Vyhnite sa týmto chybám a pôsobte na ostatných profesionálnejšie.

Udržiavať si počas dňa v práci určitú hladinu profesionality je potrebné pre každého z nás. Nielenže to má pozitívny vplyv na naše sebavedomie či náladu, dokáže to aj ostatným napovedať, aký typ človeka sme. A všetci veľmi dobre viete, že reputácia je dôležitá. No práve o túto dávku profesionality nás môžu oberať na prvý pohľad možno bezvýznamné veci. Ak preto chcete na ostatných urobiť lepší dojem, skúste sa im radšej vyhýbať.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ohováranie kolegov

Kým rozprávanie sa s kolegami v práci je dôležité, taktiež je veľmi tenká hranica medzi iba rozprávaním a ohováraním. Možno si myslíte, že predsa jedna či dve poznámočky na adresu niekoho iného nemôžu ublížiť, no veľakrát je opak pravdou. Než pustíte do éteru niečo pikantné, skúste si to radšej premyslieť.

#2 Bordel na stole

Len ťažko vás ostatní budú považovať za profesionála, keď sú vaše veci rozhádzané úplne všade, len nie tam, kde by mali byť. Urobiť menší poriadok, umyť špinavé šálky či usporiadať papiere môže urobiť veľký rozdiel.

#3 Posielanie mailov s chybami

Urobiť gramatickú chybu v nejakom dôležitom maily je takmer neodpustiteľné. Vždy si pred odoslaním prečítajte vaše slová ešte raz, aby ste sa vyhli takému prešľapu. A ešte jedna vec, emotikony tiež nie sú vždy na mieste.

unsplash.com

#4 Byť na stretnutí nepripravený

Keď idete na nejaké pracovné stretnutie, vždy, vždy, vždy sa naňho pripravte. Aspoň trochu. Prísť na stretnutie úplne nepripravený, nemať poňatia o tom, s kým vlastne a o čom hovoríte vám totiž na vašej profesionalite určite nepridá.

#5 Vety typu „neznášam svoju prácu“

Dobre, možno naozaj nie ste spokojní s pozíciou, ktorú teraz máte. Ale aj takéto poznámky je lepšie nechať si pre seba. Jednak to nikoho nezaujíma a po druhé, môžete v očiach druhého klesnúť. Stojí to za to?

#6 Zas ten poriadok

Ste typ človeka, ktorý po sebe po obede nikdy neuprace? Neodnesie tanier, prípadne nevyhodí odpad a nechá okolo seba všetko len tak špinavo rozhodené? Aj to totiž dokáže ľuďom napovedať mnohé. A určite sa nebude jednať o príjemne veci. Možno je naozaj čas zaviesť heslo: „Čistota – pol života,“ do vášho života.

#7 Ignorovanie kolegov

Prísť do kancelárie a nepozdraviť sa, to by si dovolil naozaj len málokto. Možno sa na prvý pohľad zdá, že ide iba o drobnosti, ako napríklad pozdravenie kolegov, ale práve tie drobnosti sú dôležité. Vy a vaši spolupracovníci ste predsa na jednej lodi a už iba z toho dôvodu by ste ich nemali úplne ignorovať.

unsplash.com

#8 Sťažovanie sa na výplatu

Téma peňazí je celkovo veľmi bolestivou a háklivou témou medzi mnohými ľuďmi. Aj keď si myslíte, že by ste za svoju prácu mali dostať oveľa vyššiu mzdu, ak si chcete udržať určitú hladinu profesionality, nemusíte sa na to sťažovať pri každej jednej príležitosti.

#9 Nevypočutie si názorov ostatných

Aj keď s názorom druhého nejako extra nesúhlasíte, slušnosť káže si ho minimálne aspoň vypočuť. Buďte otvorení novým veciam a nezavrhnite ich skôr, než vôbec dostanú nejakú šancu.

Pozri aj: Týchto 10 povolaní má na osobnosť človeka skutočne zlý vplyv. Nájdete medzi nimi aj to svoje?

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov