foto: Pexels

Aj maličkosti môžu napomôcť k lepšiemu fungovaniu vzťahu.

Každý vzťah je iný a nájsť univerzálnu odpoveď na jeho šťastné fungovanie je nemožné. Niekedy však stačí do každodennej rutiny zakomponovať drobné zmeny, ktoré vás veľa nestoja a môžu vzťah posunúť na inú úroveň.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Bright Side popísal pár účinných tipov, ktoré môžete vyskúšať, ak cítite potrebu upevniť vaše vzájomné partnerské puto.

1. Spite každý pod vlastnou prikrývkou

Zdroj: Pexels

K tomu, aby ste boli k svojmu partnerovi čo najbližšie, nepotrebujete sa s ním deliť o jednu prikrývku. Každý má iný spánok, niekto sa viac počas noci prehadzuje, niekomu je teplejšie či chladnejšie. V konečnom dôsledku je najdôležitejšie to, aby ste sa kvalitne vyspali a vedeli na druhý deň plnohodnotne fungovať.

Netreba zabúdať na to, že spánok je dôležitou súčasťou fyzického a psychického zdravia. Pri jeho nedostatku vám hrozí väčšia nervozita, ktorá sa môže neblaho prejaviť voči vášmu partnerovi a ohroziť fungovanie vzťahu.

2. Zdieľajte spolu svoje plány a povinnosti

Zdroj: Pexels

Ak má každý z vás rozdielny pracovný čas a z toho vyplývajúce povinnosti, môžu nastať kolízie pri spoločnom plánovaní vecí. Aby ste predišli nedorozumeniam a zbytočnej strate energie, odporúča sa vyskúšať metódu synchronizácie pomocou kalendára. Tak budete mať prehľad nielen o vzájomných povinnostiach a plánoch, ale aj pomôcku na zapamätanie si dôležitých dátumov. A to veru tiež nie je na škodu.

3. Buďte si navzájom najlepšími priateľmi

Zdroj: Pexels

Väčšina ľudí sa v skupine kamarátov dokáže uvoľnene rozhovoriť, ukázať svoje skutočné ja a vyjadriť všetko priamo bez zbytočného dohadovania. Hoci nie je vždy ľahké povedať druhému všetko o svojich myšlienkach a pocitoch, rovnako by to malo fungovať aj medzi partnermi. Nuž buďte uvoľnení, neformálni a vnímajte svoju polovičku ako najlepšieho priateľa.

4. Doprajte si čas pre seba

Zdroj: Pexels

Ak máte občas pocit, že potrebujete tráviť čas aj osamote, nie je na tom nič zlé. Kým vo vzťahu ste oddaní svojmu partnerovi a životu vo dvojici, zároveň ostávate človekom s vlastnými potrebami a záujmami.

Čas, ktorý strávite sami so sebou, vám pomôže dobiť baterky, oddýchnuť si, povenovať sa sebe, no zároveň podporiť vzájomnú túžbu vo vašom vzťahu. Aj v tomto prípade by však mala existovať určitá rovnováha medzi časom, ktorý strávite osamote a časom stráveným vo dvojici. Ak sa vám zdá, že partner preferuje samotu pred spoločným časom, môže ísť o väčší problém, ktorý je potrebné riešiť.

5. Nikdy neprestávajte randiť

Zdroj: Pexels

Aj napriek tomu, že ste spolu už niekoľko rokov a máte pocit, že sa vám podarilo vybudovať kvalitný vzťah, s randením nikdy neprestávajte. Niekam si spolu vyjdite, veľa sa rozprávajte, zažívajte stále nové a zaujímavé veci. A na konci si dajte prísľub ďalšieho vzrušujúceho rande, na ktoré sa môžete tešiť. Aj tieto maličkosti dokážu udržať iskru v stabilnom vzťahu, ktorý môže rýchlo vhupnúť do stereotypu a pohodlnosti.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov