Foto: Unsplash/Sammy Williams

Komu nemôžete veriť?

Ako je mnoho ľudí naučených z vlastných skúseností, dôvera je niečo, čo sa ťažko získava. Niekomu skutočne dôverovať znamená, že musíte vložiť trochu viery do jeho osoby. Každému sa však dôverovať nedá. Existuje veľa ľudí, ktorí vám ublížia hneď, keď im začnete čo i len trochu dôverovať. A najhoršie na tom je, že väčšina z nich nikdy neľutuje, čo vám urobila. Portál Learning Mind uvádza 7 varovných signálov, ktoré vám ukážu, komu sa nedá dôverovať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Pretože niektorým ľuďom nemožno dôverovať, musíte vedieť, komu dôverovať môžete. Je dôležité, aby ste videli červené vlajky a ukazovatele tých, ktorí nie sú dôveryhodní. Tento zoznam vám pomôže sa takýmto osobám vyhnúť:

#1 Sú klamári

Ľudia, ktorým nemožno dôverovať sú najmä tí, ktorých dobehli vlastné klamstvá. Spočiatku môže ísť iba o malú lož, ktorú im odpustíte. Všetci robíme chyby, ale tým, ktorým nemôžete dôverovať sú klamármi na plný úväzok. Najskôr síce zachytíte iba malú lož, no časom ich bude nasledovať oveľa viac. Klamstvá časom budú pribúdať a nebudete ich brať už v ničom vážne.

Foto: Unsplash/Kristina Flour

#2 Nikdy sa nepriznajú

Skúste si predstaviť, že ste svojho manžela/manželku alebo priateľa/priateľku prichytili, ako robí niečo, čo vás ranilo, no napriek tomu to popiera. Nemáte nijaký dôkaz, a tak nemajú žiadny dôvod sa priznať. Niektorí ľudia sa jednoducho nepriznajú nikdy. Nemôžete dôverovať niekomu, kto sa k ničomu neprizná. To znamená, že to toho dotyčného nemrzí a nikoho by neprekvapilo, ak by to urobil znovu.

#3 Neexistuje žiadna komunikácia

Ľudia, ktorým nemožno dôverovať neradi komunikujú. Viete prečo? Je to kvôli tomu, lebo komunikácia otvára dvere, ktoré ich robia zraniteľnými. Ak nemlčia, mohli by vyzradiť niečo, čo dokáže ich vinu. Komunikácia pre nich tiež znamená, že musia diskutovať o veciach, ktoré trápia vás, avšak im je úplne jedno, čo vás ťaží.

pixabay.com

#4 Sú sebeckí

Ak ide o niečo, čo chcú robiť, majú z toho radosť a dokonca chcú, aby ste boli šťastný aj vy. Keď sa radíte medzi úprimných ľudí, pravdepodobne sa pokúsite splniť niektoré z ich plánov a baviť sa, aj keď vám to nie je po chuti. Ale ak je to niečo, čo robíte radi vy a im sa to nepáči, automaticky povedia nie. Alebo vám napríklad kúpia veci iba preto, aby dostali niečo, čo chcú od vás na oplátku. Nedôveryhodný človek je jednoducho sebecký.

#5 Vo vzťahoch sa pohybujú rýchlo

Osoba, ktorej nemôžete dôverovať, sa na začiatku vzťahu bude pohybovať rýchlo. Bude sa správať, akoby sa do vás zamilovala do niekoľkých týždňov od prvého rande, v niektorých prípadoch to môže byť aj oveľa skôr. Dôvodom je väčšinou to, aby si vás tá osoba udržala, keď sa odhalí jej skutočná tvár.

Foto: Unsplash/Charlie Foster

#6 Majú náhle výbuchy emócií

Ľudia, ktorým sa nedá dôverovať sú väčšinou prchkí. Snažia sa ostať väčšinu času pokojní, čím klamú všetkých okolo seba, aby si mysleli, že sú tichí a milí. Môže sa stať, že ak sú títo ľudia so svojimi blízkymi, stratia nervy, kričia a búchajú. Takémuto typu správania sa jednoducho veriť nedá.

#7 Nemajú žiadnu empatiu

Empatia je schopnosť starať sa o city druhých. Ak niekomu zjavne nezáleží na tom, že vám ublížil, nemožno mu dôverovať. Existuje malé znamenie, ktoré si všimnete u ľudí, ktorým chýba empatia, a to je, že málokedy ich uvidíte plakať.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov