Foto: Unsplash/Allef Vinicius

Láskaví by sme nemali byť len k iným ľuďom, ale aj k sebe.

Sebaláska a starostlivosť o seba sú nesmierne podceňované záležitosti. Aj keď mnohí z nás zahŕňajú svojich blízkych láskavosťou, starostlivosťou a náklonnosťou, k sebe sa tak správame len zriedka. Sme svojimi najväčšími kritikmi. Namiesto toho, aby sme sa naučili prejaviť súcit, kritizujeme veci, ktoré robíme a trápime sa. Keď sa zapájame do negatívnych monológov, stojíme si v ceste za úspechom a šťastím.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence zostavil zoznam 7 spôsobov, ako sami sebe prejavíte viac láskavosti.

#1 Zbavte sa negatívnych myšlienok

Ak sú vaše myšlienky prevažne negatívne, môžu vám zničiť život. Jednoduchou výmenou každej negatívnej myšlienky za pozitívnu môžete zmeniť pohľad na seba a na svet okolo seba. Aj keď sa to nepochybne ľahšie povie, ako urobí, môže to zmeniť naozaj veľa.

Foto: Unsplash/Bruno Adam

#2 Správajte sa k sebe tak, ako sa správate ku svojim blízkym

Čo robíte, keď sú vaši blízki smutní alebo nahnevaní? Povzbudíte ich tým, že im preukážete lásku a láskavosť. Keď zlyhajú, neobviňujete ich a ani ich neodsudzujete. Namiesto toho im pripomínate, že sú skutočne talentovaní a jedineční. Keď nekritizujete iných, prečo by ste mali kritizovať seba? Správajte sa k sebe tak láskavo, ako sa správate k iným.

#3 Nájdite svoju vášeň

Čo vás zaujíma? Máte nejaký cieľ? Čo vás inšpiruje a poháňa? Ak dokážete odpovedať na tieto otázky, nenechajte to odísť. Nájdite veci, ktoré vás zaujímajú a robte ich častejšie. Byť kreatívny a robiť to, čo máte radi, dokáže výrazne zlepšiť vašu náladu a urobiť vás šťastnejším.

Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

#4 Zmeňte spôsob, akým sa vnímate

Namiesto toho, aby ste skrývali veci, ktoré vás odlišujú od iných, naučte sa ich prijať a tešiť sa z nich. To, čo vnímate za zlé, nemusí byť vôbec zlé. Skúste zmeniť svoj uhol pohľadu na veci, ktoré považujete za chyby. Pozerajte sa na seba tak, ako sa pozeráte na tých, ktorých máte radi. Inými slovami, prijmite svoje chyby, buďte trpezliví a láskaví.

#5 Prijmite svoje chyby

Nikto nie je dokonalý a je úplne pochopiteľné, že aj vy máte svoje chyby. Vaše nedokonalosti vás neurobia osobu, ktorá nie je hodná lásky. Robia vás jedinečnými. Prejavte bezpodmienečné prijatie a podporu, pretože si to naozaj zaslúžite. Veď sa pozrite na svoj prístup k ostatným ľuďom, ktorí majú možno viac chýb ako vy. Máte ich radi aj napriek tomu, že tie chyby majú. Prečo sa teda neviete stotožniť so svojimi chybami?

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov