Foto: Unsplash/Jason Yoder

Ak poznáte niekoho, kto nikdy nie je šťastný, príčinou môže byť, že nikdy nie je s ničím spokojný.

Ak ste to ešte nevedeli, šťastie prichádza zvnútra. Niektorí ľudia sa bohužiaľ stále pokúšajú nájsť šťastie v iných ľuďoch, na dne fľaše alebo v neustálom zhone. A bolí to, ak aj tak nenašli šťastie, ktoré hľadali. Skutočnosť je však aj taká, že niektorí ľudia nie sú nikdy s ničím spokojní.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Learning Mind uvádza 7 dôvodov, prečo nie sú niektorí ľudia s ničím nikdy spokojní.

#1 Ľudia si nie sú vedomí toho, čo chcú

Niekedy nie je človek nikdy celkom spokojný, pretože nevie, čo chce. A ešte divnejšie je, že to o sebe ani nevedia. Prechádzajú životom a myslia si, že poznávajú svoj účel, a jednoducho sa im nedarí dosiahnuť tento cieľ. Pravdou je, že si ani nie sú istí, či je cieľom skutočne to, o čom snívali celý život. Človek môže zarábať veľa peňazí a napriek tomu sa cítiť nespokojný, ak nevie, čo skutočne chce.

Pixabay

#2 Niektorí sú nevďační

Človek nikdy nebude spokojný, ak nebude vďačný za to, čo má. Bez ohľadu na to, ako sa k nim život správa a ako veľmi sú milovaní, jednotlivci to môžu považovať za samozrejmosť, a tak ďalej hľadajú ďalšie veci a neustále behajú za novými nápadmi. Neexistuje v nich žiadna vďačnosť.

#3 Mnohí žijú v minulosti

Veľa ľudí má tento problém. Nedokážu byť spokojní, pretože veria, že ich spokojnosť je uzavretá v minulosti, minulom mieste alebo dokonca v statickom zábere v čase s ľuďmi, ktorí už dávno nie sú súčasťou jeho života. Je to pravdepodobne jeden z najsmutnejších dôvodov, prečo pre niekoho nie je nič dosť dobré.

Foto: Unsplash/Sinitta Leunen

#4 Mnoho jednotlivcov necháva veci nedokončené

Veci sa nebudú ľuďom nikdy zdať dostatočne uspokojivé, ak nedokončia to, čo začali. Projekty sa napríklad môžu zdať zaujímavé, ale ak zostanú nedokončené, budú sa držať v zadnej časti mysle a hniť tam. Ak jednotlivec preskakuje z jednej veci na druhú, má k dispozícii viacero nedokončených vecí. To je prípad, keď je človek so všetkým nespokojný.

#5 Niektorí sa zameriavajú len na negativitu

Ľudia, ktorých milujete, niekedy nie sú spokojní, pretože sa zameriavajú na nesprávny motivátor. V živote existujú v zásade dva motivátory, negatívny a pozitívny. Buď robíte veci s pozitívnym alebo negatívnym myslením. Niektorí ľudia sa v živote zameriavajú natoľko na negatívne veci, že nie sú nikdy spokojní s tým, kde sú alebo čo majú.

unsplash.com

#6 Jednotlivci nemusia byť finančne stabilní

Ak sa človek pokúsi žiť nad svoje pomery, môže sa ocitnúť v problémoch. Ak niekto získa napríklad povýšenie, potom si myslí, že môže minúť viac peňazí ako predtým, mohol by sa zadĺžiť. Namiesto toho, aby bol vďačný, bude neustále túžiť po väčších veciach.

#7 Niektorí nespokojní ľudia majú nízke sebavedomie

Vedeli ste, že ľudia s extrémne nízkym sebavedomím nie sú nikdy s ničím spokojní? Dôvodom je to, že si myslia, že čím viac dosiahnu, tým budú pre ostatných sympatickejší. Človek bude vždy hľadať komplimenty, uistenie a bezpečie, kým nenájde vlastnú hodnotu.

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov