Aké sú typy vzťahov a ktorý vydrží najdlhšie?

Počas života si nejeden z nás prejde rôznymi vzťahmi. Každý z nich nám niečo dá a niečo nás naučí. Niektorý z nich bude pre nás výzvou, iný zase len krásnou rozprávkou, ktorá nás pripraví na niečo väčšie a podstatnejšie. Tak či onak, vo svete sa môžeme stretnúť s rôznymi typmi vzťahov. A aké sú podľa nás tie tri najbežnejšie?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Vzťah ako z Hollywoodu

S takým typom vzťahu sa stretávate pravidelne už od strednej školy a lepí sa na vás aj v dospelosti. Najpopulárnejší chalan a najpopulárnejšia baba, kráľ a kráľovná, začnú spolu chodiť.

Dalo by sa povedať, že ich vzťah pripomína hollywoodsky film a je sprevádzaný pretvárkou. Perfektné rande, romantické gestá, neustály prísun darčekov, pusiniek, srdiečok, nádherné fotografie, ktoré zvečňujú ich chvíle plné radosti. Ale, tu sa zastavme. Naozaj sú takíto ľudia šťastní?

Ak by nebol jeden z nich „populárny“, pravdepodobne by sa nikdy nedali dokopy. Celý ich vzťah je len výsledkom tlaku okolia, pred ktorým sa snažia vyzerať čo najdokonalejšie. No skutočnosť je v mnohých prípadoch celkom iná. Možno si ani nerozumejú. Možno ani nemajú nič spoločné. Ale, spoločnosti sa páči, že sú spolu. A im zas chutí sláva. A nakoniec, jediné, čo ich zaujíma, je len reputácia. Tak kde je potom tá láska?

unsplash.com

#2 Intenzívny vzťah

Tento typ vzťahu nezačína len preskočením malej iskry medzi dvoma ľuďmi. Sú to obrovské plamene, ktoré šľahajú až do nebies, sopka, ktorá neustále chrlí lávu.

Všetko je v takomto vzťahu intenzívne, sprevádzané obrovskými explóziami. Všetko je veľké, často sa udalosti dejú až príliš rýchlo, no nemožno ich zastaviť. Každé „po prvýkrát“, ktoré je na vzťahoch také magické, sa udeje za jednu noc. Včera večer ste boli ešte slobodní, ale dnes ráno ste už zasnúbení a o desiatej idete prezerať nový dom, ktorý sa chystáte spoločne kúpiť.

Je to presne ten šialený typ vzťahu, keď neviete, čo príde o päť minút. Keď neviete, čo prinesie zajtrajšok. Všetko robíte bezhlavo a úspešne ignorujete všetky značky, ktoré sa vám snažia povedať, aby ste spomalili. Ale, ak je intenzívny vzťah, intenzívny bude aj rozchod a boľavé srdce, ktoré sa po takom obrovskom návale emócii hojí naozaj pomaly.

unsplash.com

#3 Vzťah, ktorý vydrží

Posledný typ vzťahu je ten najjednoduchší, no ten, ktorý vydrží. To je presne ten, ktorý si k vám nájde cestu vždy, keď ho nehľadáte. Nesnažíte sa. V jeden deň proste stretnete človeka, ktorý k vám pasuje, ktorý je vašou chýbajúcou polovičkou a vy viete, že je to ten, s kým chcete byť.

Ste opatrní, ale aj napriek tomu milujete silno. Chcete, aby sa všetky veci stali hneď, ale niekde v hĺbke duše viete, že všetko potrebuje svoj čas. Nie každý z momentov bude perfektný, ale vy vždy dokážete nájsť to dobré. Viete, že budete musieť čeliť prekážkam, ale ste pripravení čeliť im spoločne.

Je to naozaj veľmi jednoduchý typ vzťahu, ale viete čo? Je to ten najdôležitejší, pretože to je presne ten, ktorý vydrží najdlhšie.

unsplash.com

Pozri aj: Kto podviedol raz, podvedie aj druhýkrát. Toto je dôvod, prečo je to tak

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov