foto: Ewel Tattoo

Ak sa ti nepáči tvoje tetovanie, existuje viacero možností, ako sa s tým popasovať.

Dnešný článok som sa rozhodla venovať veľmi často diskutovanej téme a problematike, ktorá dokáže potrápiť nejedného vlastníka tetovania aj tatéra – a to je oprava tetovania. V úvode určite odporúčam vrátiť sa k môjmu staršiemu článku – panika po tetovaní, keďže sú situácie, ktoré môžu navodiť dojem problému, ktorý neexistuje.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)

Začnime však najčastejšími technikami ako sa nechceného tetovania zbaviť.

Úprava samotného tetovania

Snáď absolútne najjednoduchšia cesta – oprava už existujúceho tetovania, či ide o tieňovanie, výplň alebo opravu liniek, pokiaľ sú bledé alebo roztrasené. V tomto prípade motív nemeníme na iný, len ho vylepšíme.

Cover up na niečo iné

Napríklad meno svojho ex pretetovať na ružu alebo dátum narodenia svojho psa na strom. Čím je tetovanie menšie, tým ho je ľahšie prekryť/prerobiť na niečo iné. Akonáhle sa tetovaná plocha zväčšuje, tak nastávajú aj problémy spojené s jeho prekrytím alebo s možnosťami prekrytia.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)

Žiaľ, treba si uvedomiť to, že čierna farba čiernou ostane a mať  reálne požiadavky na cover up. Z čierneho vyplneného tribalu je nereálne urobiť pastelové kvety alebo mandalu, ktorá je založená na čistej lineárnej tvorbe. Preto si predstavte, ako by vyzeralo pôvodné tetovanie, kebyže cez neho nakreslíte niečo iné.

Biela + cover up

Technika, pri ktorej sa existujúce tetovanie pretetuje bielou, čím bude podklad bledší. Následne po vyhojení sa uskutoční druhé sedenie, kde sa začne prekrývať pôvodné, ale už o niečo bledšie tetovanie.

Laser

Ak sa snažíš o úplné odstránenie tetovania, tak laser je vhodnou alternatívou. Je to však beh na dlhú trať a zákrok bude vyžadovať viac sedení aj dostatok trpezlivosti. V niektorých prípadoch môže vzniknúť zjazvenie pokožky. Je nutné urobiť si prehľad a vybrať kliniku, ktorej najviac dôveruješ a dohodnúť si u nich termín, prípadne predebatovať jednotlivé možnosti.

Laser + cover up

Pomocou laseru sa tetovanie čiastočne odstráni alebo zbledne a následne po zahojení miesta pretetuje na iný motív.

Krémy sú problém

Na internete sa roztrhlo vrece s krémami, ktoré “zaručene fungujú” a bezbolestne odstránia tetovanie. Neskúšajte ich a ak vám to predsa len napadne, prečítajte si recenzie pod výrobkami. V tom lepšom prípade nefungujú, v tom horšom spôsobujú agresívne popáleniny a podráždenie pokožky.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)

Jazvy, bledé a vypadané miesta, zlé umiestnenie

To sú časté problémy, ktoré je najlepšie vidieť aj prekonzultovať osobne.

Zamlčať, že ide o cover up

Určite sa neobjednajte na tetovanie a zamlčte, že ide o prerábku už existujúceho tetovania.

Počkať, kým sa zahojí

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)

S prerábaním tetovania je nutné počkať, kým sa zahojí. Často sa stane, že tetovanie, ktoré sa zdá byť pritmavé ešte napr. zbledne.

Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov