Nezáleží len na tom, či stretnete toho pravého/tú pravú. Aj životná etapa, v ktorej sa obaja nachádzate, zohráva nemalú rolu.

Správne načasovanie je dôležité v každej oblasti života a vzťah nie je výnimkou. Možno ste stretli niekoho, z koho ste úplne paf. Ale… Netušíte prečo, ale akosi to nefunguje tak, akoby malo. Rozumiete si, je vám spolu dobre, avšak spoločnú budúcnosť si napriek snahe neviete predstaviť. Problémom môže byť práve nesprávne načasovanie. Stretli ste sa, bohužiaľ, v tom najnevhodnejšom životnom období.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je 5 výstražných signálov toho, že skutočne týmto vzťahom strácate svoj drahocenný čas. I keď to bude bolieť, bude pre vás lepšie, ak zaradíte spiatočku.

#1 Našliapnutá kariéra

Photo by Alex Kotliarskyi on Unsplash

Ak ste obaja takí zavalení prácou, že nestíhate myslieť na nič ostatné, nebudete pravdepodobne tým najideálnejším partnerom. Aj v spoločnej posteli si budete vybavovať pracovné maily či telefonáty. Kariéra je dôležitá. Avšak ak je momentálne pre vás či vášho partnera dôležitejšia, než všetko ostatné, lepšie vám bude, keď si ešte budete vychutnávať single život. Až keď poľavíte zo svojho tempa, môžete začať myslieť na lásku.

#2 Nachádzate sa v rôznych životných etapách

Photo by averie woodard on Unsplash

Vekový rozdiel (vraj) medzi partnermi nehrá žiadnu úlohu, no niekedy predsa len môže byť nemalou prekážkou. Ak máte dvadsať, zatiaľčo vášmu partnerovi ťahá na štyridsať, pravdepodobne budete mať o spoločnej budúcnosti rozdielnu predstavu. Jeho to už možno nebude ťahať na párty či road trip po východnej Európe, zatiaľčo vy máte na večery pred telkou ešte čas…

#3 Máte vzťah na diaľku

Photo by Artsy Vibes on Unsplash

Udržať takýto vzťah pri živote môže byť poriadna drina. Nezaobíde sa to bez obojstrannej snahy, odriekania, kompromisov i sĺz, kedy budete počítať dni či týždne, ktoré vás delia od stretnutia s vašou láskou. A to veru zvládne len málokto. Ak sa vaša láska nachádza stovky kilometrov od vás, pričom sa to v najbližších mesiacoch pravdepodobne nezmení, treba pouvažovať, či vám to naozaj bude stáť za to.

#4 Máte za sebou ťažký rozchod

Photo by Ben White on Unsplash

A po ňom potrebujete aspoň určitý čas na to, aby ste si zahojili zranené emócie. Nový vzťah by pre vás nemusel byť tou najlepšou terapiou. Ak sa vám niekto páči, môžete sa s ním priateliť a vzájomne sa spoznávať. Ak mu na vás skutočne záleží, neutečie. Práve naopak. Počká si, kým budete (opäť) sami sebou.

#5 Nie ste na tom mentálne práve najlepšie

Photo by Sydney Sims on Unsplash

Vzťah si vyžaduje zrelú osobnosť. Preto sa ňou musíte najprv stať. Nad svojimi démonmi musíte zvíťaziť sami. Len potom môžete začať nový, seriózny vzťah. Držíme palce, aby sa vám to podarilo.

Pozri aj: Toto je jediná rada, ktorej by ste mali v oblasti lásky držať, zhrnutá do 5 slov (na základe vášho znamenia)

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov