Foto: Unsplash/Abhigyan

Vedeli ste, že ak muži vyjadrujú svoj hnev často, ide o volanie o pomoc?

Cieľom dnešnej spoločnosti je vytvoriť z mužov robotov, ktorí nebudú prejavovať svoje emócie. Už odmalička im rodičia hovoria, že plačú iba dievčatá. Výsledkom týchto činov je, že z nich vyrastajú muži, ktorí sa boja prejaviť svoje emócie. Spôsobené to je strachom, že budú vyzerať slabo. Je to tak aj preto, že muži sa nikdy neučili rozprávať o svojich pocitoch a teraz im chýba emocionálna slovná zásoba.

Článok pokračuje pod videom ↓

Práve zakrývanie a neprejavovanie emócii môže viesť k vážnym problémom s hnevom. Mali by ste pochopiť, že násilie a krutosť nie sú nikdy prijateľným správaním a v žiadnom prípade by ste to nemali tolerovať. Je jedno, či sa tak správa váš priateľ alebo partner. Ak je váš partner nahnevaný každý deň, je to znamenie toho, že potrebuje pomoc a emocionálnu podporu.

Portál Your Tango zostavil zoznam 5 situácií, kedy je hnev volaním o pomoc.

#1 Keď nedostáva to, čo chce

Je frustrujúce, že mnoho mužov sa správa obviňujúco a obranne, ak vyžaduje náklonnosť. Podráždené otázky a narážky však znamenajú, že mu niečo chýba. Často to môže byť len obyčajné objatie. Dá sa to vyriešiť veľmi jednoducho. Buďte občas iniciátorom vy samy.

Foto: Unsplash/Usman Yousaf

#2 Keď je unavený a nedokáže sa vyrovnať so životnými komplikáciami

Všetci sa občas cítime unavene. Problém je v tom, že muži sa väčšinou tvária, že je všetko v poriadku a nikomu nič nepovedia. Ak sa v ňom teda buduje pocit vyčerpania, takmer bezmocne vyletí kvôli všetkému, čo mu prekáža. Aj kvôli tej najmenšej maličkosti.

#3 Keď si spomenie na detskú traumu, ujmu alebo opustenie

Niektoré veci, ktoré sa nám stali v detstve, sa nás držia dodnes. Vzplanú, ak zažijeme situáciu, ktorá je týmto spomienkam podobná. Pravdepodobne si neuvedomujete, že váš partner sa možno bojí opustenia. Na tieto situácie nie sú muži zvyknutí a nevedia na ne reagovať. Aj v tomto prípade ich nahnevá úplná maličkosť.

Foto: Unsplash/GRAY

#4 Keď má depresiu

O depresii sme si už čo-to popísali. Je to strašný pocit. Taktiež sme vyššie písali, že mnoho mužov sa snaží prejaviť svoje emócie. Keď ich v sebe držia už veľmi dlho, prasknú a sú nervózni. Svojho partnera by ste preto mali ubezpečiť, že depresia nebude trvať večne.

#5 Keď sa cíti odmietnutý a nepochopený

Ak sa muž cíti nerešpektovaný a nemilovaný, vzplanie hnevom. Na toto je dobré aktívne ho počúvať. Vyvráťte mu zdesenie, ktoré cíti a potvrďte mu, že v takejto situácii by ste sa cítili rovnako. Ukážte mu, že poznáte jeho hodnoty a zraniteľné miesta.

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov