V ktorom veku života hľadajú muži vážny vzťah?

Väčšina žien by s kľudom povedala, že muži sa aj v dospelosti ešte stále správajú ako malí chlapci, nevedia čo chcú, koho presne hľadajú a či sa vôbec chcú usadiť. A aj z toho dôvodu je mať vážny vzťah pre nich celkom náročnou úlohou, čo je veľakrát pre ženy úplne nepochopiteľné (tie majú vo väčšine prípadov pripravené mená pre deti už od škôlky). Ale, samozrejme, nehádžme všetkých mužov do jedného vreca. Česť výnimkám a tým, ktorí sú dostatočne všímaví na to, aby uvideli, kedy „to osudové“ dievča vkráča do ich života a od základov ho zmení. Tak kedy je podľa odborníkov ten čas, kedy muži vyhľadávajú vážnejší vzťah?

Článok pokračuje pod videom ↓

Doba sa mení. Ľudia si začínajú zakladať rodiny a vydávať sa v neskoršom veku, než tomu bolo kedysi, to je pravda. Aj napriek tomu však mnohé ženy začínajú uvažovať o založení vlastnej rodiny podstatne skôr, ako muži. Môže to mať za následok aj to, že ženské biologické hodiny tikajú oveľa rýchlejšie, než tie mužské. Kedy je teda ten čas, keď aj muži pomaly dospejú do štádia, že je čas nájsť si životnú partnerku, usadiť sa a založiť si rodinu?

Aký je, podľa odborníkov, u mužov ten „správny“ vek?

Milé dámy, možno vás prekvapíme a možno nie, no odborníci tvrdia, že podľa rôznych výskumov sa muži chcú usadiť a ponoriť sa do vážnejšieho vzťahu práve ku koncu dvadsiatych a v prvej polovici tridsiatych rokov ich života. Čiže, ak ste mali v pláne, že do dvadsiatich troch stihnete dve deti, pravdepodobne vás sklameme. Hoci, je pravda, že niekto aj tridsiatku pokladá za ešte malý vek na to, aby sa usadil.

unsplash.com

Samozrejme, nemusí to hneď nevyhnutne platiť na celé mužské pohlavie. Je to individuálne. Každý muž je iný a každý muž „dospieva“ z toho malého chlapca na dospelého chlapa v inom veku (viem si vás teraz dokonale predstaviť, ako mnohé z vás krútia hlavou, že niektorí muži skrátka nedospejú nikdy, ale ak sa už raz muž rozhodne mať rodinu, je to pre neho určite veľký míľnik v živote). Tento vek – vek na prelome dvadsiatich a tridsiatich rokov,  je však výsledok, ktorý vyhodnotili odborníci na základe rôznych výskumov a experimentov.

Odborníci taktiež zistili, že na vzťahy môžu vplývať aj iné faktory. Zaujímavosťou je, že medzi ne patrí napríklad aj kultúra, alebo mesto, v ktorom muž žije. Určite mi dáte za pravdu, že už len životný štýl v meste či na vidieku je celkom iný, a preto veľakrát aj muži z rôznych prostredí budú uvažovať o živote odlišne.

unsplash.com

A ak ste aj spoznali niekoho, no máte pocit, že sa nedokáže rozhýbať, nezúfajte a pamätajte si jedno: mužské biologické hodiny sa môžu kedykoľvek zapnúť a kto povedal, že práve stretnutie s vami nemôže vyvolať túto zmenu?

Pozri aj: Vo svete existujú len 3 typy vzťahov. Ktorý je ten váš?

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov