Foto: Unsplash/Charly Pn

Ak skutočne jeden druhého milujete, vymyslíte spôsob, aby veci fungovali.

Vy a váš partner zdieľate veľa dychberúcich spoločných momentov. Prvýkrát, keď ste sa držali za ruky, keď ste sa jeden druhému zadívali do očí s vedomím, že chcete stráviť život spoločne a mnoho iných momentov. Keď však váš vzťah dozrel, museli ste čeliť nespočetným výzvam, ktoré vás niekedy prinútia pochybovať. Existuje však niekoľko vecí, ktoré by ste mali mať na pamäti, ak sa skutočne milujete.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence uvádza 6 neoceniteľných lekcií pre zdravý a dlhotrvajúci vzťah.

#1 Naučte sa počúvať

Váš partner by mal byť osobou, s ktorou sa môžete o všetkom porozprávať. Mali by ste mu slobodne povedať svoje najhlbšie tajomstvá, svoje najdivokejšie sny, a tiež svoje každodenné ciele. Ale mali by ste tiež počúvať. Pretože byť dobrým poslucháčom je kľúčová vlastnosť, ak chcete, aby tento vzťah fungoval. Umožňuje vám lepšie spoznať svojho blízkeho a objasní vám, ako sa vo vašom zväzku cíti.

Foto: Unsplash/Christin Hume

#2 Nedajte si vziať svoju nezávislosť

Byť vo dvojici neznamená stratiť svoju identitu. Stále ste dvaja jednotlivci s vlastnými vášňami a ambíciami a vnímaním sveta okolo vás. Nebojte sa preto prijať svoje záujmy, pretože to pomôže posilniť váš vzťah. Ak strávite nejaký čas oddelene tým, čo robíte vy osobne, máte pocit slobody, ktorý obaja potrebujete. Zamyslite sa nad všetkými ľuďmi, ktorí potrebujú zmeniť celú svoju osobnosť a stratiť sa, akonáhle sa stanú niekoho polovičkou. Veríte, že sú skutočne šťastní?

#3 Vlastnite svoje emócie

Prijmite, že máte na starosti svoje emócie, dokonca aj po vášnivej hádke, keď zvyčajne hovoríte veci, ktoré v skutočnosti tak nemyslíte. Vo väčšine prípadov to nie je spôsob, akým sa druhá osoba správa, ale vaše vlastné myšlienky, ktoré vaše pocity spôsobujú. Akonáhle si uvedomíte, že dokážete ovládať svoje emocionálne reakcie, budete schopní vidieť veci jasnejšie a vyhnete sa prehnanej reakcii na situácie, ktoré by bolo možné vyriešiť oveľa jednoduchšie a rýchlejšie, ako si myslíte.

Foto: Unsplash/Korney Violin

#4 Nebojte sa byť zraniteľní

Byť zraniteľný pred svojím partnerom nie je znakom slabosti. V skutočnosti ukazuje pozoruhodnú odvahu otvoriť niekomu svoju dušu a nechať ho preskúmať každú jej časť. Byť úplne úprimný a dokonca skrývať svoje nedostatky vyžaduje odvahu. A ak to, že ste úprimní, nestačí osobe, ktorú milujete, nasmerujte zatiaľ túto lásku k sebe, kým nestretnete toho, kto vás ocení so všetkými vašimi nedokonalosťami.

#5 Udržujte svoj vzťah mimo sociálnych sietí

Čím menej odhalíte, tým lepšie. V dobe sociálnych sietí ovládajúcich takmer každý aspekt dní človeka by si mal každý uvedomiť, že by to mohlo vážne ovplyvniť každého osobný život vrátane ľudských vzťahov. Namiesto zdieľania všetkých podrobností o svojom romantickom živote online sa skúste zveriť priateľom. Bude to pôsobiť oveľa dôveryhodnejšie a ušetrí vám to všetky falošné a drzé komentáre. Okrem toho, čím menej ľudí vie o vašom vzťahu, tým menšie škody môžu napáchať.

Foto: unsplash

#6 Nezabudnite byť láskaví

Niekto kedysi povedal, že láskavosť nič nestojí, ale znamená všetko. Tento niekto bol určite na správnej ceste. Ak vy a váš partner nie ste k sebe láskaví a chápaví, váš vzťah nemôže byť nikdy zdravý. Empatia je pre vás dvoch kľúčová, aby ste naďalej svoje puto posilňovali a stále znova objavovali sami seba aj vo dvojici.

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov