Foto: Unsplash/Kev Costello

Rozchody sú náročné, no z každého si vezmete niečo, čo vám pomôže v budúcnosti.

Prejsť si rozchodom nie je jednoduché. Len prednedávnom ste po svojom boku mali osobu, ktorá bola stále pri vás, pomáhala vám a robila vás šťastnými. Teraz, zo dňa na deň, ste ostali sami. Bez nádeje na novú lásku a svetlejšiu budúcnosť. Hoci trvá dlho, kým sa z rozchodu s prvou láskou spamätáte, dá sa to. Neskôr príde niekto nový, kto vám ukáže, že svet je krásny. Nie vždy to však vydrží. Ak ste si prešli viacerými rozchodmi, určite ste si všimli, že prvý bol najťažší.

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa portálu Thought Catalog ale existuje niekoľko vecí, ktoré sa naučíte práve vďaka druhému rozchodu. Tie budete využívať pri ďalších.

#1 Stále to bude bolieť

Hoci tieto slová bolia, bolí aj každý rozchod. Každý ďalší je o niečo jednoduchší v porovnaní s tým prvým, no vo väčšine prípadov sa nevyhnete slzám. Pri druhom rozchode si však uvedomíte všetky dôvody, kvôli ktorým nastal.

Foto: Unsplash/Road Trip with Raj

#2 V oboch vzťahoch boli rovnaké chyby

Ak ste analytický človek, určite po rozchode premýšľate nad svojím vzťahom. Čo ste urobili zle? Ak nad dôvodmi rozchodu premýšľate dlho, je šanca, že si uvedomíte, že ste urobili niekoľko chýb, ktoré ste urobili aj v predošlom vzťahu. To, že si svoje chyby dokážete pripustiť však znamená, že poznáte svoju osobnosť.

#3 Váš jazyk lásky bol odlišný od jazyka lásky vášho partnera

Všetci chceme byť milovaní. Niekomu stačí povedať „milujem ťa“, iní vyžadujú pravidelné bozky a dotyky a niekomu lásku dokážete prostredníctvom darčekov. Láska sa dá preukázať aj malými skutkami, ako je napríklad príprava rannej kávy.

Ak váš bývalý partner nevedel pochopiť, koľko to pre vás znamená, je pochopiteľné, že nastal problém. Vo vzťahu je kľúčová komunikácia, takže ak budete v novom vzťahu, povedzte svojmu partnerovi o veciach, ktoré máte radi.

Foto: Pexels/RODNAE production

#4 Boli ste závislý iba na svojom partnerovi, nie na sebe

Aj keď vás opustia všetci, stále pri vás niekto ostane. Vy sami. Ak ste sa po prvom vzťahu stratili, do druhého ste išli odhodlaný znovu sa nestratiť. To sa však nemusí vždy podariť, pretože ako čas plynie, začnete byť závislý na tom druhom.

Myslite však na to, že váš partner išiel do vzťahu s nezávislou osobou, ktorá vystupovala sama za seba. To, že začnete byť závislý na ňom, ho môže odradiť.

#5 Nebojte sa opätovne zamilovať

Áno, prvý rozchod je náročný, no neznamená, že láska pre vás skončila. Kde sa niečo končí, inde niečo začína. Majte to na mysli a nedištancujte sa od ostatných ľudí len preto, že vy ste si už svoju životnú lásku odžili.

Aj keď je vaše srdce roztrieštené na milión kúskov, nevzdávajte sa a hľadajte svoje šťastie. Niekde tam vonku na vás čaká osoba, ktorá s vami strávi zvyšok života.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov