Ten "Bozk" s veľkým B. Mal by byť taký, aby sa vám pri ňom podlomili kolená. Zabudnete na minulosť a budúcnosť a celí sa ponoríte do tohto fantastického pocitu. Len ako ho docieliť?

„Čo je na tom?“ pomyslíte si, a možno si spomeniete na váš prvý naozajstný bozk. Mali ste „-násť“ a  s veľkou pravdepodobnosťou ste ho schytali niekde na diskotéke. Aj vy ste z neho boli sklamaní? Nečudo. Aj bozk je totiž umenie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nie všetky bozky nás dostanú do kolien. Teda, môžu nás tam dostať aj tie zlé, no to sa nepočíta. Ako si teda vycibriť techniku tak, aby náš partner nikdy nezabudol na naše vášnivé bozky? Možno bude stačiť, ak sa vyvarujeme tých najčastejších chýb. Nikto predsa z neba učený nespadol a bozkávanie sa taktiež nedostalo do osnov učebníc.

#1 Dajme si čas

Vždy by sme mali začať skúmať partnerove ústa najprv perami. Jazyk zatiaľ pekne držme na uzde. Nič nie je nepríjemnejšie, ako keď vás partner „uslintá“. Treba ísť na to pekne pomaly. Teda, ak nechcete mať pocit, že vás oblízal bernardín.

#2 Výmena ústnych tekutín

Ešte chvíľku ostaneme pri vašom štvornohom priateľovi. Ak vás vybozkáva pri návrate z práce či zo školy, pravdepodobne mu bude jedno, koľko slín pri tom vyprodukuje. No človek je (väčšinou) tvor kultivovaný a preto by sme to nemali preháňať ani s výmenou telesných tekutín. Ak si pri vášnivom bozkávaní všimnete, že vám dole bradou tečú sliny, spomaľte. Asi nie je všetko v poriadku.

#3 Bozk nie je zápasenie

V bozkávaní by nemal byť priestor na dominanciu. Určite chcete, aby vám obom priniesol len príjemné pocity. No ak sa partnera zmocníte s takou razantnosťou, že sa bude báť, že ho doslova zožeriete od lásky, treba tiež ubrať plyn. Svojho partnera počúvajte. Nechajte sa vzájomne viesť a dávajte pozor na všetky signály. Bozkávanie naozaj nie je boj.

pexels.com

#4 Ostaňte sústredení

Pre mužov je bozk neraz vstupná brána k ďalšej méte, no ženy to tak nevnímajú. Často sa pri bozkávaní uvoľnia, vnútorne sa cítia naplnené a tak začnú relaxovať. Mnohých ľudí to však pri bozkávaní ťahá niekde úplne inde. Ak sa teda bozkávate s partnerom, nemyslite na to, čo uvaríte na večeru. Mohlo by ho to uraziť.

#5 Pozor na „zvukovú signalizáciu“

Bozkávanie sa nezaobíde bez sprievodných zvukov, no treba si dať pozor, aby sme sa nezačali vymykať štandardom. Hmkanie, krochkanie a jajkanie môže mať totižto úplne opačný účinok. Existuje jeden prípad, ktorý je doslova unikát. Chalan pri bozkávaní počítal, aby nevyšiel z rytmu. Druhého rande sa žiaľ nedočkal.

#6 Neverte ľuďom, ktorí nemajú pri bozkávaní otvorené oči

A je to fakt. Viete si predstaviť, že ste na niekom doslova nalepení a keď náhodou otvoríte oči, čumí vám na obočie? Pri bozkávaní má mať priestor aj fantázia. A tá veru s otvorenými očami nepočíta.

#7 Bozkávanie nie je len o perách

… ale aj o krku, ušiach či iných miestach. Sami musíte prísť na to, čo sa páči partnerovi. Ak budete hľadať, určite nájdete jeho erotogénne miestečko!

unsplash.com

#8 Zúbky preč

Zuby držte pekne na uzde. Možno malý kusanec vyzerá pri bozkávaní dobre v nejakom filme, no v skutočnosti bolí. Ak k niečomu takému predsa len pristúpite, malo by to byť po vzájomnej dohode oboch partnerov. Základom je, aby sa to páčilo obom, nielen jednému z vás.

#9 Nádych a výdych

Pri bozkávaní nezabúdajte aj na základné fyziologické potreby. K nim jednoznačne patrí aj dýchanie. Ak budete mať nosy natlačené tesne na sebe, môžete trpieť nedostatkom vzduchu. Takže dýchacie cesty radšej nechajte voľné. Ešte ich budete potrebovať!

Pozri aj: 7 vecí, ktoré si o sexe myslí každý introvert

thisisinsider

 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov