Štvrtá séria obľúbeného formátu televíznej šou Na nože je v plnom prúde a diváci si mali možnosť pozrieť už jej 6. epizódu. Šéfkuchár Martin Novák v nej zavítal do reštaurácie Heydučka, ktorá sa nachádza v centre Bratislavy. Majiteľ už od úvodu avizoval, že bojujú s nízkou návštevnosťou.
Názov prevádzky Heydučka je odvodený od ulice, na ktorej sa nachádza. Zaujímavá lokalita v dotyku s historickým centrom mesta vytvára predpoklady na silnú klientelu, ktorú si bezpochyby chceli získať aj majitelia. Martin Novák mal pri návšteve možnosť vidieť menu s viacerými štruktúrami vrátane takzvaného „biznis menu“. Už pri testovaní objednaných pokrmov však ostrý šéfkuchár pochopil, prečo v tomto smere reštaurácia stagnuje.
Okrem toho bolo zrejmé aj to, že ústrednou postavou v tomto príbehu bude svojský scestovaný líder kuchyne Frenkie. Ako to už býva zvykom, Novák často prevádzkam nastaví zrkadlo a poukáže na veci, ktoré boli dlhšiu dobu prehliadané. Po nepresvedčivom kuchárskom výkone prišla ešte väčšia rana pri kontrole chladničiek a skladových zásob. Populárny šéfkuchár tu našiel niekoľko produktov po záruke a podnik nechal okamžite „z technických príčin“ na daný deň zatvoriť.
Silný príbeh a premena reštaurácie
Šou Na nože neprináša iba príbehy priamo spojené s gastronómiou, ale tiež s ľuďmi, ktorí si často prešli neľahkým osudom. To je aj prípad spomínaného kuchára Frenkieho, ktorý sa so svojou životnou cestou podelil s Martinom. Ten preto dokázal pochopiť špecifickosť jeho povahy a zároveň mu to ukázalo, že ide o silného človeka schopného zvládnuť aj takýto tlak.

Novák teda, už tradične, časť vecí v reštaurácii vynovil, pričom opäť za čiastočnej spolupráce so zamestnancami prekopal koncept a samotné menu. Finálny tretí večer sa síce istý čas niesol v duchu nervozity a občas aj mierneho chaosu, no v porovnaní s inými epizódami ho pracovníci reštaurácie Heydučka zvládli uspokojivo a dodalo im to sily do ďalšieho pôsobenia. Pri tradičnej kontrole udelil šéfkuchár Martin Novák prevádzke dva nože, nakoľko nebol úplne spokojný s tým, čo dostal na tanier.

Bohužiaľ, spôsobené to bolo aj faktom, že pokrmy mu nepripravoval skúsený Frenkie, ale jeho náhrada. Líder kuchyne totiž pre vážne zdravotné dôvody musel nedobrovoľne skončiť. Táto skutočnosť zanechala na epizóde horkú príchuť a my sme boli zvedaví, ako sa reštaurácii s odstupom času darí. Zároveň sme sa opäť vybrali otestovať tiež kvalitu podávaných jedál, obsluhu a priestory.
Návšteva a dojmy
V článku sa po odomknutí dozvieš
- aké jedlá sme si objednali;
- čo nás v reštaurácii potešilo;
- v čom vidíme jej aktuálnu slabinu;
- aké sme mali celkové dojmy.
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Miška a Denis zo Sexuálnej výchovy: Klitoris je oveľa väčší, ako si ľudia myslia. Toto urobte po každom pohlavnom styku
Problém za tunelom Višňové: Vodiči neodbočia, nová cesta je zbytočná. Analytik Bazovský vysvetlil, prečo
Bola vysušená 5 rokov doma v garáži a jej rodina si to nevšimla: Záhada úmrtia mladej ženy vám nedá spávať
Už malý detail vie ušetriť desiatky eur, takto si nastavte radiátory. Odborníci upozorňujú, čo je doma najväčší problém
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka








Nahlásiť chybu v článku