Foto: Unsplash/Gabrielle Henderson

Niekedy nemusí všetko vyjsť tak, ako si to naplánujete.

To, aby človek dosiahol, čo skutočne chce, si vyžaduje uvedomenie si možností, ktoré má a konanie s istým zámerom, namiesto toho, aby to naplánoval do posledného detailu. Spomeňte si na poslednú významnú voľbu, ktorú ste museli urobiť. Bola naplánovaná alebo impulzívna? Dopadlo to podľa vašich predstáv? Ste ochotní preskúmať svoje možnosti skôr, než začnete konať? Ako uvádza portál Thought Catalog, nie vždy ide všetko podľa plánu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Môžeme plánovať príliš veľa?

Ľudia robia každý deň nespočetné množstvo rozhodnutí, ale robia ich na základe hlbšieho zámeru alebo sú to iba prchké reakcie? Toto je dôležitá súčasť prijímania lepších životných rozhodnutí: oneskorenie uspokojenia a výber toho, čo bude v budúcnosti pre vás prospešnejšie.

Prekladateľstvo je náročná a často detektívna práca. Ilustračná foto: Unsplash

Život by si nemal človek plánovať iba tak, aby dosiahol to, čo skutočne chce, pretože plánovanie nie vždy funguje kvôli nepredvídateľným okolnostiam. Môžu sa vyskytnúť neočakávané podmienky, vzhľadom na rozhodnutia vykonané v minulosti, ktoré sú výsledkom karmy alebo nevysvetliteľných okolností. Kľúčom nie je fixovať sa na plány, ktoré máte do budúcnosti, ale poznať smer, ktorým sa chcete uberať vo svojom živote. Preto by ste mali ísť s prúdom namiesto toho, aby ste boli fixovaní na plán svojho života. Je potrebné sa prispôsobiť tomu, čo sa deje a rozvíjať si istú duševnú a emocionálnu odolnosť voči tomu, čo sa vám prihodí. Vyžaduje to množstvo praxe.

Takýto spôsob myslenia vám môže pomôcť lepšie sa vyrovnať s udalosťami, ktoré sú mimo vašu kontrolu. Nemusí sa vám páčiť, čo sa deje, ale môžete sa naučiť akceptovať, že nečakaný zážitok vám môže priniesť omnoho väčšiu a užitočnejšiu lekciu. Ak sa pozriete spätne na váš život, uvedomíte si, že to, čo bolo kedysi neočakávanou udalosťou, sa pre vás ukázalo ako prospešné?

Keď životu chýba spontánnosť

Najlepšie veci, ktoré sa stanú prídu vtedy, keď nie ste pripravení Je to preto, lebo neistota je základom pre život plný dobrodružstva a osobného rastu. Napokon, život je možné naplánovať len do istej miery. Nikdy neviete, čo vás čaká na druhej strane, kým neurobíte skok a nebudete kráčať vpred s istou dávkou odvahy. Rovnako sa vám môžu stať dobré veci, ktoré nikdy neočakávate.

Foto: Unsplash/Aditya Saxena

Dôverujte neočakávaným zázrakom

Popremýšľajte o tom vo svojom živote. Zažili ste náhodné stretnutie s človekom, ktorý sa stal vašou polovičkou? Možno to bol obchodný partner alebo dôležitý osobný alebo profesionálny vzťah? S odstupom času ste predpokladali, že sa niečo také stane?

Musíte si vo vašom živote vytvoriť priestor na zázraky a prekvapenia, pretože takto sa vám odhalí život spôsobmi, ktoré ste nikdy nečakali. Skúste dôverovať neočakávaným zázrakom vo vašom živote. Musíte nechať život, aby sa prostredníctvom vás odhalil tým, že budete vnímaví k novým skúsenostiam namiesto toho, aby ste si to vyhovorili.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov