pexels.com

Zmenili ste sa kvôli svojmu partnerovi?

Zmeny sú vo vzťahoch bežné a prijateľné, no viete rozoznať, či sa meníte len kvôli vášmu partnerovi? Partner by vás nemal chcieť meniť, ak o to nestojíte vy sami. Portál Your Tango vytvoril krátky zoznam znakov, ktoré vás presvedčia o tom, že váš partner sa snaží zmeniť niektoré vaše vlastnosti.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vzťah by vás nikdy nemal zmeniť na niekoho, kým nie ste. Nerobte kompromisy vo svojom vlastnom živote a šťastí len preto, aby bol spokojný niekto iný. Ak si uvedomíte, že aspoň jeden z nižšie spomenutých bodov sa týka aj vášho vzťahu, pouvažujte nad krokom späť.

Prestanete robiť veci, ktoré vás bavia

To, že sa počas vzťahu meníte, je prirodzené. Nie je však zdravé, keď vám veci, ktoré vám robili radosť, radosť robiť prestanú. Nejde len o konkrétne hmotné veci, ale napríklad aj o činnosti. Ak vám veci, ktoré vás robili šťastným, prídu teraz zbytočné, zamyslite sa. Prečo to tak je? Naozaj to nemá zmysel? Alebo ste s činnosťou sekli len kvôli tomu, že váš partner s ňou nebol stotožnený?

Foto: Unsplash/Siavash Ghanbari

Zmeny si všimnú aj vaši blízki

Niektoré zmeny sú také malé, že ostanú bez vášho povšimnutia. To však neplatí o vašej rodine, ktorá vás miluje a zaujíma sa o vás.  Ak vám teda často opakujú, že sa kvôli vzťahu meníte, niečo na tom bude. Tieto slová by ste nemali ignorovať a zamyslieť sa nad nimi. Hoci ide o slová, ktoré vedia byť bolestivé, musíme si ich pripustiť.

Myslíte si, že sa mýlite

Počas niektorých vzťahov sa môžete stať tak submisívnymi, že sa ani nespoznáte. Ak viete, že ste vo vzťahu neurobili chybu, no aj tak sa za ňu ospravedlníte, znamená to len jedno. Má v tom ruky váš partner, ktorého cieľom je zo seba urobiť „šéfa“ vzťahu. Je predsa jednoduchšie vziať vinu na seba ako bojovať o vzťah.

Foto: Unsplash/Anthony Tran

Prestanete sa obracať na svojich priateľov

Keď s niekým začnete randiť, tretím článkom vzťahu je váš najbližší priateľ. Chodíte za ním s otázkami v nádeji, že vám poradí. Ak však za ním chodiť prestanete, o niečom to svedčí. Prestanete ich žiadať o rady a názory a nedostatky vo vašom vzťahu začnete ospravedlňovať slovami „Náš vzťah je iný“. Možno si uvedomujete, že vo vzťahu máte vážne problémy, no za priateľmi nechodíte, pretože to nechcete počuť od nikoho iného.

Ignorujete červené vlajky

Ak patríte medzi ľudí, ktorí veria v červené vlajky, všimnite si, či ich neignorujete. Takzvané červené vlajky sú rôzne a je individuálne ako ich vnímame, no objavujú sa v každom vzťahu. Aj v tom šťastnom. Je ich však omnoho menej ako v toxickom vzťahu. Ak si teda začnete všímať, že váš partner robí niečo, čo vám nie je po chuti, uvažujte nad odchodom a neignorujte to.

Foto: Unsplash/Eric Ward

Znižujete svoje očakávania

Každý z nás ide do vzťahu s nejakými očakávaniami, ktoré sa nie vždy naplnia. Nemali by ste sa však meniť kvôli tomu, že vám vaša polovička nedokáže dať to, čo od nej očakávate. Nie je to fér voči vám, no ani voči vašej polovičke, pretože skôr či neskôr príde hnev z toho, že vám nedal to, po čom túžite.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov