Foto: Twitter (@LeslieASpurlock/@IndiaHistorypic)

Milovníci hororových filmov a strašidelných príbehov, pozor.

Dnes sa spoločne vyberieme na cestu za tajomstvami a záhadami, ktoré skrývajú najstrašidelnejšie miesta na svete. Pripravte sa na dávku adrenalínu, pretože to, čo vám predstavíme, vám môže priniesť poriadne zimomriavky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Zoznam týchto miest spomínajú aj Travel and Leisure či CN Traveler.

Ostrov bábik, Mexiko

Na prvý pohľad by ste si mysleli, že je to len obyčajný ostrov s množstvom stromov a rastlín. No ak sa pozriete bližšie, uvidíte stovky zavesených bábik, ktoré sú tu použité ako „ochrana pred zlými duchmi“. Legenda hovorí, že sa tu kedysi utopila malá dievčina a jej duch sa odvtedy túla po ostrove. Miestny obyvateľ Don Julian Santana Barrera začal zbierať bábiky a vešať ich na stromy ako obetu pre dievčinu. Dnes je ostrov plný týchto strašidelných bábik, ktoré vám pripomenú scény z hororových filmov.

Les Aokigahara, Japonsko

Tento hustý les na úpätí hory Fuji je známy ako „Les samovrážd“ je jedným z najviac navštevovaných miest na svete pre tých, ktorí sa rozhodnú ukončiť svoj život. V dôsledku toho sa tu nachádza veľké množstvo duchov a zlých energií. Mnohí ľudia tvrdia, že cítia ťažkú atmosféru a počujú zvláštne zvuky, keď sem vstúpia.

Ostrov Poveglia, Taliansko

Tento malý ostrov v Benátskej lagúne bol kedysi karanténnou stanicou pre chorých, a neskôr aj miestom pre duševne chorých pacientov. Hovorí sa, že tu zomrelo viac ako 100 000 ľudí a ich duchovia sa stále túlajú po ostrove. Dnes je ostrov opustený a vstup naň je zakázaný, ale mnohí turisti ho obdivujú z diaľky a snívajú o tom, čo by mohli zažiť, keby sa tam odvážili vkročiť.

Les Hoia Baciu, Rumunsko

Tento les je známy ako „Bermudský trojuholník Rumunska“ a je plný záhad a nevysvetliteľných javov. Ľudia, ktorí sa tu prechádzajú, hlásia zvláštne svetelné javy, nevysvetliteľné zvuky a dokonca aj prípady zmiznutia. Niektorí veria, že les je bránou do iného sveta alebo dokonca sídlom mimozemšťanov.

Edinburgh Vaults, Škótsko

Pod starobylým mestom Edinburgh sa nachádzajú tajomné podzemné komory, ktoré boli postavené v 18. storočí ako obchodné sklady. V priebehu rokov sa však stali miestom pre zločin a biedu. Dnes sú tieto katakomby známe ako miesto, kde sa stretávajú duchovia, a kde sú prítomné paranormálne javy. Mnohí návštevníci tvrdia, že cítili dotyk neviditeľných rúk alebo počuli plač a výkriky.

Zámok Bran, Rumunsko

Tento stredoveký zámok je známy ako domov slávneho Draculu, ktorý bol inšpirovaný skutočnou historickou postavou – Vladom III., vládcom Valašska. Hoci sa tu nikto nestretol s upírmi, zámok je obklopený tajomstvami a strašidelnými príbehmi. Mnohí turisti, ktorí ho navštívili, tvrdia, že cítili zvláštnu atmosféru a niektorí dokonca videli duchov.

Väznica Eastern State Penitentiary, USA

Tento opustený väzenský komplex vo Philadelphii bol postavený v 19. storočí a bol miestom pre mnohých nebezpečných zločincov. Väzenie bolo známe svojím krutým režimom a mnohí väzni tu trpeli fyzickým i psychickým mučením. Dnes je väzenie otvorené pre verejnosť ako múzeum a mnohí návštevníci hlásia paranormálne zážitky, ako sú pohyblivé tiene, nevysvetliteľné zvuky alebo pocity strachu.

Myrtles Plantation, USA

Táto južanská plantáž v Louisiane je považovaná za jedno z najstrašidelnejších miest v Amerike. Hovorí sa, že tu žije až 12 duchov, vrátane istej Chloe, služobníčky, ktorá bola zavraždená svojím majiteľom. Návštevníci plantáže často hlásia zvláštne zážitky, ako sú pocity, že ich niekto sleduje, alebo nevysvetliteľné zvuky a vône.

Pevnosť Bhangarh, India

Táto opustená pevnosť v indickom štáte Radžastán je považovaná za jedno z najstrašidelnejších miest v Indii. Legenda hovorí, že celé mesto bolo prekliate čarodejníkom, ktorý sa zamiloval do krásnej princeznej. Keď jeho lásku odmietla, preklial celé mesto a jeho obyvateľov. Dnes je pevnosť opustená a prístup do nej je po západe slnka zakázaný.

Monte Cristo Homestead, Austrália

Tento historický dom v austrálskom meste Junee je považovaný za najstrašidelnejší dom v Austrálii. V dome sa udiali mnohé tragédie, vrátane smrti malého dievčatka, ktoré spadlo zo schodov, a služobníčky, ktorá bola zavraždená svojím milencom. Dnes je dom otvorený pre verejnosť a mnohí návštevníci hlásia zvláštne zážitky, ako sú pocity strachu či nevysvetliteľné zvuky.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov