite vyhýbať. Môžete si byť istí, že vám takýmto spôsobom nepodrazí kolená.

pexels.com

#6 Vyčítanie chýb, ktorých ste sa dopustili

Všetci sme len ľudia a nikto z nás nie je dokonalý. Robíme chyby. To sa stáva. A ten, kto vás miluje, to chápe. Bude to tolerovať. Nebude vám vyčítať, že toto ste mali urobiť tak alebo onak, prípadne že ste úplne neschopní.

#7 Obviňovanie

Ak ste s niekým, kto k vám prechováva skutočné city, jeho hlavným cieľom bude, aby ste sa pri ňom cítili dobre, aby ste sa tešili zo života a aby vás obklopilo šťastie. Určite vás nebude obviňovať z každej hlúposti, či dokonca zakrývať svoje nevhodné správanie.

Samozrejme, každý vzťah je iný. Čo je však pre všetky dôležité, je práve komunikácia. Nerobte unáhlené závery, namiesto toho si radšej s vaším partnerom sadnite a skúste sa o danom probléme porozprávať.

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov