Foto: Unsplash/Noah Silliman

Byť čiernou ovcou rodiny nie je vždy zlé.

Stať sa čiernou ovcou rodiny je v dnešnej dobe skutočne jednoduché. V podstate vám k tomu stačí nesúhlasiť s názormi ostatných členov. Pomôcť môžu aj tetovania, piercingy, farebné vlasy a iné „úlety“.

Článok pokračuje pod videom ↓

To, že ste čiernou ovcou rodiny, vám do očí nikto nepovie. Možno vám členovia rodiny nechcú ublížiť, možno si to nechcú pripustiť. Je však dôležité uvedomiť si to a fungovať s tým, pretože každá rodina má rebela, ktorý je iný ako ostatní.

Portál Your Tango zostavil zoznam 8 signálov, že tou čiernou ovcou ste práve vy.

#1 Vyzeráte inak

Občas sa stane, že dieťa sa nepodobá na žiadneho z rodičov. Ak teda vyzeráte ako od poštára, ste čiernou ovcou rodiny. Hoci je povrchné, že za to môže výzor, zmeniť sa to nedá.

Foto: Unsplash/Hannah Xu

#2 Vzdali ste sa náboženstva

Ak pochádzate zo silno veriacej rodiny a svojej viere ste sa rozhodli dať kopačky, pre svoju rodinu sa stanete čiernou ovcou veľmi rýchlo.

#3 Nie ste si blízky s ostatnými členmi

Nadviazať dobré vzťahy so svojou rodinou je niekedy náročnejšie ako s niekým úplne neznámym. Ak sa vám to nedarí, nečudujte sa, že na oslave vašej krstnej na vás všetci zazerajú.

Foto: Unsplash

#4 Vaše zamestnanie je neobvyklé

Áno, môžete pochádzať z rodiny právnikov a lekárov, no to hneď neznamená, že sa tým istým musíte živiť aj vy. Len málokto sa dokáže postaviť svojej rodine a ísť si za snami. Chcete byť hercom? Buďte! Hoci ľudia nepochopia, prečo sa ste rozhodli práve takto a budú o tom pochybovať pri každom rodinnom stretnutí, nerobte si z toho ťažkú hlavu.

#5 Nemáte nič spoločné

Ste jediný v rodine športovcov, kto ani nevie poriadne kopnúť do lopty? Alebo ste jediný z rodiny extrovertov, ktorý je bolestne plachý?

Foto: Unsplash

#6 Ste vrak vlaku

Je vaša rodina poskladaná z dokonalých svätcov? Vy taký nie ste, že?

#7 Rodina od vás očakáva to najhoršie

Keď ste boli malý, rodičia od vás očakávali skvelé študijné výkony a iné dobré výsledky. To sa vám však nie vždy podarilo dosiahnuť, a tak ste sa akýmsi spôsobom stáli osobou, od ktorej sa očakáva to najhoršie.

#8 Stále ste pozvaný ako posledný

Ak sa organizuje nejaký rodinný výlet, ste pozvaný ako posledný. Ak teda patríte medzi pozvaných. Vaša rodina neskrýva tajomstvo, ako vás vníma aj napriek tomu, že vidia, že vám na nich záleží.

Foto: pexels

Byť čiernou ovcou rodiny síce nie je jednoduché, no dá sa s tým žiť. Každý z náš má dve rodiny. Tú, do ktorej sa narodíme a tú, ktorú získame počas života. Práve tá druhá rodina je rodina, ktorá si nás vybrala a je v našich životoch dobrovoľne. Preto by ste sa mali zamerať na druhú rodinu a vytvoriť s ňou taký záväzok, vďaka ktorému nebudete myslieť na iných.

Zároveň si uvedomte, že byť čiernou ovcou rodiny môže byť požehnanie. Veď vyradenie z toxického prostredia pestovaného toxickými ľuďmi nemusí byť zlá vec, no nie?

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov