Foto: unsplash.com

Aj vy by ste chceli trošku nakuknúť do cudzej spálne? Umožní vám to táto štúdia, ktorej sa zúčastnilo dvetisíc ľudí. Dozvieme sa v nej to, aké sú tie najobľúbenejšie polohy pri sexe.

Skúste si tipnúť, ktorá poloha je tá „naj“. Je to tá, pri ktorej sa môžeme romanticky pozerať do očí nášho partnera? Alebo vyhráva poriadna divočina? Pozrite sa spolu s nami na desať najobľúbenejších polôh pri sexe. Výsledky rebríčku vás možno prekvapia.

Nezvyčajnú analýzu urobila spoločnosť  DrED, ktorá sa zamerala na analýzu sexuálneho života u Britov a Američanov. Škoda, že si pod mušku nemôžeme vziať aj Európanov, no skúsme predpokladať, že naše preferencie sa nebudú až tak veľmi líšiť. Možno sa pri čítaní budete trošku červenať, avšak to nevadí. Ktorá poloha teda definitívne vyhrala?

#1 Poloha zozadu

pixabay.com

Táto poloha je jednoznačne najobľúbenejšia. Podľa vedcov pri „divokom“ sexe si naozaj nepotrebujeme až tak hľadieť do očí. Dôležitý je sexuálny stimul. Okrem toho v tejto polohe ženy oveľa rýchlejšie dosahujú orgazmus, pretože sa pri sexuálnom styku najviac stimuluje (tajomný) bod G. Podľa výsledkov výskumu je táto poloha najobľúbenejšia u oboch pohlaví.

#2 Misionár

Druhé miesto zaujala stará známa klasika. Možno to je aj preto, že mnohí ľudia si vystačia so vzájomným hľadením do očí a nepotrebujú skúšať nové veci. Podľa vedcov je práve táto poloha pre ženy najemotívnejšia. A to je základ.

#3 Koník

pixabay.com

Pri tejto polohe je žena „na koni“, pričom môže ovládať samotnú penetráciu a všetko s tým spojené. Muži tiež túto pozíciu milujú. Asi preto, že majú radi, keď žena dokáže, že si sex naozaj vie užívať.

#4 Nohy hore!

Žena leží na chrbte, zatiaľ čo si nohy drží niekde v povetrí. Ak ste si mysleli, že táto poloha bude vyhovovať najmä mužom, možno vás prekvapí zistenie, že patrí medzi obľúbené pozície žien. Môže to mať na svedomí práve vyššie spomínaný bod G, ktorý je zodpovedný za vaginálny orgazmus.

#5 69

Pod týmto číslom si môžeme predstaviť naozaj všeličo. Prečo však táto poloha skončila až na piatom mieste? Z jednoznačného dôvodu. Vôbec nie je praktická.

#6 Zboku

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Táto poloha je obľúbená pre „lenivcov,“ ktorí sa necítia na žiadne extrémne akrobatické výkony. Ženy ju preferujú o niečo viac ako muži, pričom je veľmi pohodlná najmä po únavnom a vyčerpávajúcom dni.

#7 Koník naopak

Táto poloha je variantom druhej polohy, kedy žena je navrchu, no k mužovi nesmeruje tvárou, ale chrbtom. Muži jej priradili číslo štyri, zatiaľ čo ženy jej pridelili až ôsme miesto.

#8 Orálny sex

Verili by ste, že orálny sex skončí až na ôsmom mieste? Ktovie, prečo je to tak. Možno je vo filmoch a médiách preceňovaný a nemá až taký význam. Ako vidno, väčšina párov dá prednosť iným sexuálnym polohám.

#9 Análny sex

pixabay.com

Pre niekoho je to stelesnenie sexuálnych snov, iným už len pri samotnej predstave príde nevoľno. Možno preto mu patrí deviata priečka.

#10 Na stole

Na stole to nemusí byť také pohodlné, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Najmä keď je zo skla, alebo keď mužovi chýba pár centimetrov do výšky. Vtedy sa vášnivý sex môže zmeniť na celkom komickú udalosť.

peacequarters
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov