Foto: Unsplash/Rhett Wesley

Hneď ako niečo prestanete chcieť, získate to.

Každý človek má v živote svoje priority a ciele, ktoré sa snaží dosiahnuť. Môže ísť o zlepšenie v práci, väčší finančný príjem, záväzok alebo niečo iné. Prečo tak veľmi po niečom túžite? Čo to prinesie do vášho života? Portál Thoght Catalog uvádza, že čím viac niečo chceme, tým menej sa to v našom živote prejaví. Všetko je to iba kvôli energii, ktorú ľudia venujú niečomu, čo im v živote chýba a zúfalo sa to snažia nájsť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prestaňte sa zúfalo snažiť

Ľudia sa často zameriavajú na to, čo nemajú, vytvárajú energiu určitého nedostatku, ktorá odsúva to, o čo sa snažia ešte ďalej od nich. Mať túžby a sny je skvelá vec, ale treba sa prestať zúfalo naháňať za niečím, čo chcete. Takýto proces si vyžaduje zmeniť zameranie, pretože čím viac sa o niečo usilujete, tým viac posilňujete pocit nedostatku. Ak ľudia po niečom túžia, majú tendenciu sa na to až príliš sústrediť a súčasne si vytvárajú negatívnu energiu z absencie toho, čo im chýba. Preto treba k sebe privolať silu fantázie a vytvoriť si pocit, že to, čo chcete máte na dosah, aby ste to dokázali ľahšie získať.

Foto: Unsplash/Marina Vitale

Zmeňte svoj pohľad

Kľúč k dosiahnutiu toho, čo chcete, spočíva v umení odlúčenia sa, čo znamená oddeliť sa od vlastných túžob. Takže bez ohľadu na to, či to dosiahnete, budete šťastní. Určite to nie sú rady, ktoré chcete počuť, pretože túžite iba po tom, aby ste dosiahli všetko to, po čom túžite, a to v čo najkratšom čase.

Mnoho ľudí ale netuší, čo vlastne chce. Myslia si, že to vedia, no keď sa to stane, zistia, že to nesplnilo ich očakávania. Nič nemôže človeka urobiť šťastného až do takej miery, že bez potreby, ktorú má, by nedokázal viac existovať. Najskôr musí zmeniť pohľad na to, čo preňho šťastie vlastne je a zosúladiť sa so skutočnosťou.

Foto: Unsplash/Christopher Campbell

Otvorená myseľ

Myseľ každého človeka je neustále niečím rozrušená a občas je nemožné rozpoznať šťastie. Pozornosť preto treba upriamiť na ticho vo vnútri seba samého, aby ste si všimli skutočný zdroj vášho šťastia. Je to niečo, čomu ste ochotní venovať svoju pozornosť? Je možné, že to, čo považujete za šťastie, nemusí byť úplne pravda? Majte vždy otvorenú myseľ a zvážte všetky alternatívy.

Foto: Unsplash/Eli Defaria

Treba znovu zopakovať, že väčšina ľudí vlastne nevie, čo chce. Väčšinou to vychádza z nejakej túžby, pretože mnohý ľudia veria, že iba to, o čo sa snažia ich urobí šťastnými. Čo sa ale stane, keď vyprchá radosť z toho, o čo ste sa tak snažili? Jednoducho začnete hľadať niečo iné, aby ste sa opäť cítili šťastne. Je to hra na mačku a myš, bez toho, aby ste sa nad tým vôbec zamysleli. Začnite najskôr vo svojom vnútri a pokúste sa pochopiť, prečo vlastne chcete to, čo chcete. Čo vám to dá do života? Kým sa stanete, keď to dosiahnete? Budete šťastnejší? Ak áno, čo potom?

Prijmite to, čo je teraz

Kľúč ku šťastiu spočíva v prijatí toho, čo je TERAZ. Ak dokážete akceptovať to, čo máte a kto ste, zmenšíte svoje utrpenie. Vtedy, keď sa prestanete snažiť byť šťastní, budete šťastní. Je to iba chcenie, potreba a túžba po niečom, čo nemáte, čo vytvára vaše utrpenie. Dáva vám zmysel to, že vaše utrpenie pochádza z túžby po niečom, čo nemáte?

Foto: Brittani Burns

Musíte prijať svoje potreby, ale nemôžete sa viazať na to, kedy a ako prídu do vašich životov. Napríklad, ak ste ž po niečom veľmi túžili, ale čakanie vás nakoniec unavilo, tak ste sa vzdali? Musíte sa prestať snažiť niečo za každú cenu získať a nechať to jednoducho prúdiť. Skúste pochopiť, prečo to chcete. Zamerajte sa na pozitívne emócie splnenia svojej túžby, nie na nedostatok, ktorý pociťujete.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov