Foto: Photo by Studio 7042 from Pexels

Ak máte tieto vlastnosti, potom vo vás určite drieme obrovský potenciál.

Čo robí dobrého lídra dobrým lídrom? Môžete vymenovať akékoľvek vlastnosti, no tú najdôležitejšiu by ste aj tak zabudli: musí to byť v prvom rade osoba s vysokým potenciálom. Podľa odborníkov, takíto ľudia sú v spoločnosti veľmi vyhľadávaní, pretože vedia pracovať rýchlejšie a efektívnejšie, než ostatní. Takže ak máte niektoré z týchto vlastností, potom je pravdepodobné, že aj vo vás sa skrýva obrovský potenciál.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké vlastnosti to sú?

#1 Svedomitosť

Podľa odborníkov, ľudia s vysokým potenciálom nie sú posadnutí len výsledkami, sú posadnutí aj precíznosťou. Sú motivovaní urobiť všetko a urobiť to najlepšie, ako sa len dá. Ak ste svedomití, potom premýšľate strategicky. Nastavíte si cieľ, pripravíte plán a vďaka sebadisciplíne ste ho schopní dodržať. Ste ochotní urobiť všetko. Zaujímavosťou je tiež to, že ľudia s väčšou svedomitosťou sú motivovaní vnútorne, zatiaľ čo ľudia s nižšou svedomitosťou sú motivovaní len ľuďmi a prostredím okolo nich.

pexels.com

#2 Súťaživosť

Ak ste dostatočne súťaživí (ale zas nie prehnane) a dokážete si poradiť s konkurenciou, viete prehrávať, no ešte radšej vyhrávate, potom ste skvelým vodcom a taktiež osobou s obrovským potenciálom. Znamená to totiž, že nie ste pripravení sa len tak rýchlo vzdať – rozhodne nie bez boja.

#3 Váš prístup k nejasným situáciám

Ako pristupujete k nejasným a zložitým situáciám? Pretože osoby s vysokým potenciálom si dokážu s takou situáciou poradiť a prevziať nad ňou kontrolu. Predtým, než urobia finálny verdikt, si vypočujú všetky stanoviská, sú vnímaví a pozerajú sa na veci aj očami iných. Keď treba, sú veľmi trpezliví, pretože vedia, že niektoré riešenia si vyžadujú čas.

#4 Schopnosť riskovať

Ste ochotní zariskovať? Hovorí sa, že „risk je zisk“ a každá osoba s vysokým potenciálom akoby sa riadila týmto heslom. Neznamená to, že sa bezhlavo vrhajú do každej situácie, to vôbec nie. No všetko je pre nich výzvou a sú pripravení niesť dôsledky za svoje rozhodnutia.

pexels.com

#5 Zvedavosť

Ak chcete byť lepší, potom neexistuje iná možnosť – musíte byť zvedaví. Musíte byť zvedaví a snažiť sa pochopiť ostatných, ich názory a myslenie. Pochopiť firmy, pochopiť jednoducho všetko. Pretože čím zvedavejší ste, tým viac sa dozviete a keď máte všetky informácie, ktoré potrebujete, potom dokážete urobiť tie najsprávnejšie rozhodnutia.

#6 Prispôsobenie sa situáciám

Osoby s vysokým potenciálom sú ako chameleóny. Nikdy sa nesťažujú, namiesto toho sa radšej ihneď prispôsobia situácii – nech už je akákoľvek, a snažia sa z nej dostať maximum. Využívajú chyby a každý neúspech na to, aby sa z toho dokázali poučiť a nabudúce sa im vyhli.

Na záver už iba jedna poznámka: tak ako pri všetkom, ani pri týchto vlastnostiach nie je veľmi dobré, ak ich máte príliš veľa (alebo naopak, aj príliš málo). Ich najlepšou kombináciou je jednoducho dokonalá rovnováha.

pexels.com
bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov