foto: Unsplash

Ešte stále rozmýšľate nad tým, kam sa toto leto vybrať na dovolenku?

Chcete niekam vybehnúť, no ešte stále neviete kam? Možno vám pomôžu práve Slováci. Podľa našich interných dát sme sa v spolupráci s predajcom leteniek pelikan.sk rozhodli zostaviť zoznam najviac navštevovanejších destinácií Slovákov na toto leto. Chorvátsko sa v zozname prirodzene nenachádza, keďže do tejto krajiny sa chodí vyslovene pozemnou dopravou a nie letecky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Štatistiky sme zostavovali podľa údajov predajov leteniek cez pelikan.sk za posledných 6 mesiacov na vzorke 108 ľudí. Môžu sa od celkového priemeru na Slovensku líšiť, no poskytujú zaujímavé tipy na letné destinácie. Inšpirujte sa teda tipmi priamo od Slovákov.

Taliansko, Rím

Až 24% Slovákov si vybralo pre svoj letný pobyt hlavné mesto Talianska, Rím. Historický skvost Európy láka turistov svojimi pamiatkami, no aj pravými talianskymi špecialitami. Aj keď je Rím vnútrozemské mesto, k moru je to len pár kilometrov. Ak teda chcete svoju dovolenku spojiť s poznávaním a oddychom pri mori, táto destinácia je pre vás ako stvorená. Z Viedne sa do hlavného mesta Talianska dostanete v lete už od 33 € spiatočne. Ak by ste mali záujem rovno o pobyt v Ríme, našli sme ponuku za 159 €, v ktorej máte letenky, letiskový transfer, 3*** hotel a raňajky v cene.

Rím, foto: Unsplash

Cyprus

Druhou najnavštevovanejšou destináciou je práve Cyprus, ktorý sa rozhodlo vybrať si 12% Slovákov. Aj napriek tomu, že je táto krajina rozdelená na dve časti — grécku a tureckú — ľudí to od dovolenky tu neodradzuje. Na Cyprus sa dostanete z Viedne aj z Bratislavy. Z Viedne to lieta do mesta Larnaka od 58 €, ak by ste chceli letieť z Bratislavy, do mesta Paphos vás to vyjde od 68 €. Ak by ste mali záujem o pobyt, 3*** hotel spolu s odletom z Bratislavy, letiskovým transferom či raňajkami vás to vyjde 349 €.

Pláže na Cypruse, foto: Unsplash

Malorka

9% Slovákov si za svoju dovolenkovú destináciu zvolilo španielsky stredozemný ostrov Malorka. Krásne pláže, útesy či história. To všetko vás na tomto ostrove čaká. Do mesta Palma môžete letieť z Viedne od 53 € alebo z Bratislavy od 60 €. Ak by ste mali záujem o pobyt, môžete si ho užiť v 3*** hoteli so stravovaním All inclusive spolu s dopravou z letiska. Zaplatíte zaň 319 € a môžete si ho kúpiť tu.

Malorka, foto: Unsplash

Londýn

Londýn je celoročne najnavštevovanejšou destináciou a Slováci sa mu nevyhýbajú ani v lete – vybralo si ho 8%. Ak máte radšej aktívny oddych a spoznávanie miest, Londýn je správnou voľbou. Letieť môžete od 41 € z Košícod 51 € z Popradu či od 46 € z Bratislavy. Ak by ste mali radšej záujem o pobyt, za 169 € máte v cene letenky, ubytovanie v hoteli Ibis Budget London Hounslow a raňajky k tomu.

Londýn, foto: Unsplash

Barcelona

Barcelona je snom mnohých cestovateľov. Nečudo, že si ju pre svoju dovolenku vybralo vyše 6% Slovákov. Krásne uličky, pamiatky, futbal či pláže. Do Barcelony môžete v lete letieť z Bratislavy od 59 €. Vybrať si, samozrejme, môžete aj pobyt, ktorý sa momentálne pohybuje od 229 €. V cene máte obojsmernú letenku z Bratislavy či Viedne, ubytovanie v 3*** hoteli spolu s raňajkami.

Barcelona, Foto: Pixabay

Amsterdam

Amsterdam je jedno z najnavštevovanejších miest Európy a preto nečudo, že si ho vybralo 4,6% Slovákov. Toto mesto netreba opisovať, treba zažiť jeho špecifickú atmosféru, ktorú nikde inde v Európe nenájdete. Do Amsterdamu sa dostanete z Viedne od 69 €. V tomto prípade sa vám však možno lepšie oplatí pobyt. V cene 179 € máte letenky z Viedne, ubytovanie v 3*** hoteli či raňajky.

Uličky Amsterdamu, foto: Unsplash

Dublin

4,6% Slovákov si vybralo práve túto destináciu. Hlavné mesto Írska nie je známe iba najviac navštevovaným miestom — pivovarom Guinness — ale aj whisky či Katedrálou svätého Patrika, ktorá nemá v celom Írsku obdobu. Z Bratislavy sa do Dublinu dostanete od 65 €. Ak by ste si zvolili letecký pobyt, za 209 € máte ceny letenky z Bratislavy či ubytovanie v 3*** hoteli.

Dublin, foto: Unsplash

Los Angeles

Ak by si radi zvolili mimoeurópsku destináciu a radi by ste spravili tak, ako 4,6% Slovákov, môžete si užiť americké mesto anjelov, Los Angeles. Obľúbené kalifornské mesto ukrýva známe štvrte vrátane Hollywoodu či slnečné pláže plné surferov. Ak ste o tom nevedeli, do Los Angeles môžete letieť z Košíc od 499 €.

Hollywood v meste Los Angeles, foto: Unsplash

Kyjev

Hlavné mesto Ukrajiny a destinácia pre 4,6% Slovákov. Dopyt po letenkách Kyjeva stúpol najmä po seriáli Černobyľ, veď práve toto mesto je východiskovým bodom pred výletom do mestečka Pripiať. Do Kyjeva sa môžete dostať letecky z Bratislavy od 43 €. Na stránke pelikan.sk sme našli aj pobyt v hodnote 239 €, v ktorom sú letenky z Bratislavy a 4**** hotel spolu s raňajkami.

Černobyľ, foto: Unsplash

New York

Najznámejšie mesto USA je ďalšou destináciou, ktorá sa dostala do nášho zoznamu. Mesto, ktoré nikdy nespí, si vybrali vyše 4% Slovákov. Z Viedne tu môžete letieť už za 349 €.

New York, foto: Unsplash

Malta

Z USA sa vrátime do Európy, konkrétne na obľúbený stredozemný ostrov Malta. Práve ten si vybrali za svoju dovolenkovú destináciu vyše 4% Slovákov. Z Bratislavy sa tu viete dostať už za 67 €. Ak by ste však mali záujem radšej o pobyt na Malte, tie sa pohybujú od sumy 269 €. Tu si môžete objednať ubytovanie v 3*** hoteli s vnútorným aj vonkajším bazénom, letenkami, letiskovým transferom a raňajkami za 279 €. Samozrejmosťou je aj 25 € zľava.

Pobrežie Malty, foto: Unsplash

Berlín

Posledným miestom v našom zozname je hlavné mesto Nemecka. To si vybrali pre svoj výlet viac ako 3% Slovákov. Dostať sa sem môžete už od 24 € z Brna, Viedne či Budapešti. Ak by ste radšej mali záujem rovno o pobyt, tie sa pohybujú od 169 €. V cene máte obojsmernú letenku z Brna či Viedne a 3*** hotel.

Berlín, foto: Unsplash
Lacné letenky a akciové letenky do celého sveta. Novinky o letoch a letenkách a akciách s ktorými budete vždy v obraze
Uložiť článok

Viac článkov