Foto: Unsplash/Tusik Only

Ste človek, ktorého len tak niečo nezlomí? Očakáva od vás každý automaticky, že budete v poriadku?

Silní ľudia sú tí, ktorí zvládajú ťažké situácie vtedy, keď sa všetko okolo nich rúti ku dnu. Sú to tí, ktorí chcú vedieť, ako sa cítite a čo môžu urobiť pre to, aby vám pomohli. Keď prevládajú ťažké časy, oni sú tí, ktorí naberú odvahu pokračovať v boji. Navonok sa môže zdať, že nie sú ovplyvnení žiadnymi prekážkami, no skutočnosť je taká, že aj oni potrebujú niekoho, o koho sa môžu oprieť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence uvádza 4 dôvody, prečo nemusia byť silní ľudia vždy v poriadku.

#1 Vždy sú preťažení

Silný človek má tendenciu urobiť všetko pre to, aby ľudia, ktorých miluje, boli čo najšťastnejší. Následne prevezme rôzne úlohy, ktoré im pomôžu. Navyše je vždy k dispozícii, keď sa vyskytnú akékoľvek problémy, a čoraz častejšie ich riešia on. Nedokáže niekoho odmietnuť, čo môže mať za následok jeho absolútne vyhorenie.

Foto: Unsplash/Annie Spratt

#2 Zanedbávajú svoje potreby

Uprednostnenie potrieb ostatných znamená, že zabúdate venovať pozornosť svojim vlastným potrebám. Silní ľudia budú vždy dávať na prvé miesto tých, ktorých milujú, pretože sa chcú uistiť, že sú v poriadku. Aj keď je toto správanie skutočne niečím, čo treba obdivovať, môže mať aj negatívne vplyvy. Inými slovami, keď sa nikdy nestaráte o svoje vlastné potreby, ovplyvňujete negatívne vaše emocionálne, duševné a fyzické blaho.

#3 Umožňujú ľuďom využiť ich

Ak každý vie, že budete neustále dávať prednosť jeho potrebám a požiadavkám, využije vás. Silní ľudia sa bohužiaľ často popália a zrania ich tí, ktorí ich využívajú. Dôvodom je, že odmietajú povedať nie, ak niekto požiada o ich pomoc, pretože veria, že je ich povinnosťou podať pomocnú ruku vždy, keď je to potrebné.

Foto: Unsplash/Leonid Privalov

#4 Ignorujú svoje emócie

Silní ľudia vedia, že sa na nich ľudia spoliehajú. Vedia, že ak sa niečo zlé stane, musia byť tí, ktorí to udržia všetko pokope, kým ostatní to nezvládajú. Preto bez ohľadu na to, ako sa môžu vo vnútri cítiť zlomení, vedia, že musia ísť ďalej a nasadiť odvážnu tvár. Predstierajú, že sú šťastní a správajú sa, akoby nikdy neplakali. Kým sa všetkých naokolo snažia oklamať, vo svojom vnútri sa veľmi trápia. Nikto sa ich nikdy nespýta, či sú v poriadku, pretože každý predpokladá, že to tak automaticky je.

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov