foto: Unsplash

Ak radi spoznávate mestá, jeseň je na to ideálny čas.

Aj keď je už leto a letné počasie za nami, cestovanie tým však nekončí. Aj na jeseň sa oplatí spoznávať európske mestá, keď na ne už nepečie 30 stupňové slnko. Veľa európskych destinácií sa teraz dá navštíviť za skutočne smiešne sumy.

Článok pokračuje pod videom ↓

V našom zozname sme vybrali najlákavejšie destinácie do sumy 37 €, no ak by sa vám ani jedna z týchto ponúk nepáčila, všetky si ich môžete pozrieť na tejto stránke. Teraz sa však už poďme pozrieť na tie najvýhodnejšie letenky do európskych destinácií.

Od všetkých cien za letenky (ak sú sumy vyššie ako 20 €) si môžete uplatniť 10 € zľavu od Pelikánu, ktorá však platí iba v septembri! Od všwtkých dole spomenutých cien si teda môžete odpočítať ešte 10 € zľavu.

Zľava na letenky, pobyty a dovolenky

Kupón môžete použiť na stránke: Pelikán.sk
Hodnota kupónu: 10€
Kód kupónu: PECKYSEP10
Platnosť kupónu: Do 30.9.2019

Ako uplatniť kupón?

Po objednaní ľubovoľnej letenky, zájazdu či dovolenky sa vám pri zhrnutí objednávky zobrazí „Kalkulácia objednávky“, kde je zobrazené okienko „Uplatniť kód“. Na okienko stlačte a napíšte tam PECKYSEP10. Po tomto kroku by sa vám odpočíta z celkovej sumy až 10€.

Southend z Košíc za 16 €

Aj keď nie je Southend zrovna známou destináciou vo Veľkej Británii, pomerne veľmi jednoducho sa z tohto mesta môžete dostať priamo do Londýna. Ak ste teda z východu Slovenska a radi by ste navštívili hlavné mesto Británie, Southend bude pre vás tá správna voľba. Letenky už za 16 € nájdete tu.

Londýn, foto: Unsplash

Rím z Bratislavy za 18 €

História dýchajúca na každom kroku, umenie, starobylé pamiatky, mimoriadne fotogenické zákutia, ale zároveň aj obrovské množstvo turistov. Aj to sú veci, ktoré charakterizujú večné mesto ležiace na riekach Tiber a Aniene – Rím. Z Bratislavy sa sem dostanete za 18 €.

Koloseum v Ríme, foto: Unsplash

Izraelský Eilat z Bratislavy za 21 €

Aj keď je mesto Eilat mimo Európy, jednoznačne stojí za zmienku. Ak máte radi leto a chcete si ho cez zimu predĺžiť, určite odporúčame práve toto mesto. Veď teploty tu na jeseň či v zime dosahujú 25 stupňov. Môžete sa z tadiaľto vydať na cestu do Mŕtveho mora alebo si užívať večerné mesto, ktoré žije stále. Z Bratislavy sa sem dostanete za 21 €.

foto: Unsplash

Londýn z Bratislavy za 26 €

Londýn je celoročne najnavštevovanejšou destináciou a Slováci sa mu nevyhýbajú ani na jeseň. Ak máte radšej aktívny oddych a spoznávanie miest, Londýn je pre vás tou správnou voľbou. Z Bratislavy sa sem dostanete za 26 €.

Foto: Pexels

Paríž z Bratislavy za 26 €

Snom mnohých cestovateľov po Európe je hlavné mesto Francúzska – Paríž. Ten turistom ponúka mnohé krásy a jedinečnosti, ktoré vás presvedčia o tom, čo hovorí každý. Paríž jednoducho musíte vidieť. Z Bratislavy sa do Paríža dostanete za 26 €.

foto: Pixabay

Talianske Alghero z Bratislavy za 26 €

Mestečko na pobreží talianskeho ostrova Sardínia ponúka viac, ako by ste si mohli myslieť. Okrem krásnych pláží, ktorými je obklopené, sa tu nachádza množstvo historických pamiatok, ktoré siahajú až do 3 000 rokov pred našim letopočtom. Do Alghera sa dostanete za 26 € z Bratislavy.

Sardínia, foto: Unsplash

Thessaloniki z Bratislavy za 26 €

Aj do Grécka sa môžete dostať za smiešnu sumu za letenky. Druhé najväčšie mesto v Grécku ponúka poriadny kus histórie. Z Bratislavy sa sem dostanete už za 26 €.

Brusel z Bratislavy za 26 €

Hlavné mesto Belgicka môžeme pokojne nazvať aj hlavným mestom Európy, neoficiálne. Mesto plné zelene, pamiatok, krásnych a rušných štvrtí či priemyslu. Často získava aj prívlastok malá sestra Paríža, čomu sa netreba vôbec čudovať. Z Bratislavy sa sem dostanete za 26 €.

foto: Unsplash

Eindhoven z Bratislavy za 26 €

Do Holandska sa môžete dostať aj z nášho hlavného mesta. Eindhoven získal prezývku „mesto svetla“ a to aj vďaka značke Philips, ktorá ho preslávila po celom svete. Dostanete sa sem za 26 €.

foto: Pixabay

Miláno z Bratislavy za 26 €

Centrum severného Talianska a druhé najväčšie mesto krajiny. Mesto módy je v súčasnosti ekonomickým centrom Talianska, no ponúknuť má čo aj turistom. Ak ste milovníkmi kultúry, obísť nemôžete svetovo známe operné divadlo La Scala či Poslednú večeru od Leonarda da Vinciho, ktorá sa nachádza v kostole Santa Maria delle Grazie. Do Milána sa z Bratislavy dostanete za 26 €.

foto: Unsplash

Bologna z Bratislavy za 26 €

Bologna je ako stvorená na kratší víkendový pobyt. Možno vás neočarí až tak ako Rím, Miláno či Benátky, no príjemne vás prekvapí svojimi farebnými uličkami či arkádami (až 45 kilometrov ulíc je totiž ukrytých práve pod nimi). Letenky z Bratislavy za 26 € nájdete tu.

Foto: Unsplash

Birmingham z Bratislavy za 28 €

Druhé najväčšie mesto v Anglicku má okolo milión obyvateľov. Birmingham je okrem toho plné zaujímavých moderných, ale aj historických stavieb. Nájdete tu však aj mnoho múzeí či sídlo BBC. A ak máte radi Pána Prsteňov, toto mesto je pre vás ako stvorené. Tolkien tu strávil istú časť svojho života, a podľa niektorých sa v jeho knihách objavili mnohé časti tohto mesta. Z Bratislavy sa tu dostanete už za 28 €.

Birmingham, foto: Unsplash

Valencia z Viedne za 26 €

Tretie najväčšie mesto Španielska je ideálnou destináciou pre spoznávanie španielskej kultúry. Je to mesto plné kvetín, svetla a lásky. Užijete si tu históriu, roviny posiate pomarančovníkmi či citrónovníkmi. Z Viedne sa do Valencie dostanete už za 26 €.

Valencia, foto: Unsplash

Talianske Bari z Viedne za 27 €

Na južnom pobreží Jadranského mora sa nachádza malebné mestečko Bari. Ak si chcete užiť históriu, krásne more a destináciu bez množstva turistov, toto mesto je tá správna voľba. Z Viedne sa sem dostanete už za 27 €.

Bari, foto: Unsplash

Berlín z Brna za 30 €

Do hlavného mesta Nemecka sa dostanete už za 30 € z Brna. Berlín ponúka množstvo histórie, no zároveň je to moderné mesto plné krásnych zákutí. Ideálne miesto pre jesenný výlet.

Berlín, foto: Unsplash

Oslo z Krakova za 32 €

Ak milujete atmosféru Škandinávie, Oslo by ste si určite nemali nechať ujsť. Máme pre vás dobrú správu – ak jeho návštevu zvažujete už dlhšie, teraz je tu skvelá príležitosť ďalej ju neodkladať. Z Krakova sa do Osla dostanete za 32 € spiatočne.

Oslo, foto: Unsplash

Kodaň z Budapešti za 34 €

Hovorí sa, že Dánsko je vstupnou bránou do Škandinávie. Ak vás preto lákajú severské krajiny a radi by ste ich neopakovateľnú atmosféru okúsili na vlastnej koži, Kodaň je pre vás tou správnou voľbou. Z Budapešti sa sem dostanete za 34 €.

Foto: (Unsplash)

Malmö z Viedne za 34 €

Ak milujete Škandináviu, švédske Malmö si určite získa vaše srdce. Malmö má 290 078 obyvateľov, v celej metropolitnej oblasti však žije 635-tisíc obyvateľov. Mesto je jedno z najstarších a najviac priemyselne vyspelých miest vo Švédsku. Z Viedne sa sem dostanete za 34 €.

foto: Unsplash
Lacné letenky a akciové letenky do celého sveta. Novinky o letoch a letenkách a akciách s ktorými budete vždy v obraze
Uložiť článok

Viac článkov