Názory introvertov a extrovertov sa líšia. Aj tie na sex.

Nie je žiadnym tajomstvom, že medzi extrovertmi a introvertmi sú veľké rozdiely. Na mnoho vecí sa pozerajú inak a na mnoho vecí majú iný názor. Bez toho, aby sme chodili okolo horúcej kaše – sex nie je výnimkou. Každý introvert si o ňom totiž myslí týchto 7 vecí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 “Vzťah” na jednu noc je (väčšinou) nezaujímavý

Ťažko to vysvetliť niekomu, kto introvertom nie je, no pre tento typ ľudí je sex jednoducho niečím viac, než len spojením dvoch tiel. Introverti prikladajú väčšiu váhu kvalitám osobnosti človeka, než fyzickej príťažlivosti.

#2 Sex nie je vyčerpávajúci len fyzicky, ale aj psychicky

Ako tvrdí psychologička Dr. Olsen Laney: “Extroverti nevedú také rozsiahle vnútorné rozhovory ako introverti. Introvert vníma tento akt veľmi senzitívne a všetko dôkladne pozoruje, rozoberá a analyzuje. To je však psychicky vyčerpávajúce.”

#3 Pri sexe dochádza k narušeniu osobného priestoru

Jednou z najväčších hrozieb vzťahu introverta s extrovertom býva to, že máloktorý extrovert chápe nevyhnutnosť dostatku slobody a osobného priestoru, ktorý introvert potrebuje. Preto, ak sa na introverta ide príliš “zhurta”, môže to mať skôr opačný a odpudzujúci efekt.

pexels.com

#4 Hovoriť o sexe je ťažké

So svojimi priateľmi sa radi porozprávate o dobrej knihe či o dobrom filme, no rozoberať s nimi tie najintímnejšie tajomstvá vášho súkromného života je pre vás viac než nepríjemné. O sexe sa preto väčšinou bavíte buď len so svojím partnerom, alebo so svojou najlepšou priateľkou / najlepším priateľom.

#5 Keď ste po celom dni vyčerpaní, sex je to posledné, na čo myslíte

Povedané stručne, no výstižne: niektorí extroverti si po ťažkom dni nevedia prestaviť lepší relax, než sex. Introverti si po ťažkom dni nevedia predstaviť nič horšie, než sex.

#6 Predohra nie je možnosťou, ale povinnosťou

Neviete ísť jednoducho priamo “na vec”. Na to, aby ste si sex vychutnali na 100% a mali z neho radosť, predtým potrebujete precítiť psychické i fyzické prepojenie s vaším partnerom.

unsplash.com

#7 Ticho po sexe je skvelé

Niektorí ľudia majú po sexe potrebu neuveriteľne veľa rozprávať. Vy však potrebujete na dobitie svojich batérií absolútne ticho. Ak to niekto neakceptuje, zraňuje vás to (a neuveriteľne vytáča).

Introverti, spoznali ste sa v týchto 7 bodoch?

Pozri aj: Niektorí ľudia si nikdy neuvedomia, že týchto 21 vecí robíte preto, že ste introvert

hellogiggles
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov