Foto: Photo by Alejandro Zappoli from Pexels

A čo ak ste tým negatívnym človekom práve vy?

O negatívnych ľuďoch sa toho popísalo viac než dosť. Sú to tí večne nespokojní, ktorí keď chcú, vedia druhým poriadne skomplikovať život. Všetko je zlé, nikto ich nechápe, nikto nemá taký ťažký život ako oni. Všetci poznáme takýchto ľudí. Ale zamysleli ste sa niekedy nad tým, že takouto osobou môžete byť aj vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je podľa portálu tradingaverage 9 znakov, pomocou ktorých môžete sami sebe nastaviť zrkadlo a tak zistiť, či ste naozaj negatívnym človekom:

#1 Automaticky prepínate na negatívne myšlienky

Každý deň sa skladá z drobných zážitkov, ktoré našťastie majú aj pozitívny charakter. Niekto sa na vás usmeje, podrží vám dvere, keď sa ponáhľate s nákupom… Negativista si však takéto situácie buď nevšimne, alebo bude za každou pomocou hľadať zištný úmysel. Všetko v ich hlave je nastavené na negatívum.

Photo by Ashton Bingham on Unsplash

#2 Ste majstrom sarkazmu

Zdravý sarkazmus nás vie rozosmiať. Ale keď budete neustále naladení na nekončiacu vlnu irónie a posmeškov, druhí ľudia sa pri vás začnú cítiť nepríjemne. Nie vždy totiž máme chuť nechať si zo seba robiť srandu. Niekedy túžime byť sami sebou. V pokoji a v bezpečí.

#3 Neviete prijať komplimenty

Ak vás niekto za niečo pochváli, cítite sa maximálne nepríjemne. S veľkou pravdepodobnosťou si myslíte, že to ten druhý nemyslí vážne. A vôbec, nerozumiete zmyslu komplimentov a najradšej by ste boli bez nich.

#4 Často používate spojku „ale“

Pretože tá je znakom toho, že s niečím nesúhlasíte. Táto spojka núti vášho poslucháča byť v strehu. Niečo sa bude diať, pričom pokračovanie po týchto zákerných troch písmenkách býva málokedy príjemné.

Photo by Cristian Newman on Unsplash

#5 Chýba vám cieľ

Negatívni ľudia si len zriedkakedy dávajú nejaké hlbšie životné ciele. Myslia si, že aj tak nič nedosiahnu, pretože je proti nim celý vesmír. Tak načo sa vôbec snažiť? Chýba im cieľ, zato veľmi radi hovoria druhým o zbytočnosti stanovenia si cieľov, pretože sa im ich určite nepodarí zrealizovať. Ak sú vám tieto myšlienky známe, pravdepodobne i vy patríte medzi negatívnych ľudí.

#6 Sústredíte sa na problém, nie na jeho riešenie

Pre vás je aj maličká nepríjemnosť obrovským problémom, o ktorom dokážete hovoriť celé hodiny. Ak však príde na jeho riešenie, ostanete ticho. Dávate hodnotu malicherným problémom a vaše negatívne nastavenie vám bráni nájsť správne riešenie.

#7 Minulosť vám diktuje, aká bude vaša budúcnosť

Každý máme za sebou nejaké rany. Nikto, naozaj nikto nemá životnú cestu vydláždenú ružami. Ak však dovolíte, aby to, čo ste prežili v minulosti ovplyvnilo vašu budúcnosť, nikdy si nevytvoríte lepší svet. Vždy môžete začať z čistého listu. Len to musíte naozaj chcieť.

Photo by A B on Unsplash

#8 Ste plní obáv

Váš život totálne ovláda strach. Bojíte sa všetkého. Ľudí, sklamania, neúspechu, hodnotenia, zmeny, jednoducho všetkého. Ste naplnení obavami, ktoré vás dokážu absolútne paralyzovať. Týmto postojom však škodíte najmä sami sebe, preto treba zapracovať na kontrole myšlienok.

#9 Neustále niekoho hodnotíte

A samozrejme v negatívnom svetle. Všetci podľa vás majú množstvo chýb, len vy viete všetko najlepšie a ľudia by sa mali od vás učiť, ako žiť. Je možné, že sa vám ľudia vyhýbajú, dokonca aj to najbližšie okolie. Nie vždy má totižto človek chuť padnúť pod paľbu kritiky.

tradingaverage
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov