foto: Unsplash

Ešte neviete kam na Silvestra?

Silvester je skoro vo všetkých kútoch sveta dôvodom na oslavu. Ak ho tiež radi oslavujete no tento rok by ste chceli vymeniť preplnené námestie slovenského mesta či chatu za niečo zaujímavejšie, máme pre vás zaujímavé tipy. Silvester sa totižto dá osláviť aj v európskych metropolách a vôbec to nemusí byť také drahé, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prinášame vám výber desiatich európskych miest, kde sa dá osláviť Nový rok úplne inak, ako ste to robili doteraz.

Krakov od 119 €

foto: Flickr CC 2.0 (moniqca)

Podľa najnovšieho prieskumu bola táto poľská metropola zaradená na 1. miesto v rebríčku najlepších pobytových zájazdov v Európe. Predbehla aj taký Amsterdam, Berlín či Prahu. Krakov získal skóre 93 % a k tomu 5 hviezdičiek v kategórií kvalita za peniaze. To hovorí za všetko. Na Silvestra si tu môžete vychutnať ešte stále pretrvávajúce a známe vianočné trhy a osláviť tak Nový rok v tomto čarovnom Poľskom meste. V cene ubytovania máte pobyt v 3*** hoteli Yarden Aparthotel by Artery Hotels a raňajky. Pobyt si môžete objednať tu.

Budapešť od 139 €

foto: Unsplash

Budapešť, Perla na Dunaji, metropola strednej Európy je od slovenských hraníc vzdialená len o niečo viac ako 50 km. Zo Štúrova sa do hlavného mesta Maďarska autom dostanete pohodlne asi za jednu hodinu. Aj to je dôvod, prečo sa do tohto mesta oplatí ísť na pobyt práve na Silvester. V cene pobytu máte ubytovanie v 4**** hoteli City Inn a raňajky.  Pobyt si môžete objednať tu.

Rím od 259 €

Koloseum v Ríme, foto: Unsplash

História dýchajúca na každom kroku, umenie, starobylé pamiatky, mimoriadne fotogenické zákutia, ale zároveň aj obrovské množstvo turistov. Aj to sú veci, ktoré charakterizujú večné mesto ležiace na riekach Tiber a Aniene – Rím. V cene máte obojsmernú letenku z Bratislavy, pobyt v 3*** hoteli Romoli, transfer z letiska a raňajky.Pobyt si môžete objednať tu.

Štokholm od 279 €

foto: Unsplash

Švédske mesto Štokholm netreba asi nikomu zvlášť predstavovať. Kto miluje škandinávsky minimalizmus, toto mesto by malo byť pre neho povinnou zastávkou. Ak k tomu chcete osláviť Nový rok úplne netradične, toto švédsko mesto je pre to ako stvorené. V cene pobytu máte obojsmernú letenku z Viedne, pobyt v 4**** hoteli Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad a raňajky. Pobyt si môžete objednať tu.

Miláno od 319 €

foto: Unsplash

Mesto módy a jedna z najväčších metropol Talianska. Aj v tomto meste sa dá stráviť krásne posledné dni tohto roka v prítomnosti svojich blízkych. V cene pobytu máte ubytovanie v 3*** hoteli ibis Ca Granda, raňajky, obojsmernú letenku z Bratislavy a letiskový transfer. Pobyt si môžete objednať tu.

Nice od 329 €

foto: Unsplash

Jedno z najviac slnečných miest v krajine je považované za druhé hlavné mesto Francúzska, no jednoznačne sa môže pýšiť titulom „metropola francúzskej riviéry“. Veľa ľudí prekvapí krásne historické centrum, ktoré nespí ani v noci a mnohých zas poteší 4 kilometre dlhá kamienková promenáda. Tak, ako sa tu dá užiť si krásne slnečné počasie v lete, rovnako dobre si tu užijete aj posledné minúty tohto roka. V cene pobytu máte ubytovanie v 3*** hoteli Relais Acropolis, raňajky a obojsmernú letenku z Viedne. Pobyt si môžete objednať tu.

Londýn od 329 €

foto: Unsplash

Londýn je celoročne najnavštevovanejšou destináciou a Slováci sa mu nevyhýbajú ani v zime. Kto by si nechcel pozrieť novoročné divadlo z mostu Tower Bridge či spod slávneho Big Benu? V cene pobytu v Londýne máte ubytovanie v 3*** hoteli Holiday Inn Express London Limehouse, raňajky a obojsmernú letenku z Bratislavy. Pobyt si môžete objednať tu.

Edinburg od 379 €

foto: Unsplash

dinburgh je často považovaný za jedno z najkrajších európskych miest. Môže za to typická stará anglosaská architektúra, ale aj nádherné pamiatky a zaujímavé miesta, ktoré hlavné mesto Škótska ponúka. Na jeho prejdenie vám bude stačiť aj jeden víkend alebo pár dní počas konca tohto roka. V cene pobytu máte ubytovanie v 3*** hoteli BEST WESTERN Braid Hills Hotel, raňajky a letenky z Bratislavy alebo Viedne. Pobyt si môžete objednať tu.

Barcelona od 439 €

foto: Unsplash

Nekonečne dlhé pláže, slnko, latino hudba, skvelé jedlo, futbal a Sagrada Familia. To je presne to klišé, ktoré sa spája s Barcelonou, ktorá toho však ponúka oveľa viac, a dokonca aj v zime. V cene pobytu máte ubytovanie v 3*** hoteli SM Hotel Teatre Auditori, raňajky a obojsmernú letenku z Viedne. Pobyt si môžete objednať tu.

Amsterdam od 549 €

foto: Unsplash

Amsterdam je jedno z najnavštevovanejších miest Európy a je aj častou destináciou Slovákov. Toto mesto netreba opisovať, treba zažiť jeho špecifickú atmosféru, ktorú nikde inde v Európe nenájdete. V cene pobytu máte ubytovanie v 4**** hoteli Ozo Hotel Amsterdam, raňajky a obojsmernú letenku z Viedne. Pobyt si môžete objednať tu.

Ak vám tento výber nevyhovoval a radi by ste išli Nový rok osláviť do iného európskeho mesta, ďalšie ponuky si môžete pozrieť tu.

 

Lacné letenky a akciové letenky do celého sveta. Novinky o letoch a letenkách a akciách s ktorými budete vždy v obraze
Uložiť článok

Viac článkov