Foto: Pexels

To, o čo ide, vás zrejme prekvapí.

Keď sa zameriame na to, čo môžeme vo svojom živote kontrolovať, otvárajú sa nám nové možnosti, zlepšuje sa náš pocit sebaistoty a zvyšuje sa naša schopnosť dosiahnuť požadované výsledky. Hoci to nie je vždy jednoduché, je tu jedna vec, ktorú môžeme vždy kontrolovať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prejdime rovno k veci. Tou vecou je naše odhodlanie vždy urobiť ďalší krok.

Zdá sa, že naše životy sú plné neistoty. Máme plány, ciele a sny, ale často sa zdá, že ich dosiahnutie je mimo našej kontroly. Hoci nemôžeme kontrolovať výsledok, môžeme kontrolovať náš ďalší krok k danému cieľu. Je to možno jediná vec, ktorú môžeme vo svojom živote vždy riadiť tým správnym smerom.

Napriek tomu, že sú v našom živote veci, ktoré nemôžeme kontrolovať, vždy máme voľbu v tom, ako na ne zareagujeme. Môžeme sa rozhodnúť klesnúť na kolená a vzdávať sa, alebo môžeme vstať, otriasť sa a pokračovať vpred.

Podobne, keď sa nám nedarí dosiahnuť naše ciele, môžeme sa rozhodnúť zastaviť alebo môžeme rozhodnúť urobiť ďalší pokus. Každý pokus nás približuje k nášmu cieľu.

Tieto kroky nemusia byť obrovské. Môžu byť malé, ale dôležité je, že ich robíme. Každý krok, ktorý urobíme vpred, je dôkazom nášho odhodlania a našej schopnosti kontrolovať našu cestu.

Pexels

Mohlo by sa zdať, že toto je jednoduchá a zrejmá rada, ale je prekvapujúce, koľko ľudí sa cíti bezmocných a zablokovaných, pretože sa snažia kontrolovať veci, ktoré nemôžu. Strácajú energiu a čas snažením sa ovplyvniť výsledky, ktoré nemôžu ovplyvniť, namiesto toho, aby sa sústredili na to, čo môžu kontrolovať – svoj ďalší krok.

Pripomeňme si, že cesta životom nie je rovná a hladká. Je plná zákrut, kopcov a výtlkov. Niekedy musíme ísť pomaly a opatrne, inokedy môžeme bežať. Ale nezáleží na tom, aká je cesta, môžeme vždy kontrolovať náš ďalší krok.

A tak, keď sa cítime bezradní alebo frustrovaní, pripomeňme si, že máme vo svojich rukách mocný nástroj: schopnosť rozhodnúť sa, aký ten krok bude. Môžeme sa rozhodnúť vstať, keď padneme. Môžeme sa rozhodnúť pokračovať, keď sa cítime zablokovaní. Môžeme sa rozhodnúť začať, keď sa cítime znechutení.

Nemôžeme vždy kontrolovať výsledok, ale vždy môžeme kontrolovať náš ďalší krok. Je to silné odhodlanie, ktoré môže zmeniť náš život.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov