Foto: Photo by Ivandrei Pretorius from Pexels

Vyrastať iba s jedným rodičom môže byť niekedy ťažké a určité to ľudí poznačí.

Vychovávať dieťa iba s jedným rodičom môže byť niekedy poriadne náročné. Chce to obrovskú dávku odvahy, guráže, sebavedomia a sily, aby to ten človek zvládol. A aj keď je to svojím spôsobom úžasné, človeka to do budúceho života určite poznačí. Aspoň v niektorých oblastiach.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Títo ľudia môžu mať problém s dôverou

Ľudia, ktorým počas dospievania chýbal jeden z rodičov, budú mať určitý problém s dôverou voči jeho pohlaviu. Ak nemali otca, potom sa im pravdepodobne bude ťažšie dôverovať mužom, a naopak, ak nemali matku, tak ženám. Stále v nich bude ten mierny strach z toho, že zo vzťahu odídete, presne tak, ako sa to stalo jeho rodičom.

#2 No akonáhle si získate ich dôveru, potom si získate aj celé ich srdce

Sú to ľudia, ktorí majú okolo seba postavené vysoké múry a len málokto cez ne dokáže preniknúť. No ak sa vám to podarí, ak vám budú dôverovať natoľko, že sú pripravení byť s vami vo vzťahu, potom môžete mať istotu, že budú milovať celým svojím srdcom.

unsplash.com

#3 Nájdete v nich lojálnych spoločníkov

Veci ohľadom dôvery sú pre nich naozaj dôležité. Ak vás pustia dnu do svojho vnútra, ak vo vás nájdu svojho spojenca, potom sa stávajú ohromne lojálnymi spoločníkmi. Lenže presne to isté očakávajú aj od vás. Ak ich chcete zničiť alebo im rozbiť srdce na milión kúskov, potom stačí prelomiť puto dôvery.

#4 Nevytvárajú nerealistické sľuby

Sú to ľudia, ktorí to možno nemali v živote až také jednoduché, a tak dokážu veľmi dobre povedať, aká je realita. Aj z toho dôvodu nikdy nevytvárajú sľuby, o ktorých vedia, že neskôr ich nemôžu dodržať. Vedia totiž, aké je popáliť sa, aké je to sklamať sa.

#5 Sú samostatnejší, než ktokoľvek iný

Namiesto dvoch boli zvyknutí žiť len s jedným rodičom. A ten jeden musel stíhať za celú rodinu. Oni mu však určite boli oporou. Už od malička mali školu života, museli čeliť rôznym ťažkým chvíľam a poradiť si s problémami, ktoré pravdepodobne iné deti vôbec neriešili. Aj preto sa z nich stali naozaj samostatní a nezávislí jedinci.

#6 Majú strach z odmietnutia

Boja sa odmietnutia. Boja sa, že ich milovaná osoba z ich života len tak odíde. Ale čudujete sa vôbec? Už to zažili na vlastnej koži, je prirodzené, že to nechcú zažiť znova.

unsplash.com

#7 A ešte viac sa boja opustenia

Viac než toho, že ich niekto odmietne, sa boja toho, že ich niekto opustí. Povedať nie a potom odísť je jedna vec, no povedať najskôr áno a napokon taktiež odísť? To je pre nich niečo, čo predstavuje obrovský strach.

#8 Sami sebe sľúbili, že ich deti budú vyrastať v kompletnej rodine

Už dávno si sľúbili, že ich dieťa, ak ho raz budú mať, bude mať oboch rodičov. Sú pripravení nájsť si takého partnera, ktorí bude mať všetko – dokonca aj to, čo oni sami nemali. A preto, ak sa rozhodli založiť si s vami rodinu, potom si môžete byť istí, že ste pre nich veľmi dôležití.

#9 Sú skeptickí voči večnej láske

Keď videli, že ich rodičia nemali to rozprávkové “…a žili šťastne až do smrti“, potom je jasné, že budú tak trochu skeptickí voči takýmto záverom. A aj keď by si veľmi priali stretnúť niekoho, s kým by boli až dokonca života, taktiež ich to na jednej strane desí. Je to pre nich čosi nepoznané.

#10 Ale vo vnútri veria v lásku

Ale aj napriek tomu všetkému veria, že pravá láska existuje. Veria, že každý človek tu má niekoho, kto bol stvorený presne pre neho. Vedia, že láska je mocná a láska dokáže aj hory prenášať.

unsplash.com
simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov