Foto: Unsplash/Jaroslav Devia

Zamilovať sa je občas riziko. Mnohí ľudia majú z lásky strach.

Mať strach z lásky je úplne normálna vec. Zrazu vám začne záležať na niekom druhom, máte oňho neustály strach, chcete ho chrániť, no zároveň sa bojíte, že by vám mohol ublížiť. Portál Thought Catalog uvádza dôvody, pre ktoré môžete mať strach z lásky na základe vášho znamenia zverokruhu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Baran

Ste človekom, ktorý si cení život a miluje žiť na hrane. Ceníte si svoju nezávislosť a priestor. Nebojíte sa pokračovať na svojej ceste sám. Takto vlastne fungujete lepšie. Ste egoistický, sebecký a namotaný na svoje vlastné potreby a máte pocit, že nemáte čas ani energiu venovať sa niekomu inému. Jedným z vašich najväčších strachov, pokiaľ ide o lásku, je nielen možnosť, že vás to spomalí, ale že vám niekto ukradne slobodu, ktorú máte radi. Bojíte sa stratiť ten plameň zvrchovanosti, ktorý vo vás tak horí.

Foto: Unsplash/Jason Hogan

Pravda je, že túžite po vzťahu a láske jeden na jedného, ste ohňom a milujete lásku s touto energiou, ale bojíte sa, že nedostanete potrebný priestor. Chcete bezpečný vzťah, ktorý vám dá slobodu túlať sa. Z minulých skúseností viete, že to tak nebolo, a preto máte strach. To, že ste nemali čas na seba, spôsobilo, že ste v minulosti odišli zo vzťahu alebo ste stratili lásku k tomu druhému. Bojíte sa, že opäť stratíte samého seba.

Býk

Ste tvrdohlavý človek a máte svoje vlastné spôsoby. Neznášate zmeny, v skutočnosti sa ich môžete zľaknúť. Vaša komfortná zóna je vašou najväčšou prekážkou intimity a nenecháte nikoho nahliadnuť do vášho osobného priestoru. Toto sú múry, ktoré ľudia vidia, keď si hovoria, aký ste bezočivý a možno dokonca bezcitný. Aj preto máte tendenciu okolo seba stavať pevnosť, aby ste k sebe nepustili lásku.

Foto: Unsplash/Kelli Mcclintock

To, čoho sa najviac bojíte, je vaša úroveň nezávislosti. Tak dlho ste sa nespoliehali na nikoho iného ako na seba, možno ste sa dozvedeli, že tu pre vás nebude vždy každý, a že nechcete mať pocit, že ste odkázaní na niekoho iného. Bojíte sa spoliehať na to, že tu pre vás niekto bude, no vy nakoniec zostanete úplne sami.

Blíženci

Ste nepredvídateľný človek. Jediná predvídateľná vec na vás je, že zaručene zmeníte názor a robíte to neustále. Máte v živote neukojiteľnú kuriozitu – o každom a o všetkom. Bojíte sa lásky, pretože sa bojíte, že sa budete akýmkoľvek spôsobom obmedzovať. Ste prchavé a vzdušné znamenie, ktoré má sklon žiť životom, ktorý poletuje okolo a nikdy nemáte potrebu zostať na jednom mieste dlhšie. Radi by ste nechali otvorené svoje možnosti a vzťah vás desí, pretože by vás neustále zaujímalo, či je to ten pravý človek pre vás. Časť z vás sa bojí, vždy by ste sa čudovali, čo vás ešte čaká. Neustále sa obávate, že stratíte záujem o osobu, o ktorej si myslíte, že ste sa do nej zamilovali.

Foto: Unsplash/Anthony Tran

Snívate o stretnutí s niekým všestranným, kto by bral ohľad na všetky vaše osobnosti a niekoho, kto rozširuje vaše obzory. Bojíte sa, že sa zamilujete a nebude to stačiť, bojíte sa, že pre vás tá osoba nebude taká dôležitá ako vaša potreba po slobode, a že nezasýti vašu energetickú a zvedavú povahu.

Rak

Ste tým najláskavejším znamením zverokruhu. Staráte sa o ostatných a nebojíte sa ukázať svetu, že ste citlivá osoba. Milujete ľudí a vrháte všetko do vzťahov bez toho, aby ste premýšľali o tom, či by ste sa mohli zraniť. Ste lojálni a oddaní, aj keď vás priťahujú sebeckí alebo toxickí partneri. V minulosti ste možno kvôli vzťahu robili nezdravé kompromisy alebo ste obetovali svoje blaho v mene lásky a možno vás nakoniec niekto zranil. Už nechcete, aby vás opäť ovládla bolesť, ktorá prichádza s pocitom sklamania.

Foto: Pexels/RODNAE production

Bojíte sa lásky, pretože sa nechcete cítiť nedocenene. Máte strach, že jediné čo dostanete od toho druhého je ľahostajnosť. Bojíte sa následkov, ktoré môžu prísť, ak vašu lásku niekto neopätuje s rovnakou intenzitou.

Lev

Vládca romantiky a sebavyjadrenia, ktorý zbožňuje všetko, čo súvisí s láskou. Je to jedna z vašich obľúbených vecí, milujete zamilovať sa, milujete rozprávanie o láske, milujete lásku. Ľahko sa zamilujete, je pre vás ťažké nájsť niekoho, kto sa vám vyrovná. V istom zmysle sa bojíte lásky, pretože sa bojíte sklamania. Keď si vyberáte svojich partnerov, ste vyberaví a máte radi vysoké štandardy, bojíte sa usadiť s nesprávnym človekom, a to je úplne v poriadku, ale posúvate to na nezdravú úroveň tým, že to využívate ako výhovorku k tomu, aby ste svojich pravdepodobných partnerov odplašili preč.

Foto: Unsplash/Ben Blennerhassett

Ste najštedrejším znamením zo zverokruhu a dávanie vám vyhovuje viac, ako prijímanie, potrebujete však niekoho takého, aký ste aj vy. Darčeky vás nezaujímajú tak ako náklonnosť a citové spojenie. Bojíte sa, že vaše emočné potreby nebudú naplnené a viete, že to spôsobí to, že prestanete niekoho ľúbiť rovnako ľahko, ako ste sa doňho aj zamilovali.

Panna

Panna umožní ľuďom vidieť iba to, čo chcú, aby videli. Žijete vo vnútri svojpomocne vytvorených ochranných stien a ste zruční v tom, aby ste svoje chyby vnímané sebou samým skryli. Táto neschopnosť, s ktorou bojujete, vám zaručuje to, že sa cítite dôstojne a krásne. Tento komplex menejcennosti pramení z vašej príliš kritickej a analytickej povahy. Áno, ste tvrdý na ostatných ľudí, ale človek, na ktorého ste najtvrdší, ste vy sám. Ste si príliš dobre vedomí svojich vlastných nedostatkov.

Foto: Unsplash/Nik Shuliahin

Máte vrodený strach z lásky kvôli tomu, čo by mohla znamenať pre vás možnosť skutočného spojenia. Myšlienka byť otvorený a odhalený niečomu vás desí. Nielenže sa bojíte, že niekto môže zistiť, že máte zraniteľné srdce, ale bojíte sa aj toho, že uvidí veci, ktoré sa vám na sebe nepáčia, a že sa mu tiež nebudú páčiť.

Váhy

Aj keď vás vaša vnútorná nerozhodnosť a strach z toho, že budete sami, môžu tlačiť k príležitostným rozkošiam, v skutočnosti chcete mať doslova podlomené kolená. Ste ďalším znamením, že sny o skutočnej láske sú v skutočnosti jednou z vašich hlavných životných priorít. Chcete hlboký a zmysluplný vzťah, nie ste spokojní s ničím menším, pokiaľ ide o lásku. Druh lásky, o ktorej snívate, spočíva v úplnom podrobení tela, mysle a duše. Neustále však bojujete s túžbou po tomto druhu lásky a so strachom zo skutočnosti. Ste tak vystrašení zo samoty, že namiesto toho, aby ste utekali k láske, ju od seba odtláčate.

Škorpión

Nie je žiadnym tajomstvom, že váš strach z lásky číslo jeden pochádza z vrodeného strachu zo zrady. Prirodzene nedôverujete ostatným a ste podozriví voči všetkým, najmä voči svojim najbližším. Tento strach je hlbší, ako sa javí na povrchu, sprevádza ho strach z pocitu odmietnutia a strach z opustenia. Všetko v živote beriete naplno, že väčšinou sa všetko okolo vás cíti ako situácia na život a na smrť, život je pre vás taká horská dráha, že neviete, ako prijať šťastie, keď vám hľadí priamo do tváre.

Foto: Unsplash/Elsa Tonkinwise

Strelec

Ste energetický a zvedavý človek. To, po čom túžite ešte viac ako po láske, sú intenzívne zážitky a dobrodružstvo. Nudný život pre vás znamená, že nežijete vôbec. Bojíte sa lásky, pretože sa bojíte nudiť alebo máte strach, že by ste nudili niekoho iného vy. Chcete každý deň vášeň a vzrušenie a bojíte sa, že usadenie sa do rutiny, ktorá prichádza s láskou, by vás v tomto zdržovala.

Bojíte sa lásky, pretože nechcete, aby sa iná osoba cítila ako nejaká reťaz, ktorá vás drží v úzadí. Potrebujete niekoho, kto vám umožní prosperovať a žiariť a umožní vám robiť všetky veci, ktoré chcete. V minulosti ste sa cítili zadržiavaní láskou, takže teraz sa bojíte, že k takejto osobe nikdy neprídete.

Foto: Unsplash/Francisco Moreno

Kozorožec

Máte ohromnú sebakontrolu, ste zodpovední, sústredení a disciplinovaní. Bojíte sa lásky, pretože predstava o nej sa zdá byť neuvážená a nepredvídateľná. Musíte formulovať, analyzovať a mať plán. Láska môže byť neistá, takže ste k nej veľmi opatrní. Nechcete to vpustiť dnu, len aby to zničilo váš život alebo ste stratili kontrolu. Jedna z vecí, na ktorej vám záleží najviac, je vaša hrdosť a to, ako vás vidí svet. Bojíte sa, že z vás láska urobí blázna a máte strach, že bolesť, ktorá z nej vystane, bude pre vás ponižujúca. Nechcete vyzerať a pôsobiť na ostatných ako slaboch.

Vodnár

Máte hlbokú potrebu tráviť čas osamote a slobodne. Pozeráte sa na svet s možnosťami. Bojíte sa lásky, pretože sa nechcete obmedzovať. Ak ste ale vo vzťahu, tak ste verní a oddaní. Dáte svojmu partnerovi na oplátku nezávislosť, ktorú mu dať chcete, považujete ho za seberovného a ste najďalej od privlastňovania, ale bojíte sa, že vám na oplátku nedajú to isté. Ste idealista, ktorý chce skutočnú lásku, ale máte túto obrovskú vlastnosť emocionálne sa dištancovať a robíte to preto, aby ste si strážili svoju nezávislosť a stali sa náchylnými na neformálne vzťahy.

Foto: Unsplash/Paola Chaaya

Ryby

Bojíte sa, že vás niekto zneužije. Ste obetaví a vychádzate v ústrety ostatným bez toho, aby ste niečo očakávali na oplátku. Neskutočne prijímate ostatných ľudí a to, čo od hľadania lásky potrebujete, je pomôcť iným. Často sa ocitnete v láske umučených duší a vaša potreba zachraňovať iných ľudí vás nechá neschopnými určovať hranice. Bojíte sa lásky, pretože sa už tak nechcete cítiť a viete, že nemôžete pomôcť všetkým.

Mnohokrát ste si mysleli, že ste zamilovaní. Stačí, ak vám nieto povie správne veci, aby ste uverili, že ste zamilovaní. Nie je to vaša chyba, že ste nevyliečiteľný romantik, ktorý chce len nájsť toho pravého. Nikdy to však netrvá a znova a znova ste skončili sklamaní. Bojíte sa lásky, pretože viete, že sa príliš ľahko pripútate a urobili by ste to znova s tou nesprávnou osobou.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov