Foto: Photo by Edward Eyer from Pexels

Ak sú tieto veci typické aj pre váš vzťah, potom máte našliapnuté na dobrú budúcnosť.

Keď sa povie zdravie, všetci si ihneď predstavíme zdravie nášho tela. Usilujeme sa iba o to, aby sme boli fyzicky zdraví, no zabúdame, že rovnako by sme mali dbať aj o zdravie aj našich vzťahov. Prečo? Jednoduchá odpoveď. Vzťah, ktorý nie je zdravý, nemá šancu vydržať. Naopak, ak je váš vzťah zdravý a má všetko, čo má mať, potom si môžete byť istí, že vydrží – možno aj navždy.

Článok pokračuje pod videom ↓

A aj keď neexistuje presná definícia toho, ako ma takýto vzťah vyzerať, toto sú aspoň znaky, ktoré vám napovedia, že má tie správne predpoklady.

#1 Váš priateľ/priateľka verí vo vás a vy veríte v neho/ju

Váš partner vás nepodceňuje. Práve naopak. Je s vami vždy, keď ste na tom najhoršie. Pripomína vám, kto vlastne ste, čoho všetkého ste vlastne schopný a vždy sa mu podarí nakopnúť váš potenciál. A rovnako to platí aj na vás. Medzi vami je jednoducho silné puto dôvery. Váš vzťah je založený na pravde, láske a lojálnosti. Ste tu jeden pre druhého. Vždy.

#2 Viete, že by vám nikdy nepodrazil nohy

Aj tento bod tak trochu súvisí s dôverou. Svojho partnera neohovárate pred ostatnými, nesťažujete sa na neho, nenazývate ho škaredými slovami a neurážate ho. A viete, že ani on to nerobí vám. Viete, že nech sa deje čokoľvek, nikdy by vám nepodrazil nohy. Nikdy by o vás netvrdil niečo, čo nie je pravda. Ste si vzájomnou oporou. Vo všetkom.

pexels.com

#3 Akceptujete jeho minulosť, rovnako ako on akceptuje tú vašu

Nie je pre vás podstatné, akým človekom bol kedysi, koľko mal vzťahov, či čo robil. Dôležité je totiž, aký je teraz. Nesúdite ho na základe minulosti, pretože viete, že ľudia sa môžu vyvíjať a majú šancu sa polepšiť. Viete, že dôležité je to, čo je teraz, nie niečo, čo sa už stalo. A rovnako to vie aj váš partner. Aj on akceptuje vašu minulosť.

#4 Cítite sa vďačne

Cítite sa vďačne za každú drobnosť, ktorú kedy pre vás urobil. Cítite sa vďačne za všetko. Sú momenty, keď si jednoducho hovoríte, aké máte neskutočné šťastie, že máte vo svojom živote práve takú osobu, ako on. Je pre vás inšpiráciou aj motiváciou. Je vaším priateľom a opatrovateľom.

#5 Nemáte problém s komunikáciou

Pre dlhotrvajúci vzťah je kľúčová komunikácia. Pokiaľ sa nedokážete porozprávať, zrejme nedokážete ani poriadne vyriešiť svoje problémy. Našťastie, vás sa také niečo netýka. Vy s komunikáciou problém nemáte, viete, že je to dôležité a potrebné.

pexels.com

#6 Máte bohatý sexuálny život

Povedzme si úprimne, sexuálny život vo vzťahu je rovnako podstatný, ako všetko ostatné. Je to akt, ktorý vás zbližuje, prehlbuje medzi vami intimitu a spája vás na takej úrovni, ako nič iné.

#7 Navzájom sa rešpektujete

Akceptujete hranice jeden druhého a povzbudzujete sa, pokiaľ ide o vaše sny a túžby. Rešpektujete aj to, že obaja ste živé bytosti, ktoré majú svoje vlastné záujmy a vlastné potreby, ktoré musia byť naplnené. Nechávate si vo vzťahu priestor aj na to. Panuje u vás určitá forma slobody, ktorá umožňuje rásť vám obom.

#8 Vyznávate rovnaké hodnoty

Je skvelé vedieť, že nemusíte ísť proti niekomu, ale naopak, s niekým. Nemusíte sa ničoho zásadného zriekať, nemusíte sa v zásadných problémoch prispôsobovať. Obaja totiž vyznávate rovnaké, alebo podobné hodnoty a aj to je jeden z príkladov toho, že váš vzťah má šancu vydržať.

pexels.com
themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov