Idú Vianoce - čas lásky a začiatku nových vzťahov.

Akokoľvek sa tomu bránite, akokoľvek sa snažíte vyhýbať sa supermarketom a nákupným centrám, kde na vás číhajú blikajúci snehuliaci a vianočné gule na každom rohu, Vianoce pomaly, ale isto prichádzajú. Vôňa čerstvého ihličia, jablka a škorice či perníčkov sa šíri našimi domovmi. Pomaly vyťahujeme zo skríň hrubé kabáty a bez palčiakov sa nepohneme ani na krok. Už teraz kontrolujeme programy televíznych staníc, aby sme nezmeškali ani jednu z naších obľúbených vianočných rozprávok či filmov. No a popri tom všetkom je ešte samozrejme kopec času na lásku. Nečudo, že práve obdobie sviatkov patrí medzi to najobľúbenejšie pre všetkých zaľúbených.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vianoce majú niečo do seba, to musíte uznať. Každý rok so sebou prinášajú aj isté kúzlo, ktoré sa nedá nahradiť žiadnym iným sviatkom počas roka. Naozaj sa niet čomu čudovať, že Vianoce sú najobľúbenejším obdobím pre každý nový vzťah. Nie, nie je to len naša hypotéza – je to fakt potvrdený odborníkmi.

Vianoce – ten najkrajší čas roka ako stvorený pre lásku

Možno sa vám zdá, že počas Vianoc sa každý s niekým niekde objíma – a to aj mimo imela visiaceho vo vašom dome. A máte pravdu. Veľa ľudí považuje Vianoce za ideálny čas v roku, kedy sa vrhnúť do nového vzťahu. Prečo? Hneď z niekoľkých dôvodov.

unsplash.com

Tak za prvé, Vianoce sú časom lásky, rodinnej pohody a harmónie, a krk na to, že tieto veci vedia byť poriadne nákazlivé.  Za druhé, každý každého obdarúva, väčšinou má každý dobrú náladu a šťastie tečie potokom. Je to kombinácia prostredia a psychológie: všetky tieto veci vidíte u iných ľudí a chcete to zažiť tiež.

Dokážu takéto vzťahy vydržať dlhšie?

Možno sa pýtate, či dokážu takéto vzťahy, vzniknuté počas nádherného obdobia sviatkov vydržať aj do budúcnosti, alebo to je len čisto prázdninový ošiaľ.

Psychológovia sa domnievajú, že práve Nový rok a príchod jari pôsobia na ľudí ako „nový začiatok“ a preto sa zvyknú odpútať od všetkých záväzkov v snahe začať odznova. Ale, samozrejme tak ako pri všetkom, aj v tomto prípade je to čisto individuálne a záleží len a len na vás, či váš vzťah dokáže prežiť aj po zvyšok roka.

Jednoducho si vychutnávajte vianočnú atmosféru, nebráňte sa jej a nebráňte sa ani novým ľuďom vo vašom živote. Čo má prísť príde a je úplne jedno, či si tú lásku budete vychutnávať zabalený v deke s horúcou čokoládou pri vianočnom stromčeku, alebo v ktorýkoľvek iný čas počas roka. Láske a srdcu jednoducho nerozkážete.

unsplash.com

Pozri aj: V akom veku muži hľadajú vážny vzťah? Tu je odpoveď odborníkov

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov