Po Veľkej noci máme za sebou ďalšiu návštevu reštaurácie z epizódy populárnej šou Na nože. Vybrali sme sa do vegetariánskej reštaurácie VEG v Poprade. Tá sa topí v masívnych finančných problémoch. Môže jej nový jedálniček a zmena interiéru pomôcť postaviť sa na nohy?
Majiteľ reštaurácie sa topí v dlhoch
Ak ste videli poslednú epizódu šou Na nože, viete, že šéfkuchár Martin Novák počas svojej prvej návštevy v popradskej vegetariánskej reštaurácii vôbec nebol nadšený. Po ochutnaní polievky znechutene konštatoval, že horšiu ešte nejedol. Vraj musel prísť až do Popradu, aby ochutnal najhoršiu polievku vôbec. Prirovnal ju k vode z práčky. Podobný postoj zaujal aj k ďalším pokrmom. Tie podľa neho chutili a vyzerali, ako keď študent na večierkoch minie všetky svoje peniaze a navarí si zo zvyškov, ktoré spolubývajúci vyhrabú z mrazničky.

Jedlo bolo podľa neho nedochutené, mdlé a nevýrazné. Zaujala ho len miska s čerstvým šalátom. Na nálade šéfkuchárovi nepridalo ani ponuré prostredie reštaurácie, ktorá sa nachádza v pivničných priestoroch bez okien. Aj personál a majiteľ reštaurácie podľa neho pôsobili, akoby stratili iskru a chuť do života. Majiteľ reštaurácie, Denis, priznal, že sa topí v dlhoch. Obdobie covidu a zvyšujúce sa účty za energie spôsobili, že suma sa vyšplhala až k 100 000 eurám. Priznal, že po odchode z IT investoval do podniku už 6 rokov času, energie a množstvo peňazí, no akosi to nejde. Niet sa teda čo čudovať, že nemá na tvári úsmev od ucha k uchu.

Šéfkuchár Martin sa rozhodol, že urobí, čo je v jeho silách, aby Denisovi a jeho biznisu pomohol. Začal tým, že zariadil úpravu interiéru tak, aby reštaurácia pôsobila o niečo lákavejšie a útulnejšie. Odstránil zo stien maľby zvierat a nahradili ich falošné, no celkom realistické okná s výhľadom na hory. Denisa, ale aj kuchárku, vzal do Tatier a na wellness procedúry, aby si trochu prevetrali hlavu a nabrali nový dych. Následne zostavil nové menu, ktoré malo prilákať nových stravníkov.
Večer nešiel podľa predstáv šéfkuchára
Ako ste mali možnosť vidieť v šou, nedá sa povedať, že by prvý večer po príchode šéfkuchára šiel ako po masle. Personál akosi nevedel, čo robí. Ľudia netrpezlivo čakali na svoje objednávky. Vo vynovenej reštaurácii ich chceli privítať teplým čajom, no aj ten prišiel akosi s meškaním. Napokon sa po menšom chaose podarilo ľudí usadiť k stolom.
Kým niektorí odchádzali po dlhom čakaní vcelku spokojní, iní konštatovali, že sa jedlo nedalo jesť. Šéfkuchár Martin vyzeral, že stráca trpezlivosť, keď videl, ako si jeden zo zamestnancov počas pracovnej doby nalial pohárik alkoholu a pripil si (a to napriek upozorneniu, aby to nerobil).

V utorok v čase obeda sme sa do reštaurácie vybrali aj my. Okrem nás tam bolo len pár ľudí, no videli sme, že niektorí si jedlo odnášajú zabalené so sebou, alebo si ho objednávajú cez telefón. V súčasnosti VEG ponúka len obedové menu. V rámci toho sme sa rozhodli pre zeleninový vývar. Ako konštatoval Martin, tak aj my sme smutne zhodnotili, že vlastne nechutil nijak. Aj keď na prvý pohľad vyzeral celkom lákavo. Jedinou chuťou v ňom boli kúsky mrkvy. Výhodou ale bolo, že sme na jedlo v podstate nemuseli čakať. Obsluha bola pri nás takmer okamžite a bola milá.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- ktoré jedlá nás nemilo prekvapili;
 - ktoré by sme si, naopak, dali znova;
 - koľko sme zaplatili za obed pre dve osoby;
 - aký celkový dojem sme si z reštaurácie odnášali.
 
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
 - Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
 - Exkluzívne benefity
 
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Interez PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
						Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
					
Mamička varí lacné jedlá, aby šetrila peniaze: Podľa ľudí je to ako krmivo pre psa, jej manžel sa správa zvláštne
Navštívili sme nádhernú dolinu a strašidelný hrad úplne zadarmo: Nájdete tu aj jaskyňu a priam dokonalú jesennú prírodu
Boli sme v novom podniku, ktorý otvorili majitelia reštaurácie z Na nože. O tomto európskom klenote ste možno nikdy nepočuli
Jedol psie žrádlo, celý čas bol nahý: Táto reality šou prekonala rekordy, milióny ľudí sledovali mučenie
Herci, ktorí boli počas natáčania Harryho Pottera vymenení: Niekedy to bolo fiasko, inokedy tvorcovia nemali na výber
Terapia červeným svetlom nie je zázračná, tvrdí odborníčka: Vedeckých dôkazov je málo a chýbajú, nie je to všeliek
ANKETA: Nepáči sa mi to, malo by sa to odstrániť. Slovákov sme sa opýtali, čo si myslia o Separovom sprejovaní v Himalájach
Komikov sme sa spýtali, čo hovoria na novú maximálnu rýchlosť chodcov 6 km/h: Budeme ju merať dvoma pohlaviami
Káva za 3,60 eura nám udrela do nosa a nevoňala: Boli sme v novom podniku, ktorý otvorili majitelia reštaurácie z Na nože
Prirovnávajú ju ku Kate Middleton, takto ju mal Putin žiadať o ruku: Kto je Alina Kabajevová, údajná nová cárovná v Kremli?
    

            
							









                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
Nahlásiť chybu v článku